Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Insomnia - специалист
Здравейте.

Препоръчайте ми качествено лепило за PVC тръби. Правих си канализацията преди 6 месеца. И понеже се презастраховам(като повечето непрофесионалисти), лепих всичко наред. Там където има гумичка, там където съм вкарвал тръби чрез нагряване. Свръзките за тоалетната съм ги подмазвал и от вътре. Абе наред. Наложи ми се да разбия част от канализацията. И какво да видя :shock: Отвътре където е било влажно (и то влага от конденз който идва от вертикалния канализационен щранг) лепилото се беше отлепило ! Като напънах, самите лепени връзки, 50 % от тях се отлепиха. Другите се припотих, но не успях да отлепя.Използвах българско лепило, не помня на коя марка беше, но беше 5-6 лева. Смърдеше ужасно задушаващо. Тръбите и фитингите бяха нови, чисти. Но ги измих да не би да има невидим прах. Изсъхнаха. После ги минах и със спирт. Пак всичко изсъхна. Чак тогава лепих. Като изсъхна, лепилото стана като стъкло. Много твърдо и нямаше мърдане. Обаче 5-6 месеца на влага явно му се разказва играта. Та, въпроса е: Втелявам ли се, или е нормално ? Ако не, тогава дайте качествена марка лепило, че повече не ми се иска да разбивам.
Gnus - специалист
ПВЦ лепило 1-2 лева в железариите за малко шишенце.
Insomnia - специалист
Здравейте.

Благодаря за отговорите. Купих си Tangit. Туба 170 грама е 6-7 лева. Стигна ми за цялата баня и мокро (около15 връзки). Мажа богато :) Преди да лепя, изшкурих и зачистих със спирт идеално частите който се лепят (миналия път тоя част я бях пропуснал :datz: ). След 24 часа за изсъхване почнаха тестовете. Киснах една тестова връзка във вода цяла седмица. Всеки ден се опитвам да я отлепя и за сега не става. Няма отлепяне и на изцапаното лепило от местата където е изскочило лепилото. Отделно пробвах друга връзка да я отлепя със нагряване. Пак удържа :) Така че това е за мене лепилото. Но времето ще покаже все пак :)
kabel96 - специалист
Това лепило е доста добро няма да го отлепиш.С него съм лепил инсталация на голям басейн и няма проблеми.Над него има и едно по хубаво което се продава комплект и с очистител но няма да ти хареса цената от 70 лева.
EDI - майстор
ТАНГИТ са от най-добрите лепила в света и са нещо сато нарицателно за качество.Още преди 89-а в машиностроенето ползвахме техни лепила.Радвам се, че не са развалли качеството.
ribnikolaevi - майстор
Аз все пак съм изненадан, че българското не се е справило. Да не би това да се е случило при фитинг с гумено уплътнение (нали писа че и там си лепил)?
VLADO66 - майстор
ribnikolaevi написа:
Аз все пак съм изненадан, че българското не се е справило. Да не би това да се е случило при фитинг с гумено уплътнение (нали писа че и там си лепил)?
Намажи една пластмаса с българско и изчакай да изсъхне.След което леко я огъни да видиш резултата. :)
Insomnia - специалист
ribnikolaevi написа:
Беше се разлепило,при снадка от тип тръба-нагрята (за разширяане)тръба. Но аз си мисля,че по-големият проблем беше,че не бях награпавил с шкурка повърхностите

Тема "Качествено лепило за PVC тръби ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: