• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shotik - майстор
Някой ще напише ли дали е намерил студено огънати L профили от ламарина в София,къде ,размери и цена ? В гугъла има инфо предимно за валцовани винкели.
Ще ми трябват студено огънати винкели 3 Х 3 или 4 Х 4 на два или 3 метра дължина ,дебелина 1-1.5 мм. за рафтове.
colyo - специалист
Най-евтино излиза с летвички 3х5 на 4м за керемиди. Една връзка от 9 летвички е 8 лв. плюс една шепа види 3,5х50 и за рафтове каквото ти попадне.
Прикачен файл:
WP_000731.jpg
shotik - майстор
colyo,съгласен съм с теб за стелажи за буркани и предмети,аз трябва да ги направя за подреждане на рязани дърва за огрев ,а те са тежки.Сега ползвам една стара голяма маса,под нея на плот и върху нея конструкции от дървени детски легла,но е широка и заема част от пространството на вратата.
Затова искам да са с винкели и по-тясно с 20 см,както съм си направил моето мазе преди поне 25 г и до сега нямам проблем, дори като се катеря на рафтове,за да стигна на най-горния ред,който е над два метра.
Gadnyara - специалист
нещо подобно ли се търси?
винкел СО-2.0м
Има и с други дължини, ако тези са изчерпани.

Аз бих го направил с ГВ винкел 25х25мм, дебелина 3мм.
shotik - майстор
Gadnyara написа:
нещо подобно ли се търси?
винкел СО-2.0м
Има и с други дължини, ако тези са изчерпани.

Аз бих го направил с ГВ винкел 25х25мм, дебелина 3мм.
Точно за такива студено-огънати профили ми е думата,благодаря за насоката къде да ги търся !
colyo - специалист
Шотик, 25х25 даже ми се вижда слабо, за да издържи теб плюс тежестта на дървата или поне вертикалните трябва да са по-нагъсто. По добре мини на 30х30 или 40х40 и ще спестиш 20-ина метра винкел. Цената ще дойде по-ниска и ще е по-здраво.
shotik - майстор
colyo написа:
Шотик, 25х25 даже ми се вижда слабо, за да издържи теб плюс тежестта на дървата или поне вертикалните трябва да са по-нагъсто. По добре мини на 30х30 или 40х40 и ще спестиш 20-ина метра винкел. Цената ще дойде по-ниска и ще е по-здраво.
Минимум 30 Х 30 ще го правя,само не знаех къде да намеря материала, в няколко магазина за метали нямаше.
  • 1
  • 2

Тема "Изработване на рафтове за мазето" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: