kossis написа:Ето какво съм писал !sian написа:Тези дни видях този 200А китаец. Струва 400лв. без малко. В сервиза който се намира до магазина ме убедиха че машината си заслужава. Има 2г. гаранция.Всъщност китаеца е КЕНДЕ. Откъде знам - купих един и го отворих, при по внимателен оглед видях, че и кабелите и пусковия ключ е Кенде.
Схемата е реализирана с обемен монтаж, тоест подлежи на сервизиране дори и на ниво подмяна елементи.
Изправителя е с 6 електролитни кондензатора на 400в. Фарадите бяха с големи стойности - 470 мф .
Платките са добре запоени машинно.
Инверторният блок е с 24 мощни ключови мосфет транзистора, трансформаторите са 3 броя монтирани между огромните радиатори- тунелен тип - по 12 транзистора на единия и другия радиатор, принудително охлаждани от вентилатор. Вадете си сами изводите за изработката.
Продава се без шуко само със клеми . Захранващият кабел е 3х2.5 с много дебела гумена изолация - по дебел е от кабела на климатика ми.
Общо взаето не е Райдер, но то неможе една фирма да прави абсолютно всичко и дава на други да и правят частите. Моето мнение е, че за тия пари машината е ок.
Пробвах го с рутилови електроди на Хюндай 6013 -3.6мм при 120-130А палиги ок. С базични 7018- 2.6мм - залепват ми, и към 200 А започна да заварява- но иска поддържане на много къса искра. Да подчертая , че аз не мога да заварявам , уча се сега. 7018 пише DC(+) , ама аз ще ги пробвам на (-) на село, щото правих проба само във входа на блока ми.
Недостатъците според мене са:
Няма система против залепване на електрода, базичните ги пали трудно, уж имал за лесно палене.
Металният корпус е здрав, но ако се опре масата или електрода до него в работен режим - ич не е добре.
Иначе мисля, че има система за стабилна дъга - но това е инвертор все пак.
Мисля, че същата схема се среща в инверторите на агромаркет STAHLWERK уж китайски за немският пазар по 600 кинта за 200А, а то на предната страница е сниман един такъв, кажи речи като "Райдера-Кенде".
Драгозов продава подобни инвертори със същата схема уж Китайци за Немският пазар !
По мое мнение приготви си още 100 лева, демек 400 и вземи или Райдера или нещо от Драгозов ! Схемата е много яка !
А че на мене ми гръмна управлението за 5 пъти ползване е друга тема !
Драгозов е сложил снимки назад за да добиеш представа за схемата и тоя транзистор отгоре-тошиби са да ги !
Последна промяна от kossis на вт юли 09, 2013 3:54 pm, променено общо 2 пъти.