Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
hakama - специалист
Взех си предварително колче (амортисьорно) за велосипедна рамка, но стана така че рамката е друг размер.
колчето е с d=27.2мм, а седалковата тръба е 31.6мм.

Ето какво представлява и преходника:
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=43707

Купешкото е от термопластична пластмаса (UPVC) и тежи 20 и няколко грама, 10см дълго > 15лв (+ 1-2 седмици чакане)

Целта на задачата е да излезе няколко лева, да е до 20-30 грама и по възможност - надеждно.
Освен за алуминиева ламарина - друго не се сещам, но и такава не знам откъде да намеря 2мм (малко парче) - разликата в радиус е 2.2мм. По груби сметки ако е 10х10х2 ламарина (Al) - ще тежи 27грама.

На едно изложение видях заготовки (кръгли и дебели плочи) от тефлон и други инженерни пластмаси, но 2мм плоскости май не видях - та, те правеха по размер каквото искаш, но май не бяха от София...
Засекът (контрата) също е важен, за да не пропадне в рамката.
При луфт 2,2мм - детайла колко дебел трябва да е 2.1? (не знам при извиването ще се промени ли дебелината)?

Крайния вариант е да взема друго колче с точен размер (временно).
Не ми се чака няколко седмици за този преходник.

2. Понеже е размер medium (55-80кг), (аз съм в долната граница на medium ) пък и е карано сезон и половина - си мисля, че ще се наложи и смяна на пружината с по-мека, за да е по-чувствително?

Ето това представлява колчето и резервния кит:
USE SX medium
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=1088

Как може да се подбере подходяща пружина - по-мека от сегашната?
Еластомера, предполагам ще е ок.

Въпроса е - откъде да намеря такова парче?!
ivanovbg - майстор
Най лесно ще стане с една алуминиева тръба ф32 с дебелина на стената 2 мм и да я цепнеш с ножовката. В Бриколаж или в Практикер май има такива. Главата за да не изпада лесно ще формоваш с чукче. Не знам колко е важен грамажа... :? Но не се притеснявай за 20-30грама повече. Пикай преди да караш :partyman:
hakama - специалист
ivanovbg написа:
Най лесно ще стане с една алуминиева тръба ф32 с дебелина на стената 2 мм и да я цепнеш с ножовката. В Бриколаж или в Практикер май има такива. Главата за да не изпада лесно ще формоваш с чукче. Не знам колко е важен грамажа... :? Но не се притеснявай за 20-30грама повече. Пикай преди да караш :partyman:
С тръба не се бях сетил, стига да намеря място, където продават на сантиметър - става :idea:
Метър тръба ще е поне 10лв...
hakama - специалист
С ПолиЕтиленова (или полипропиленова) тръба няма ли да стане (видях, че има 32мм стандарт)?! Притесняваме само ниското сцепление.

Нямам под ръка ПЕ, но предполагам има 2мм стена, ако е повече от 2.2мм - струга ще я оправи.
4i4kotrevi4ko - специалист
Не се занимавайте с глупости, тия пластмасови преходници се смачкват, а след известно каране почват и да приплъзват.
Решението вече ви го предложиха - алуминиева тръба. Също и неръждавейка върши работа. Не е нужно тръбите да са безшевни, шевна е по-евтина и прорезът се прави лесно по него.
Но най-добре е да си вземете колче с точният диаметър.

Тема "Направа на втулка от алуминий или пластмаса (2мм)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: