• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
didonekoisi - специалист
Продължавам с тавана. Картона горе.
Изображение
Изображение
Изображение
Шпакловка + лента на фугата.
Изображение
Последва шпакловка на целия, не че имаше нужда, но съм замислил нещо маняшко :-D
Изображение

Получи се много добре като за пръв път. Днес изсъхна и минах една лека шкурка, където се усещаха неравности и шпакловката е готова, получи се доста равно и гладко.

Открих два фала, но не са фатални.
Единият е, че като слизах от стълбата и се приземявах на прага усетих, че лайсата поддаде. Резултат напукана фуга :-D . Днес фугирах наново като се помъчих да натъпча повече материал. Вече ще знам да не скачам върху лайсата, не че не мога да я фугирам за отрицателно време.

Вторият е, че няма фаза и нула на кабела за огледалото :? . За мен кабела е прекъснат ама знам ли. Кабела от ключа, кабела за тавана и този са запоени, нямам никакви съмнения във връзката, на тавана лампите светят. Грешката е че не проверих кабел който го замазах :datz: . Кабела съм го купувал от магазина новичък :? .
Решението на проблема е режа този и бия една дупка в стената. От другата страна е кухнята. Като правя ел. частта в кухнята ще оправя грешката :-" . Не знам колко ще е удачно да взема осветление от контакта за аспиратора.

Днес взех бойлер, моноблок и мивка, ще ги подготвя за монтаж, и като довърша тавана с лайсните ги слагам.
Намерих pex-al-pex тръби и присъединители за тях. Но не намерих пружина и калибът. От това, което изчетох ще ми трябват. Рязането мога да пробвам с ножовка, внимателно.
Някой ако може да каже мога ли да мина без тези хави или къде в Бургас да намеря калибър и пружина на сносни цени.
Иначе за сега ще сложа меките връзки, защото не ми се отлага рязането на лентичката :-D .
колев - специалист
Не ти трябва пружина за тръбите освен ако няма да правиш много малки радиуси. Става добре и на коляно, просто гледай да не сплескаш тръбата. Рязането става добре с тънък лист ножовка. На мястото където ще е среза лепиш хартиено тиксо по цялата обиколка на тръбата, така че да си застъпи ръбчето. При рязането се водиш по това ръбче за да получиш окръжност а не елипса.
didonekoisi - специалист
Благодаря колега, точно това ми трябваше да знам, ще пробвам и ще споделя. Тръби и съединители намерих, остава да намеря и време за реализация.

Продължавам по банята. Докато чакам за тавана взех обичайните заподозряни.
Изображение
Разучаване механизма на казанчето.
Изображение
Ето я и голямата мания, вече мога да си мия тавана и да не се притеснявам от влага и пари.
Изображение
Последва монтаж на стириопорени лайсни, който не съм боядисвал с влагоустойчива боя, не знам дали има нужда.
Лепилото е влагоустойчиво, акрилен силикон не е добра идея. Накрая фугирах лайсните да са запечатани от всякъде.

Изображение
Изображение
След като приключих с тавана се почна със оборудването.
Изображение
Изображение
Двата сифона, хром на поддушовото и неръждавейка в сухата част. Моноблока залепен и чака.
Комшийте бяха доста скептични към това че няма да слагам дюбели :-D . Няма мърдане, пък и го направих под нивел с клинчета за плочки.

Изображение
Преди къпане и след.
ИзображениеИзображение
Готов моноблок, връзването към канала и силикона.
Изображение
Изображение
Изображение
Най необходимото за банята. Гъз папира е на моноблока, но не съм го снимал.
Изображение

Страшно съм доволен, вече ще се работи доста по приятно. Остана един вентилатор, огледало и пластмасови етажерки тип за левче. По нататък ще се слагат аксесоари.
Няма нужда да казвам, че банята я направих благодарение на форума, досега бани не съм правил и нищо не разбирах, но има ли желание човек всичко се постига.
Следват плочките в коридора.
mrdds - специалист
Този таван прилича на опънат.
Но на предишните снимки му се вижда картона и шпакловката.С какво го боядиса,че да лъщи така :shock: :shock: :shock:
колев - специалист
Много изпипано става, но според мен тоя праг не трябваше да го правиш. Можеше да минеш само с едно стъклено параванче и един сифон. Втория сифон до кенефа, ако не го мокриш редовно ще изсъхне и ще мирише от него. Крана на изхода на бойлера /на топлата вода/ го махни че да не стане някой фал.
рашкета - специалист
Човека си действа и не ще много да му се дава акъл.
Така, че аз бих му казал браво. Има кусури ама и той сигурно си ги вижда пък и вече е късно да му се казват.
didonekoisi - специалист
Тавана щях да го боядисвам с благоустойчива боя. За мухала и неприятните миризми само времето щеше да покаже. Чел съм за окачен таван от ГК има доволни и недоволни, за мен е въпрос на изпълнение и конкретни условия.

Комшията също се отказа от такъв и ми каза, че е грешка да слагам :-D . Тогава ми хрумна една щура идея. Имам един приятел работи в склад за рекламни материали, отидох и го питах за бяло фолио гланц и може ли да се сложи на таван. Имат такова фолио, но ми препоръча жена, която се занимава с поставяне на фолио, не е работа за всеки.

Поставянето беше голям зор, аз помагах с държането. Крайния резултат надмина очакванията ми, пък и не излезе много пари.

Идеята с фолиото ми беше, че няма да пропуска пари и може да се мие пък и изглежда супер. В момента единственото място от където може да влязат пари са луничките, освен тази над душа там е влагоустойчива.

Комшията с Хънтър-Дъглас каза, че станал по хубав от неговия, а другия дето се отказа от картона ме пита от къде съм взел фолиото да прави и той такъв :-D .

Към колегата колев, ако стъклените паравани бяха на цената на душ кабини всяка баня щеше да е с параван.
Ще стане по добре спор няма, но парите събарят, аз ще слагам кабина, но по нататък. А за сухия сифон ще трябва да го поливам защото номера с топче за пинг понг не става.

За бойлера не знам как е по правилно, разглеждах бани и забелязах че има кранчета и на двата извода. На мивката съм по същия начин. Какъв фал може да стане :? .

П.С. Акъли приемам естествено, но по банята се работеше всеки ден последните 3 седмици, искам по бързо да приключвам и да се нанасям. Пък и не съм от хората дето първо питат за най малкото нещо, все пак има доста писано.
Ще се радвам даже да кажете какво виждате като забележки, аз отдавна не им обръщам внимание, пък и нищо не дразни окото. Смятам че само човек с набито око ще види забележки, както и аз сега като отида при приятели и виждам забележки по бани правени от майстори.
jekasus - майстор
Кусури са само визуални :-D Добре се справи, особено идеята с фолио на тавана ми хареса, по-добре е от опънат таван.
bagera1 - специалист
Моите адмирации за свършеното, супер е станало
колко време ти отне всичко, горе-долу като часове
didonekoisi - специалист
Благодаря за добрите думи.

Като време започнал съм на 25 март и приключих на 2 юли, 3месеца и 9 дена.
Чистото време за работа приблизително 45 дена, като съм правил по 10-12 часа, средно по 10 часа 450 часа.
В началото за запълването и лепенето на ГК ми помага чичо ми и за окачения един приятел викнах, другото сам.
Последните 3 седмици бях отпуска иначе още нямаше да съм свършил :-D , а и преди това доста почивни дни имаше.

Тази събота и неделя монтирах вентилатора. Прилично работи, не е много шумен. Подготвих си плочките за лепене и друго не съм свършил, понеже умората си казва думата, а и помагах на един приятел за лайсните на тавана.

Скоро продължавам със свежи сили и някой въпросчета.

Успех на БГ майсторите Направи си сам.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Тема "Двустайно ново жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: