От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
mongoose написа:
Става дума за 5.1 канална система за домашно кино която има само двуканален AUX, възможно ли е да се направи многоканален аудио вход за сметка или на ДВД-то или на ЮСБ входа през който чете DivX филми с многоканален звук?
Сега хайде да уточним какво точно искаш? Или и ти не знаеш? Първо питаш за многоканален АУДИО вход. Сега минахме на цифров и то за предпочитане HDMI. :?
Хайде моля ти се вземи да уточниш какво точно искаш. Наблегни на въпроса какъв ще е източника. В началото не стана ясно от какво ще му подваш това многоканално аудио. Сега идва въпроса от къде ще му подаваш HDMI-то.
Уточнявай и пак заповядай.
:partyman:
ge6aaaa3 - специалист
hidrazin написа:
Общо взето вятър и мъгла. Може да се свърже някъде между изходите на DAC-а (C0FBBK000050) и входовете на аудиопроцесора (C1AB00002463) при условие че излъжеш главния проц C2CBYY000438 че DVD-то работи за да пусне сигнала.
Ще му обясняваме колко той е тъп, а някои от нас - велики ли? Трябва да намери трите AN17831A усилвателя и да си изведе входовете им. Какви процесори, какви работи те гонят? Вече това с HDMI-а е научна фантастика, ама аналогов сигнал, спокойно може да му пуска.
hidrazin - майстор
ge6aaaa3 написа:
Ще му обясняваме колко той е тъп, а някои от нас - велики ли? Трябва да намери трите AN17831A усилвателя и да си изведе входовете им. Какви процесори, какви работи те гонят? Вече това с HDMI-а е научна фантастика, ама аналогов сигнал, спокойно може да му пуска.
О.К. Ти си на ход.
ge6aaaa3 написа:
... Цялата работа е, че трябва да изведеш входа на усилвателите за всеки канал. Дай схемата и ще го измислим. :)
Измисли го и му дай работещо решение. Предполагам ще е пълно и ще му обясниш как може да си прави там корекциите, да регулира нивото на сигнала, баланса да му бачка... и разни такива ми ти работи.
Ако ще го ползва като тухла (бе корекции, комутации...) е елементарно. :-D Ще е просто някакво стъпало..
Успех, и ще следя твоите предложения и идеи.
P.S. Не се бъзикам с момчето. Просто на такъв въпросд - такъв отговор,
ge6aaaa3 - специалист
Е да, няма да има никакви "екстри". Използва се само като крайно стъпало и нищо повече, но нали ще му подаде звук от компютър и корекциите ще могат да се внасят от съответния софт. :wink:
hidrazin - майстор
Ами чешем си езиците тука ама какво да се прави. Освен да намери входовете на AN17831A и да ги изведе ще трябва и още нещо да преправи. Погледни какво има на 9-ти крак на чипа. :)
Освен това не знам за какво точно му трябва HDMI вход. Ако е за аудиото има решение за декодер 5.1/7.1 на поносима цена.
Изображение
Не е голямо по размер и при достатъчно фантазия и сръчност може да го натика (да му го натикат) в самата система за домашно кино. Така с един HDMI кабел ще вкара с домашното кино аудиото и видеото. Аудиото ще си го усили с наличната система пък видеото пак по HDMI може да го пусне към телевизора. (ако има такъв вход разбира се)
Та това за HDMI хич не е научна фантастика. :-D Да не говоря че има и конверторчета от HDMI към аналогово видео който пък може да сложи на входа на телевизора ако е някой стар кютюк.
Друг е въпроса колко ще е удачна цялата тая хамалогия и какъв ще е крайният резултат.
Ако все пак се интересува ето линк към аудио декодера:
http://www.allaboutadapters.com/hddodtsdihdo.html
Лек ден!
ge6aaaa3 - специалист
hidrazin написа:
Друг е въпроса колко ще е удачна цялата тая хамалогия и какъв ще е крайният резултат.
За това идеше реч! Няма смисъл да купува разни конвертори, от които ще изкара звук със съмнително качество... По-малко устройства, по-малко изкривявания и по-добро качество. :)
На 9 крак мутето ли беше? Че не ми се рови пак за схемата.
hidrazin - майстор
Да. На 5-и е стендбая.
mongoose - напреднал
Извинявам се ако не съм бил достатъчно точен и изобщо желанието ми не е било да влизате в спорове заради мен. Имам 42" LCD, посоченото домашно кино и компютър, сега като гледам филми или ги пускам през HDMI директно към ТВ-то и картината е супер но звукът двуканален, мога с флашка пак на ТВ-то но резултата е същия и последния ми вариант е пак с флашка или ДВД през киното и звукът е многоканален но се ограничавам в резолюцията до 720/480. Желанието ми е да гледам филмите с висока резолюция и с многоканален звук като най-лесния вариант е да купувам ново кино или ресивъри, колони ала-бала.... но нямам финансовата възможност и затова търся начин да си ги спестя. Поради тази причина се чудех дали сегашното кино неможе да се преправи или пък някой ако е запознат да предложи ресивър но за да спестя от колони да ползвам сегашните а относно HDMI-я ако се пусне многоканален аналогов звук това са 3 кабела но при мен ситуацията е две стаи и общата дължина е около 10м и затова ми се иска цифров вариант че кабела да е един. Знам че много искам ама като няма пари...... . Търся по форуми и се надявам някой да подскаже някоя идея. Благодаря отново и се извинявам че спорите заради моите глупости.
ge6aaaa3 - специалист
Едит: Оп, грешка... Ами, нямаш ли компютър на близо и от него да правиш всичко? Или лаптоп най-добре, но с добро видео и 5.1 изходи.
hidrazin - майстор
mongoose написа:
Имам 42" LCD, посоченото домашно кино и компютър, ...
Има си човека и даже има HDMI изход. Само дето като го пусне с тоя кабел към талавизора звукът му от TV-то е само стерео а картината HD.
Ако пусне филма на домашното кино звукът му е 5.1 ама картината SD защото киното му не е HD. Та това му е грижата.
А на компа му и да има 5.1/7.1 няма как да ги усили и пусне на колоните без да преработи киното както си говорихме. Или да си вземе ресивър с многоканален вход или някакъв декодер подобен на тоя дето дадох. Разбира се има и друг вариант - да си спретне сам шест канален усилвател - може и с готови китове ама човека каза че не е на ти с тези неща.

Тема "Преправяне на домашно кино" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: