ZMeyGorianin написа:Както написах в началото-много е трудно да се съберат представители на всички собственици, тъй като много от тях не живеят постоянно в блока....Изобщо не те интересува. Пращаш им препоръчано писмо с обратна разписка с покана да участват доброволно в ремонта. Писмото ще ти се върне като непотърсено естествено. Завеждаш дело. Имаш доказателство, че си ги поканил. Даже може и да не е дело, а тъжба (12 лв и е таксата). От тук нататък ги търсят деловодителите. Като не ги намерят - залепват лист на вратата и се считат за уведомени за делото. Делото си минава и печелиш с неприсъствено решение. От там нататък е изпълнителен лист и съдия изпълнител. Тия дела са от най лесните за събиране на сумите, тъй като ответника явно притежава имот, който може да се продава.
Съвета ми е да си карате по законния ред. Тия глупости с маркучите в комините могат да доведат до обратно дело срещу Вас (умишлено увреждане на чужда собственост). Всичките дела, които съм водил до месец излизат с решение. Такива разточвания с години стават когато ответника обърне внимание на делото и почне да прави магарии. Чети го ти - http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135614516 (имам и други задачи) - няма начин да няма отговор на въпроса ти!