Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
MamaMy - майстор
Хайде да не си показваме първите, че няма да има жив набор на моя Western Digital
ArturDent - Почти Безобиден
MamaMy написа:
Хайде да не си показваме първите, че няма да има жив набор на моя Western Digital
Сигурен ли си? ;)

velsi, ако не не успееш с друго, може да преместиш swap файла на друг дял:
http://support.microsoft.com/kb/307886
Обикновено, ако не си задал друго той е голям 2.5 пъти паметта.
Демек, ако имаш 2 GB RAM, файла е 5 GB, което е 30% от твоето C:
hidrazin - майстор
MamaMy написа:
:? Първия ми комп нямаше хард. Работи само от дискети. :-D
:partyman:
MamaMy - майстор
Говоря за първите хардове, а не за първите компютри. И моя първи компютър нямаше хард. Но бързо се заимах с 286 и с хард и бях най-д'бест :-D
velsi - Почетен майстор
Естествемо оспамихте и тази тема. :evil: За сега не постигнах резултат, а тази вечер жената ми е заела компютъра... Иначе първия ми компютър Правец 16 беше с хард диск с колосалните 20 мегабайта и беше с огромни размери 5,25 инча.
hidrazin - майстор
:? Ами това си беше лирическо отклонение. А иначе за компа - отиди на системния дял. Там ще ти излязат папките с всичко дето го има на дяла - ундоус, програм факлс, потребители, данлоудс... С десен бутон на мишката избери за всяка папка свойства или пропъртис за да видиш колко място заема. Драсни цифрите на един лист или където там искаш. Така ще разбереш кое колко ти заема. Интересно ще е да се види колко заема самия уиндоус и програмните файлове.
Има и нещо друго което май тук никой не спомена. Ако декстопа ти е нацвъкан с разни картинки и файлове - всички те заемат място именно от логическия дял.
Иначе имам едно ходене до Търново да си нагледам жилището ама няма да е скоро. Иначе за раз щях да ти опразня дяла. :)
fox_vt - майстор
hidrazin написа:
: Иначе за раз щях да ти опразня дяла. :)
Как с формат C ли :-D :-D Иначе има една малка програмка точно за такива неща казва се Scanner
Цък
Показва ти визуално кое колко заема и е перфектна за намиране на "загубено"място.
Прикачен файл:
Scanner.jpg
Scanner.jpg (62.27 KиБ) Видяна 2330 пъти
Ето при мен колко е вина без програм файлс и документ и сетинга
Johny - майстор
Хидразине, проблема не е да си оптимизира системата, а да увеличи дяла.
Велси, ако работиш с Партишъна, мога да го инсталирам и да разскажа всичко стъпка по стъпка. Тази пролет правих тази гимнастика 2 пъти и едното беше точно с хард като твоя - 80ГБ.
Ето още една добра програмка за размера: Size Viewer, но това не е решение.

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (69.19 KиБ) Видяна 2326 пъти

Прикачен файл

1.jpg
hidrazin - майстор
Johny написа:
Хидразине, проблема не е да си оптимизира системата, а да увеличи дяла...
Уфффф... Добре. Ама и сам знаеш че един потребител ако си няма някаква "подредба, начин, стил ... " на работа и един терабайт може да не му стигне за системен дял. Още повече след като научавам че не само той а и съпругата го ползва. :)

Тема "Малък системен дял" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: