• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 124
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
VLADO66 - майстор
kozl написа:
Явно има проблем с носещата конструкция (колони, фундаменти) и плочката за допълнително РЗП се е наклонила и ..............
Това е най-вероятно е незаконно като замисъл и впоследствие аматьорско изпълнено.
А това как е?
Прикачен файл:
roof klima.jpg
Мястото е кът :-D Поне са се сетили да вдигнат тръбите,да не изтече маслото от компресора :) Много е гадно да излезеш лятото на терасата и климатика да ти духа горещо в лицето.
jadai - напреднал
леле нямам думи, как може такова нещо :shock:
nikolson - майстор
А зимъс как ли е? Кондензната вода как ли е отведена? И как се профилактира? :?
VLADO66 - майстор
nikolson написа:
А зимъс как ли е? Кондензната вода как ли е отведена? И как се профилактира? :?
Имайки впредвид наклона,конденза се водопади от единия край на ваната :-D Профилактиката е лесна-сядат четирима на покрива и започват да лющят белот.
kozl - майстор
Интересно ми е как е опазена хидроизолацията (мембрана и битумни шиндли) като е закрепвано външното тяло там? Какво е значението от това, че не е хоризонтално? Отводняването ще се стича по покрива и като е под нулата ще трупа ледена шапка, а вътрешното тяло е изведено някъде на друго място. Ето така например:
Изображение
EDI - майстор
Нивелирането на външното е важно и за работата на компресора и за работата на външния вентилатор-при него може да се получи дебаланс на перката, съответно шумове разни, пък и не е добре за лагерите на мотора, пък и за гаранцията /макар това да си е проблем на монтажниците/.Иначе конденза няма да тече през дренажа а от страни, там може да се получи неравномерно натрупване на дебел лед, който може да сцепи тръбите на външния обменник /особено при някои конструкции на външното.Но все пак е по-добре, че наклона е към страната без компресора, че ако е обратно тогава става чудо.Просто е трябвало да сложат различни по височина стойки и да ги нивелират /поне грубо/ и после да дооправят с подложки нивелацията на външното.
KingLin - майстор
EDI написа:
Нивелирането на външното е важно и за работата на компресора и за работата на външния вентилатор-при него може да се получи дебаланс на перката, съответно шумове разни, пък и не е добре за лагерите на мотора, пък и за гаранцията /макар това да си е проблем на монтажниците/.Иначе конденза няма да тече през дренажа а от страни, там може да се получи неравномерно натрупване на дебел лед, който може да сцепи тръбите на външния обменник /особено при някои конструкции на външното.Но все пак е по-добре, че наклона е към страната без компресора, че ако е обратно тогава става чудо.Просто е трябвало да сложат различни по височина стойки и да ги нивелират /поне грубо/ и после да дооправят с подложки нивелацията на външното.
Няма как да пукне тръбите на топлообменика, те така или иначе си замръзват като е кучи студ. Проблема е, че леда почва да се натрупва и му се вдига нивото, което пък води или до счупване на перката и от там дисбаланс, лагер и т.н. или пък ще запецне перката и заминава мотора. Пък и тръбите нямат кой знае какъв "бастун", аз бих го вдигнал до горния ръб и тогава надолу. Като гледам покрива ми изглежда читава къщичката та мен ми е по-чудно що собствениците са се примирили с такъв монтаж?!?
EDI - майстор
А, пукат се, пукат се, особено ако си със старата GA серия на Мицубиши Електрик.
velsi - Почетен майстор
Авангардно решение в новото строителство!

Прикачен файл

2013-07-02 16.33.07.jpg
hidrazin - майстор
velsi написа:
Авангардно решение в новото строителство!
:? Можеше и захранващите кабели да прекарат там като ги вържат с тел за тръбите. :prayer:
:partyman:
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 124

Тема "Вижте и се посмейте. МАЙСТОРИ - МЕНТЕ !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: