Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
infomar
На мен ли ми се струва, но имам съмнение, че нещо не е в ред с подрастващи круши.
Садени са миналата есен. Листата си бяха нормално зелени и започнаха да почервеняват. Не знам дали е от горещените или си е нормално.
Поливани са добре, торени с оборски тор, пръскани за къдравост на листата... а бе по мои представи добре гледани. Пръскани са с ТИРАМ 80 и СКОР.

Моля за мнение дали е нормално или трЕба да ги действам с нещо.
Няма паразити по листата поне видимо :? Наблизо имаше една праскова с къдравост, но я пръсках и сега и няма нищо.

Изображение

Изображение
infomar
Някой знае ли какъв препарат се ползва за "ЗАДЪРЖАНЕ НА ПЛОДА" при овошките.
казаха ми, че имало нещо с което се пръскали когато плода наедрее с което се заздравявала дръжката и той не окапвал.
Не срещнах никъде нещо подобно и ме съмнява да има, защото по този начин чрез окапване на плода, овошката би трябвало да се освобождава от болните и излишни плодове... :?
Krass - майстор
Инсектициди срещу плодов червей, например нуреле или вазтаг.

На крушата ти нищо и няма.
infomar
Имам проблем с една млада круша - засадена тази пролет.
Развиваше се добре до преди месец, когато внезапно листата и започнаха да почерняват/кафеви или друг подобен цвят. Стоят отпуснати. После окапват. Пръсках я със СКОР, НУРЕЛЕ..... ефект няма. Мислех че е късно кафяво гниене, или сачмянка... нямам вече представа. Другите дървета нямам проблем.

Изображение

Изображение
iivanov - майстор
Пръскай, пръскай с нуреле, те още ще почернеят. :-D :-D :-D
PS Внимавай с този препарат, при предозиране листата изгарят.
ivanovbg - майстор
Сбогувай се с нея. Две така ми загинаха. Бяха на около 5-6 метра една от друга. Едната я пръсках с какво ли не, уж оцеля, но пролетта цъфна и изсъхна. Втората се разболя на другата година - отрязах всичко почерняло до здрава дървесина, за по сигурно 50см по ниско и пак пръсках. Изкара си нови леторасли и на следващата пролет напъпи и умря. Около 15 см в диаметър дебела и като я натиснах се счупи като клечка в началото на корена. Било някакъв бактериен рак по крушата и дюлята. Та от 3 круши остана само 1 на другия край на двора. За сега е добре. Казаха на тези места да не садя круша или дюля поне 10години че пак ще загинат.
infomar
Казаха ми, че е от многото влага последно време.... мястото наистна е доста влажно вследствие на многото дъждове. На другите нищо им няма... поне за сега. :sad: Не е от пръскането, защото пръскам всички а не само това дръвче.
iivanov - майстор
Пръскането с гръбна пръскачка е субективно нещо.

Тема "Овошки - проблеми при отглеждането." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: