• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
kossis - специалист
kossis написа:
sian написа:
Тези дни видях този 200А китаец. Струва 400лв. без малко. В сервиза който се намира до магазина ме убедиха че машината си заслужава. Има 2г. гаранция.
Всъщност китаеца е КЕНДЕ. Откъде знам - купих един и го отворих, при по внимателен оглед видях, че и кабелите и пусковия ключ е Кенде.
Схемата е реализирана с обемен монтаж, тоест подлежи на сервизиране дори и на ниво подмяна елементи.
Изправителя е с 6 електролитни кондензатора на 400в. Фарадите бяха с големи стойности - 470 мф .
Платките са добре запоени машинно.
Инверторният блок е с 24 мощни ключови мосфет транзистора, трансформаторите са 3 броя монтирани между огромните радиатори- тунелен тип - по 12 транзистора на единия и другия радиатор, принудително охлаждани от вентилатор. Вадете си сами изводите за изработката.
Продава се без шуко само със клеми . Захранващият кабел е 3х2.5 с много дебела гумена изолация - по дебел е от кабела на климатика ми.
Общо взаето не е Райдер, но то неможе една фирма да прави абсолютно всичко и дава на други да и правят частите. Моето мнение е, че за тия пари машината е ок.
Пробвах го с рутилови електроди на Хюндай 6013 -3.6мм при 120-130А палиги ок. С базични 7018- 2.6мм - залепват ми, и към 200 А започна да заварява- но иска поддържане на много къса искра. Да подчертая , че аз не мога да заварявам , уча се сега. 7018 пише DC(+) , ама аз ще ги пробвам на (-) на село, щото правих проба само във входа на блока ми.
Недостатъците според мене са:
Няма система против залепване на електрода, базичните ги пали трудно, уж имал за лесно палене.
Металният корпус е здрав, но ако се опре масата или електрода до него в работен режим - ич не е добре.
Иначе мисля, че има система за стабилна дъга - но това е инвертор все пак.
Мисля, че същата схема се среща в инверторите на агромаркет STAHLWERK уж китайски за немският пазар по 600 кинта за 200А, а то на предната страница е сниман един такъв, кажи речи като "Райдера-Кенде".
Ето какво съм писал !

Драгозов продава подобни инвертори със същата схема уж Китайци за Немският пазар !

По мое мнение приготви си още 100 лева, демек 400 и вземи или Райдера или нещо от Драгозов ! Схемата е много яка !
А че на мене ми гръмна управлението за 5 пъти ползване е друга тема !

Драгозов е сложил снимки назад за да добиеш представа за схемата и тоя транзистор отгоре-тошиби са да ги !
Последна промяна от kossis на вт юли 09, 2013 3:54 pm, променено общо 2 пъти.
kossis написа:
Що пишете неща дето не са така ?

Значи аз притежавам Райдер 200 А - Вътре платките са на Кендо !

Моя почти не го ползвам- но още е гаранционен и веднъж заварявах на 40 ампера- един 100 поялник-1мм ламаринка-изгоря ми управлението-най горната платка !

За точно 1 седмица го отремонтираха-е верно не ми смениха платката, а я припоиха и подмениха маса елементи по нея-серия резистори бяха добавили-явно са я пренастройвали !

Аз сам добавих на един транзистор Тошиба-отгоре стои радиатор- съмнява ме че той е поемал товара при ниските заваръчни токове и е думнал-беше на решето !

Схемата е с 24 на брой Тошиба мосфет транзистори с тунелно обдухване, а платките и пусковите ключове за кендо !
Кондензаторите на дъното са 6 на брой-бая големи 1

Аз съм писал за това или тук иили в друга тема !

Тоя инвертор няма нищо общо с Райдер ! А Райдър и има доста добри неща !

Аз имам доста неща на Райдер и доста маркови. От Райдера само инвертора ми създаде проблем за малко, и на винтоверта се скапаха батериите-изхвърлих глупавите елементи от кутиите и сложих гелов акумулатор за UPS -сега винтоверта е като разрушител-перфоратор :-D

Райдъра за любителски цели е много добър !
Колега предполагам ти имаш този модел http://www.raider.bg/index.php?p=5&cat=86&id=818, имам приятел който работи в магазин и този модел ми го препоръча, продал е доста и нямало оплакване от него , а за по малкият кой аз съм си харесал не можа да ми каже нищо, не го били продавали в магазина.

Този го препоръчват колеги в темата но ми е над бюджета http://www.argo-market.com/Products/Details/1281
Последна промяна от t.stoilov на вт юли 09, 2013 3:56 pm, променено общо 1 път.
kossis - специалист
Така де 200 амперовият !!!

Вземай !!! 400 лева е но е много добре направен !
pansim - майстор
Колега, като не си в час, защо въобще пишеш?
1.Този модел който колегата е избрал няма НИЩО общо с модела който ти описваш!!!
2. Прехваления от теб 200А райдер, както прочетох е с къса и нестабилна дъга, при работа с базични електроди.
Това нещо да ти говори???
Хайде да пишем за неща които разбираме, а не съчинения по картинка...
kossis - специалист
Пиша това което съм видял и установил !

Продължаваш с глупостите !

Коя дъга на базични електроди е дълга бе човече ???
То за това се работи по трудно с базични електроди !

Като искаш дълга дъга работи с рутилови !

Ти написа че Райдъра е боклук, аз казвам че не е и че няма общо с този на снимката !

Може би има машини които дават по голямо разстояние в поддържаната дъгата при Базичните, пък аз да не знам ?

То точно това е разликата между рутиловите и базичните-дъгата, по трудното палене, правотокова работа само, и разбирасе целите за които се ползват. Обмазката !
Последна промяна от kossis на вт юли 09, 2013 4:05 pm, променено общо 1 път.
pansim - майстор
Посочи къде съм написъл, че е боклук!!! Моля не ми приписвай неща които не съм писал!
И да знаеш, че правя разлика между къса и устойчива дъга с базичен електрод и къса и неустойчива такава.
Ама...всеки има глава на раменете си...да мисли.

И понеже спомена една фирма ТОШИБА...да знаеш че много отдавна НЕ произвежда тези транзистори, които се мъдрят в тези инвертори с гордия надпис :lol:
kossis - специалист
Човек, ти си писал-КЪСА И НЕУСТОЙЧИВА !

Това са две прилагателни !

Схемата на Райдера е много добра, каквото и да казваш !

Те всички инвертори трябва да имат повишаване на ампеража при старт, но при базичните проблема пак си го има с трудното палене.

Факта е че за да работиш с базични електроди -трябва да си много добър заварчик ! Ясно е защо.
pansim - майстор
Това ге е писал човека който ти цитираш. И да знаеш, че ако си смениш инвертора, ще си промениш и мнението за "трудното" заваряване с базични електроди!
kossis - специалист
Че то и рутиловите докато не стоплят не палят много лесно. Има си номер -в печката на 80-100 градуса и си ти .

Не знам кого визираш, че цитирам ?
pansim - майстор
kossis написа:
kossis написа:
Пробвах го с рутилови електроди на Хюндай 6013 -3.6мм при 120-130А палиги ок. С базични 7018- 2.6мм - залепват ми, и към 200 А започна да заварява- но иска поддържане на много къса искра.
А че на мене ми гръмна управлението за 5 пъти ползване е друга тема !
Много яко схема за 5 пъти ползуване , и хайде в ремонт. :lol:
И още, за каква устойчивост на дъгата ми говориш, 200А както е писал човека с електрод 2.5мм :lol: :lol: :lol:

Това си е жив ужас ...опитай да заваряваш вертикал с базичен електрод с този "як" инвертор...

Да допълня - с 2.5мм базичен трябва да работи стабилно даже при ток 60 - 65А.
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: