• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 62
Ел. инструментите. Консумативи.
EDI - майстор
Вземи си зеге с лята алуминиева основа и стабилна водеща ролка.Може да видиш СКИЛ 550 ватовите, серия 4370, или 710 ватовите серия 4581.Аз карам вече няколко години с 4370, режа си греди без проблеми.МАКИТА-та също е добър избор.Тези "германските" ги остави, няма смисъл да си даваш парите, не се знае кога ще те предаде.
Tzezar - специалист
Еди благодаря за бързия отговор.Ти си писал че си доволен от твоя Скил, но пък други казват че нямало резервни части и били скъпи. Как стои въпроса със сервиза. Едни четки например да се скапят?
EDI - майстор
Ами до сега никога не ми се е налагало смяна на нещо.Имам други две зеге-та на СКИЛ, ползвам ги вече 7-8 години и не съм опирал до смяна.Аз си купувам машините от оторизиран дългогодишен търговец на БОШ, и сервиз е също, при тях предполагам няма да има проблеми.
zmiori - специалист
Ноя опит е малък ни и аз бихти предложил СКИЛ, но внимаваи явно опорната ролка им е слабото място. На моя конкретно му се скапа ролката явно е била спряла да се върти и езапочнало да се премествацялото"рамо нагоре надолу и се счупи непосредствено зад ролката. Понеже имах нужа отт него продължих да работая с него и без ролката. После съм позабравил и го дадох на кумеца да си реди ламината и малко преди да приключи откънал "главата" където се захваща триончето. Между другото кръщенето му бе една талпа 6см.дебела и 4м дълга, "разцепия" без да спирам за дълго, само колкото да изчистя опилките от линията по която трябваше да се реже.
Сега ползвам един "Райдър" зелена серия, е няма такъв боклук. Главата е някаква тъпня и самото захващане е отврат има една "тел" дето е уж водач. Хем не става за водене хем и пречи при смяната на триончето. Ако трябва да купувам сега, пак бих заложин на СКИЛ.
Успех.
EDI - майстор
4370 серията е с голяма ролка, което е много добре, дава добра опора и няма начин да спре, освен ако хич не я поглеждаш.Капка масълце на половин година решава въпроса.
Tzezar - специалист
Да това http://shop.kirov.net/?cid=88&pid=2957 изглежда добре.Обаче ми е над бюджета.Следващата покупка мисля да е оберфреза и там ще търся нещо хубаво.
stoian64 - специалист
http://www.domshop.bg/product/1413/nozh ... parky.html
Консумативи и части има и са евтини.Ти решаваш.Успех в избора и безаварийно ползване!
Тани - модератор
Свързах всички теми за избор на зеге в една и я направих важна. Моля който търси прободен трион, да пише в тази тема. Смятам при повече свободно време да събера и темите за търсене на други инструменти.
nikolson - майстор
Аз имам това: http://www.sasuntsydavid.com/index.php? ... 6&view=259
Здрава машинка, купувана преди 6- 7години, за около 90 лева. Отначало я ползвах доста, но, понеже смяната на ножчето е с шестограм, ми писна и си взех ръчен циркуляр. На кой ли не съм го давал, не се е предало, но това с шестограма ме убива. :x
Тани - модератор
С шестограма смяната на ножчето става за около 30 секунди. Колко време може да се спести от тази дейност? Виж за скорост на рязане на циркуляра няма да говорим! Има си обаче дейности, за които не си заслужава да мъкнеш циркуляр и да се мъчиш да го вдигаш. Това са си различни инструменти и всеки си има предназначение и не винаги единия може да замени другия. Не си заслужава да режеш летви с циркуляра, дори да ти е под ръка. Както и не си заслужава да режеш греди със зегето.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 62

Тема "Избор на прободен трион (зеге)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: