• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
kossis - специалист
Това не го успорвам-рекламата винаги е преувеличена и не е на 100 % истинска.

Пишат че може да заваряваш алумин, което не е верно, и много други неточности.

Просто вземат най добрите показатели и ги праскат тях.

Аз говоря от погледа си вътре под капака и познанията си по електроника и сравненията ми със снимките тук, а рекламата и параметрите са си рекламен трик.
Едно е като купиш, друго като трябва да го ремонтират гаранционно- в моя случай-мене ме съмнява че изобщо не са взели резервни платки, знаят че имат добър външен сервиз и той им ремонтира дефектите за малко пари, и така хем не се набутват за платки и не дават заявка на завода, хем ги ремонтират евтино- то явно моя дефект не е бил голям. Щото ако беше тотална щета тая горната платка, едва ли щяха да я ремонтират, макар че бая елементи са подменили и добавили.

Ти си дал някакъв дето е до 140 Ампера и няма как да заваряваш с него -4 мм електроди.

Аз говоря за 200 амперовият- които найстина може да заварява 4мм, аз него имам и НЕГОВАТА СХЕМА Е КАТО НА ДРАГОЗОВ ККИТАЙКИТЕ !
За другите не знам !!!

В сайта на Райдер е най-достоверна информацията, а в другите сайтове може всеки да слага каквото иска като параметри !
dragozow - майстор

Код: Избери всички

Драгозов, я кажи на тебе случвало ли ти се е да гори най-горният управляващ транзистор и тия малките платки по най горната платка с управлението на изходният ток- дето командва ампеража и включването на защитата ако е необходимо-интересното е че светодиодите са дублирани и вътре-тоя за работа и за защита-червен и зелен.

Вие как ги ремонтирате- сменяте елементи или цели платки ?
Сменяме елементи, то това е идеята, ремонта да е евтин. Първите Кендета бяха с платки които не се ремонтират. Не се е налагало да сменяваме цяла платка до сега.

Код: Избери всички

Райдер са ти конкуренти по отношение на тази техника
Грешиш, не са ми конкуренция. Схемата на машината не е голяма тайна, някой я е направил и другите са я прекопирали, важно е как е изпълнена. Със същата схема има машини с 50$ по-евтини в Китай. Точно за това което казваш че се е клатело говоря. Не случайно давам 3 години гаранция. Контакта ми е директно с производителя и реагират бързо на разни дребни корекции.
kossis - специалист
Е добре де, я кажи дали да ги карам тия от Райдър да ми сменят платката или да го ползвам така ?

Щото все пак едно е машинно запояване, а друго на ръка и то не е един елемент-ами серия от такива.

Последно като говорих с Управителя им за моето желание за подмяната и той каза че уж техника им го нямало и да съм изчакал за другият месец да доидел- мене ме съмнява че не са заявили платки и ако аз ги бях накарал, щяха да заявят.

Е това управление ме гложди- аз обичам всичко да е ток и жица, макар че го ползвам тоя уред от дъжд на вятър !

При тебе има ли спецове да ги питаш дали това управление е проблем че са го поили така и са напраскали маса нови резистори, а са скъсали заводски писти-явно са променили проводимоста им към по ниска.
Също се чудя дали сега тоя инвертор работи в всички амперажи- за ниски работи- с 1мм и с 2.6 мм също, но с 3.6 не съм пробвал скоро. Тоест могат ли да ми променят управлението да не е същото ?

Абе като не е оригиналното и ме съмнява всичко.
Дай инфо ако имаш от кой да вземеш.

Иначе пак сложили тоя транзистор -тошиба-явно поне елементи са взели, аз понеже го обвиних него за проблема(беше цъфна-явно беше объркал такта), та му турнах радиаторче да си се лади. Интересното е че при продължителна работа на празен ход грее, но се бара и не е предвиден за охлаждане.

Послепис
Чудех се за какво КЛАТЕНЕ говориш ?

А ти си говорил за ПОЯЛНИКА ми :-D , тоя поялни беше ромонтираният от ИНВЕРТОРА !
На Инвертора нищо не се клати, а кабелите в комплекта не са мого стока-аз после тях ги поих с поялника :-D в баионетите, че не бяха добре и грееха, но след припояване и затягане на шестограмчетата са екстра ! Голяма мощ ей :lol: !

Иначе схемата е реализирана много добре-машинно и финно ! Културна е- точно копие на твоите, самоче без дисплей !
dragozow - майстор
Ако е проблемен само елемент не е нужно да се сменява цялата платка. Ако не е в гаранция мога да те насоча кой да го погледне и стегне малко. Имай предвид че целта на машини от тази марка е единствено да са евтини, познавам се с няколко човека от тази фирма. Точно това имах предвид с кофти изработката на иначе хубава схема.
kossis - специалист
Не съм съгласен за кофти изработката, но ти клониш към подценяване на качествата на останалите машини.

Ако ще го правя -направо в Райдер за нова платка. В момента си работи, но мене ме дразни че е правен на ръка.

Виждал съм фалшиви схеми и оргинално направени, както и елементи.
Определено моя инвертор е от оригиналните-все пак е правен от Кенде и са сложили логото си на платките.

Елементите също са качествени-тошиба и тнт.
Не виждам каде е некачественото изпълнение. Моето мнение че просто съм попаднал на дефект.

Може всичко да е но Райдер гледат да продават качествени неща, за да не берат ядове.

За да се убедите в думите ми, трябва да го снимам, ама ме мързи да го отварям и снимам.
idunno - специалист
Това с Райдер и качествените неща го кажи на опашката пред сервиза им на Ломско шосе.А мислех, че никой днес няма да ме развесели. :-D
pansim - майстор
Когато лаици започнат да обясняват нещо става веселба :lol: :lol: :lol:
kossis - специалист
Както кажеш !

Аз имам много неща и на Райдер и на Маркови фирми.

Перфораторите дето са от евтините не са добри, наистина.

Иначе освен инвертора, които не е Райдер всъщност, на един винтоверт смених батериите с гелови и го направих много як. Не съм очаквал ще с тоя пластмасов винтоверт ще дупча планки от неръждавейка по 2 мм и то с 5 мм свредло. Е верно 10 мм свредло и ламарината на пасата му се опря, но батериите са 1.2 ампера, макар и глеови, иначе дупчеше ламарината, но ток няма.
Малък флекс-няма проблем
Водна машина за рязане на плочки (Настолен циркуляр) -гранитогрес- няма проблем
Тръбонарезно гедоре - няма проблем
Поялник за ппр тръби - ок
Зарядно за акумулатор- пак си е Кенде - ок
Машина за полиране флекс-ок
Е това ми е опита с тази марка !

Виж за перфоратор взех Спарки- 3.5 кила :-D

Пансим, ти не каза нищо по схемата на Инверторите, но иначе много акъл даваш ! Нали нямаше да говориш повече ?

Да плюя Китайците и аз мога, брат !
Но ако не искаш Китайски стоки, ще трябва да спреш да купуваш каквото и да е било, и да изхвърлиш кажи речи повечето си нови електронни устройства и такива съдържащи електроника.

Какво е преобразуването в един инверторен апарат ?
pansim - майстор
С теб от вчера не разговарям!
idunno - специалист
...и продължавам да се забавлявам.Това, великата(аз за сефте я чувам) Кенде е създадена през 2001г..Е, по- добре човек да си купи Кракра, поне купува продукт с традиции.
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: