• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Andri01 - майстор
kaishew написа:
Споделям и моя опит.Наздраве на всички!
Дай моля те / ако искаш :)/ малко инфо за начина на садене - с найлона в основата. Предполагам,че отдолу има капково,нали?
kaishew - специалист
Да,ето още малко снимки.

Прикачен файл

Picture 1590-1.jpg
Picture 1590-1.jpg (91.54 KиБ) Видяна 3504 пъти

Прикачен файл

Picture 1597-1.jpg
Picture 1597-1.jpg (77.29 KиБ) Видяна 3504 пъти

Прикачен файл

Picture 1602-1.jpg
Picture 1602-1.jpg (72.55 KиБ) Видяна 3504 пъти

Прикачен файл

Picture 1818-1.jpg
vrangelov - специалист
Браво, kaishew! Харесах мулча, който сте сложил. И аз имам мулч и отдолу е капково. Моят мулч е тънък(не си спомням колко, но е в микрони, едва ли повече от 10-15) и като се нагрее от слънцето започва да трепти, и като затрепти котките си играят с него, и го късат. Затова ми харесва Вашият мулч, защото е дебел и не трепти. :wink: .Това капково някакъв нов вид ли е, та така прави фонтанчета. Моето е с дебит 2 литра на час и само сълзи. Имам и на дръвчета, което е с дебит 4 или 8 беше литра на час, но там само капе.

Поздрави!
mitko414 - специалист
С какво се борите с ларвите на памуковата нощенка (гадните зелени гъсеници, дето се взригват в домата)?
За сега не са ме нападнали, ама миналия август имах малко поражения от тях. Пръскам профилактично с моспилан, ама дали ще ме спаси?
Попадна ми един друг препарат Авант 15 СК, уж специално за тях, ама го няма по нашия град, писах на "водещ дистрибутор", който на сайта си обещава, "В рамките на страната предлагаме и доставка на място чрез куриер", ама отговор нямам.
igt - специалист
mitko414 написа:
С какво се борите с ларвите на памуковата нощенка (гадните зелени гъсеници, дето се взригват в домата)?
За сега не са ме нападнали, ама миналия август имах малко поражения от тях. Пръскам профилактично с моспилан, ама дали ще ме спаси?
Попадна ми един друг препарат Авант 15 СК, уж специално за тях, ама го няма по нашия град, писах на "водещ дистрибутор", който на сайта си обещава, "В рамките на страната предлагаме и доставка на място чрез куриер", ама отговор нямам.
С Нуреле Д
mitko414 - специалист
Ама на Нурелето карантинния срок е 28 дни, при положение, че вече бера, не ми струва удачен избор.
vrangelov - специалист
Защо не с "Вазтак нов 100 ЕК" - 3 мл. на 10л т.е. 5мл на лозарска пръскачка или 30мл. на декар, ако пръскането се провежда с моторна пръскачка. Аз лично, ако имам подръка, бих добавил малко листен тор с повечко калий - 2-3гр на литър и малко омокрител, но не е задължително.

Поздрави!

P.S. Пръска се вечер при температури под 25 градуса!
kaishew - специалист
Към vrangelov,капковото е в смисъла на форума т.е. направи сам.Маркучи за капково пробити през 20 мм. отвори 1.5-2 мм.Помпата от реката директно в колектора и по маркучите.Показаното дръвче и още 60 бр.поливам за 2-3 часа с около 100-150 литра.Тази схема се наложи заради това,че посещавам имота само в събота и неделя и времето не достига за всичко.Повече може да видиш тук:http://kaishev1.snimka.bg/other/leshnik ... 9.27645793

Прикачен файл

Picture 720-1.jpg
mitko414 - специалист
vrangelov написа:
Защо не с "Вазтак нов 100 ЕК" - 3 мл. на 10л т.е. 5мл на лозарска пръскачка или 30мл. на декар, ако пръскането се провежда с моторна пръскачка. Аз лично, ако имам подръка, бих добавил малко листен тор с повечко калий - 2-3гр на литър и малко омокрител, но не е задължително.

Поздрави!

P.S. Пръска се вечер при температури под 25 градуса!
Благодаря! Изображение
vrangelov - специалист
kaishew написа:
Към vrangelov,капковото е в смисъла на форума т.е. направи сам.Маркучи за капково пробити през 20 мм. отвори 1.5-2 мм.Помпата от реката директно в колектора и по маркучите.Показаното дръвче и още 60 бр.поливам за 2-3 часа с около 100-150 литра.Тази схема се наложи заради това,че посещавам имота само в събота и неделя и времето не достига за всичко.Повече може да видиш тук:http://kaishev1.snimka.bg/other/leshnik ... 9.27645793

Тези кръгове от маркуч също са много оригинални! Личи си, че сте човек с идеи. Маркуча на овошките аз съм го вдигнал на високо, за да не ми пречи когато фрезовам или кося под тях. Този на доматите е както казах под мулча. Ще се въздържа от повече коментари, защото темата е за доматите и проблемите с тях.
Поздрави!
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11

Тема "Проблем с домат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: