• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 18
Ел. инструментите. Консумативи.
lov - майстор
Всички казват:немско качество, не можеш да го сравниш с китайското.
Китайска стена не е мръднала две хиляди годни, а берлинската ...
VLADO66 - майстор
Да,ама китайската стена са я строили за себе си а не са я изнасяли за Булгаристан. :-D
vankovarnata - специалист
от китайките като изключим дребните ръчни инструменти ползвам

Изображение
Изображение
Изображение

и съм доволен.
lov - майстор
От последната снимка ме подсети за нещо което ме домързя да снимам. Ако е фотосоларна че така не се вижда добре
Стъклото на маската след около 2 години заминава но не защото нещо се поврежда.Ами китайчета в место акумулаторчета слагат 2 литиеви батерийки /копчета/. То май са си и прави защото едно такова я окрякало толкова я не. А и дори да са акумулаторчета малко след това ще се скапят. Та намират се в двата горни ъгъла и могат да се подменят.Отваря се внимателно с макетно ножче. Дори не е нужно да са две батерийките и може да е една. Като захранва и двете схеми вътре. Тествано и работи. Ползвах гнездо от компютърно дъно захванато със силикон за маската и по голяма батреийка.
profesionalist_wood - майстор
4 в 1 операции.... тоя инвертор ни е рак ни е щука :? Преди години в Германия бях виждал апарат 7-8 в 1 и не беше много свестен иначе приличаше на Кемпи на външен вид
vankovarnata - специалист
За маската не зная. Все още работи. 4-1 явно го пишат заради пулса. За домашна и не профи е идеален. Само при аргона затихването не е добре изразено или на мен ми се иска да е повече. До сега не е спирало, но пък и колко да го товаря.
hidrazin - майстор
Аз не обичам китайското.

Изображение

:partyman:
zmiori - специалист
vankovarnata написа:
За маската не зная. Все още работи. 4-1 явно го пишат заради пулса. За домашна и не профи е идеален. Само при аргона затихването не е добре изразено или на мен ми се иска да е повече. До сега не е спирало, но пък и колко да го товаря.
Извиниме за отклонението, каква е маската и каква цена има. И аз си търся нещо за "от време на време".
Тани - модератор
Мненията от тук нататък са преместени от тема инверторен електрожен :
viewtopic.php?p=526837#p526837
защото са по-подходящи за тук, понеже засягат повече видове инструменти, а не само инвертори.

kossis написа:
Аз не съм спец заварчик и не правя всеки ден заварки, едва ли ще направя добри шевове.

За да е коректно това трябва майстора да е добър.

Ми вземете си един Райдер и пробвайте бе - таман ще се видите у хубав инвертор завинаги ! :-D

Разчупете догмите и отричането ! Вместо да си вземете марков Китаец, си вземете Райдърски на Кенде.
Вие като чели ще ви го присаждат за орган в тялото тоя инвертор, аз мога да рискувам и да пробвам, пък вие даже когато виждате че уреда е качествен пак не смеете ?!

Отворете саита на Кенде и вижте колко вида и модела инвертори има и те това е !

Ето ви Китайските Боклуци да ги ева ! Тия изобщо не знаят как се правят инвертори, добре че са Европейците че да ги научат ! :mrgreen:

http://www.kende.com.cn/products_list/p ... 1-008.html

Най вероятно шевовете и на двата уреда ще са на едно ниво, ако заварчика е един, може би ако се работи с Базични електроди тогава би следвало да има разлика в + на Райдера, заради тия дросели, но ако майстора е добър едва ли ще има доловима разлика ! Важното е да може да работи с Базични електроди !

Може наистина да е перфектен инвертора на Райдер и дори да работи по-добре от Фрониус , но както писа по-горе някои машини се купуват заради марката , дори на по-висока цена. Някой обаче пак заради марката НЕ СЕ купуват на каквато и да е цена, като случая с Райдер. Засега не съм попадал на свестен инструмент на марката и няма как да спечелят доверието ми. Предполагам, че именно от моята гледна точка разсъждават и голяма част от пишещите в темата и затова не може да стигнете до консенсус! Може би мнението ми е субективно, но сигурно е заради изтръпналата ми ръка, от вибрациите на пистолета за горещ въздух "Райдер", с който работих до преди малко. Това е единствения ми електроинструмент Райдер и още от момента на покупката искрено съжалявам за избора(компромиса) си!
kossis - специалист
Тани, сигурно имаш право, но аз имам точно най много електроинструменти от типа -електромеханични и всичките нямат вибрации и работят добре !
Най много ползвам малкия флекс и е супер, както и винтоверта-даже с него пробивам финни отвори по 1.5 мм в разни детайли и е ок ! Че му смених батериите с гелови акута, че то и на марковите се прецакват !
Действително тия уреди не са за професионални цели, това ми е ясно ! А ти ги ползваш така !

Специално инвертора е в друг клас уреди-електроника и не е Райдер, а е Кенде, което коренно променя нещата в + !

И елементната база е добра-тошиба, нег и тнт. Вижда се че е изработен качествено и не е спестено от елементи и кабели, а това че на кутията пише Райдер е хубаво де-важното е по тънката цена в случая.

В крайна сметка ако си вземеш един Кенде сигурно и цената ще е в посока нагоре, а Райдер им купува платките в големи количества и ги представя на нашият пазар с по тънка цена-е че да не е лошо ?

Са че моя леко думна е това си е моя късмет ! Щото иска всичко да е супер и то за това се прецаква.

Интересно ми е дали тия моторните им косачки са добри- имат с диск и тнт.
Аз взех на Партнер-Колибри -ама само тример 25 кубика и става щото беше на добра цена и ми върши работа-понеже имам много метални декоративни огради на село и кордата е по добра от диска в този случай.

Я да ви кажа за дефекта на Партнера-купих го от магазина на Хускварна от един познаттука в центъра на София.
Отивам на село и ще кося трева-почвам да кося и мотора се форсира а оста - жило не се върти и кордата също-ядец ! Тая машина съединител няма !

Звъня на момчето в магазина-той е и майстор и го питам какво става -той се чуди и вика такъв проблем с тия Партнери до сега ИОК, е да ама аз на 250 километра, какво правя ???

Разглобих пръта от мотора и видях че тия маймуни не го бяха навряли и притегнали до края и съответно не въртеше квадрата на шлица -като хората- наврях го и го стегнах яко и овършах целия двор.

Те ви марков уред -Партнер-Американски !

Са да не ви разправям за Марковият моторен трион останал от баща ми -36 куба Хускварна -много е яка иначе, но е капризна-от началото я поторшихме докато я разбереме !

Други добри впечатления имам от Райдъра за рязане на гранитогрес и мрамор -сипваш вода в ваната и режеш без прах и порцеланови и незнам кави плочки като масло и без прах !
Културно и точно-цяла площадка наредих около басейна на село с тая машинка само за 100 лева и сега си я имам-ако иска и мрамор мога да си режа.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 18

Тема "Нова група ,,Аз обичам китайското,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: