Мечтата на всяка домакиня
ibogdanov - специалист
Здравейте, предстои ми изграждане на кухня с вградени уреди. Проблема ми идва от факта че искам да монтирам газовия котлон и керамичния плот над вградената фурна. До сега никой не ми е дал смислен отговор защо не може да се направи това. Всички ми обясняват че така не се правело и т.н. Разтоянието между фурната и котлоните може да варира във височина и опасенията, че е пожароопасно ми се струват неоснователни. За съжаление целия проект трябва да се реализира на стена 3 метра дължина и 2.5 м. визочина. При интерес към темата ще кача проекта и ще коментираме :)
miroslav_kn - специалист
монтирай си котлоните над фурната и не се притеснявай изобщо, а ако някой го оспорва да ходи да си купи печка която не е за вграждане и да махне котлоните от нея за да е в безопасност
velsi - Почетен майстор
За първи път чувам, че не можело плота да е над фурната! Кой го твърди? Според мене точно там си му е мястото и не виждам пречка.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ibogdanov написа:
Здравейте, предстои ми изграждане на кухня с вградени уреди. Проблема ми идва от факта че искам да монтирам газовия котлон и керамичния плот над вградената фурна. До сега никой не ми е дал смислен отговор защо не може да се направи това. Всички ми обясняват че така не се правело и т.н. Разтоянието между фурната и котлоните може да варира във височина и опасенията, че е пожароопасно ми се струват неоснователни. За съжаление целия проект трябва да се реализира на стена 3 метра дължина и 2.5 м. визочина. При интерес към темата ще кача проекта и ще коментираме :)
Ами проблем може да дойде откъм захранването на газ. Не си указал каква газ. Ако е пропан-бутан, бутилката къде ще е. С маркуч или тръба ще е подвързано...
peshev-ko - специалист
Нямаш никакъв проблем с пожароопасността! За това уредите са за ВГРАЖДАНЕ и са съобразени с това.Аз съм дърводелец и имам нужния опит за да го твърдя.Действай смело !
danev_tr - специалист
Вгрждай ги спокойно от години го правя и до сега никой не се оплакал че има проблем .
ibogdanov - специалист
Тази идиотия с неможенето дойде от една фирма, която ми правеше разкройте на плоскостите. Те ми донесоха от 100 кладенеца вода как не можело, как било рисково и т.н.
Обаждах се и на фирмения сервиз и от там ми потвърдиха.
Наистина има проблем ако се изгради нишата и плота над нея по стандартните размери - тогава захранването с пропан-бутан на котлона опира в корпуса на фурната. Обаче аз искам да вдигна плота с 5 сантима и да запълня нишата с вата. Тогава няма директно да контактуват двата уреда.
Чесно казано заради този "проблем" забавих проекта и изпълнението на кухнята с 3 месеца. Смених три фирми за разкрой и т.н.
Сега ще правя поредния проект с фурна и два газови котлона от горе и да видим дали ще има още някой разбирач да ми обяснява кое как и т.н
ibogdanov - специалист
До няколко дена ще постна макета на кухнята да го обсъдим и да си дадете мнението.
Ползвам Kitchendraw за проектиране. Ако има някой който да работи с тази програма ще съм благодарен да обменим някой мисли :-D
Бола - специалист
Какво точно те вълнува?
ibogdanov - специалист
Проблем ми е създаването на мой елементи. Готовите не са приложими винаги.

Тема "Монтаж на газов котлон над вградена фурна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: