• 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
velas - специалист
С камина съм, иначе проблеми няма. Ще цъкна и снимка по-късно.
kalin72 - майстор
В Брезник има двама производители на пелети. Не знам точно кой кой е, но доколкото чувам от хората с пелетни камини и котли, тези, които са произведени от Пелетисимо, зацапвали много, одимявали стъклата. За другия производител незнам нищо, но като че ли са по-качествени. За жалост, и двамата използват иглолистна дървесина.
LazarGanev - "Велик майстор"
kalin72 написа:
За жалост, и двамата използват иглолистна дървесина.
Защо пък за жалост?
velas - специалист
kalin72 написа:
тези, които са произведени от Пелетисимо, зацапвали много, одимявали стъклата.
Точно за Пелетисимо става въпрос.
digitalpr - специалист
Разложките казваш са добри? Аз понеже само Скравенски съм горил, затова не знам нищо за другите.
kalin72 - майстор
LazarGanev написа:
kalin72 написа:
За жалост, и двамата използват иглолистна дървесина.
Защо пък за жалост?
Предполагам, че и при пелетите е както и при дървата - иглолистните насмоляват котел, комин?
LazarGanev - "Велик майстор"
kalin72 написа:
Предполагам, че и при пелетите е както и при дървата - иглолистните насмоляват котел, комин?
Няма такова нещо. Напротив, моите наблюдения са, че иглолистните за уекинко по-добри
kalin72 - майстор
Процеса на горене ли е по-различен?
velas - специалист
digitalpr написа:
Разложките казваш са добри? Аз понеже само Скравенски съм горил, затова не знам нищо за другите.
Пробвах 5-6 модела, най-добри бяха тези на Проджето. После много съжалих, че не взех повече и се наложи да доизкарвам зимата с Пелетисимо...още мирише на пържено в камината... :)

Ето снимката на горивната камера. Това лъскавото няма махане, надявам се зимата да изгори с Разложките пелети.
Прикачен файл:
20130706_084021.jpg
joro sofia - помощник
digitalpr написа:
Ммм, това не ми харесва. А проблеми с горелката? В какво ги гориш?

joro sofia, ти забелязал ли си такова омазняване?
при мене всичко си е ок.Гледам тука май тръгнаха некви рекламни акции на прожето от Разлог,лично аз не съм чувал нищо добро за тях,а иначе всеки да си купува каквото душа му сака (и парата е важна де) :)
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: