Всички въпроси за вилата.
vlad0bs - напреднал
Днес успях да намеря тези вълнообразни запълнители. Повечето продавач-консултанти незнаеха какво е това и даже няколко клиенти на магазина ме питаха за какво служат :)
Взех монтажно лепило, че незнаеха в магазина как се монтират. Дано да свърши работа...утре ще се разбере :)
Решихме да правим и замазка на пода за да лепим плочки и имам тука и едно друго питане. Стените са с дурвена ламперия и не знам долу первазът как трябва да се получи. Трябва ли да има перваз с плочки и над него да почва ламперията или първо слагам ламперията, после редим плочки и слагам перваз от ламиниран паркет? Много ще съм благодарен ако накой може да сподели снимка на връзката с плочки на пода и дървена ламперия на стената.
VLADO66 - майстор
Първо слагаш плочките и след това ламперията с какъвто перваз искаш.Само дапте предупредя че трябва дървенията да е много добре импрегнирана.Бюджетно решение е Бохемит форте.
vlad0bs - напреднал
Благодаря, значи ще редим спокойно плочките. Иначе точно Бохемит съм взел за новите греди. А като стана дума случайно някакъв препарат против дървояди някой да знае. Става въпрос за вече нападнати греди, иначе новите ще ги мажа с Бохемита. Имало някакъ доста токсичен за тази цел, но го спрели от продажба, май пак Бохемит беше.
vlad0bs - напреднал
Почти ми е готова външната ламперия, малко не стигна материала и утре продължавам пак :)

Дайте някакви предложения как да окрайча долната част, нещо като цокъл ли и аз не знам как да стане. Идеята е, че дървената ламперия не стига до долу и бетонната плоча се вижда.
Нещо такова:
Прикачен файл:
cokul.jpg
cokul.jpg (24.31 KиБ) Видяна 2771 пъти
Другият вариант е да сложа ъглов профил за да има завършен вид, но ми се ще да изолирам и плочата?
VLADO66 - майстор
Каква е дебелината на мястото под ламперията :?
vlad0bs - напреднал
Ламперията е дебела около 1,4см и почти опира до плочата. Плочата има тук-там вдлъбнатини/уронвания и може би на места е около 2-3см.
VLADO66 - майстор
Удари и една циментова шпакловка.Не е добра идея да слагаш някакъв цокъл над нивото на ламперията защото при дъжд водата ще ти влиза вътре.
vlad0bs - напреднал
Май това е най-чистият вариант. Ще ударя циментова шпакловка с мрежа и ще сложа ъгъл на ламперията да придаде по-завършен вид.
vlad0bs - напреднал
Почнах да слагам пвц ламперията в банята, обаче се оказа голям *** това нещо. Самите ламели си се пасват екстра, обаче тея профили са много отвратителна работа. В ъглите, където се срещат двата профила от тавана с този на ъгъла на стената, направо зейват дупки. И на 45 градуса ги рязах и не знам си какво, но е адски грозно.
Някой може ли да каже каква е хватката и евентуално да ги коригирам, ако не е много късно?
Dzver - специалист
просто ползваш обикновенни крайни лайсни със силикон между тях..
тия ъгли са пълен ташак..

Тема "Освежаване на вилата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: