Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Svetoslavoff1 - майстор
Здравейте,
Малко го поглезих с оборска тор и избуя, та полудя. Дали му трябва нещо чистене, колтучене :?
манихеин - специалист
Гледал съм физалис 3-4 години. Той е от семейство картофови, колтучи се като домат. Ама аз моя физалис го колтучех рядко, защото не ми се влизаше в джунглата през ден. Избуяването не е заради торта, самото растение си е такова. Обича влага, поливай го по-честичко и това е.
Svetoslavoff1 - майстор
Благодаря!
Аз го гледам от 2-3 години, много ни харесва специфичния вкус на плодчетата.
Казваш избуяването не е от торта, значи ли това че не е придирчив към почва и торене? Иначе не пестя поливките, пък и превалява от време на време.
Делян - специалист
Преди години и аз го гледах на площи, на които нищо друго не вирее - физалиса обаче полудя, става като храст без да е торен, просто си е намерил мястото. Можеш да експериментираш с колтученето. Явно обича новоразорани места.

Семена откъде купуваш?
Svetoslavoff1 - майстор
Деляне,
В началото малко семенца ни дадоха познати, след това жената събира семенца от плодчетата и напролет прави разсад, пикиране. Като домата.
манихеин - специалист
Само не тръгвай да си правиш сладко от физалис, защото миризмата при изпаряването ще те отврати. Иначе плодът е с много интересен вкус, който е или много харесван, или никак, средно положение няма. :)

Тема "Физалис" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: