Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
lyubohar - майстор
Здравейте.
Зададох въпроса си в един друг форум и той изчезна без обяснение.
Надявам се да не стане и тук.
Та,за какво става въпрос:
Трябва да монтиран една лампа със сензор за движение на балкона ми,че онзи ден имаше инцидент.
Нямам изведен контакт на балкона,но имам външно тяло на климатика.
Въпроса е-има ли място в климатика откъдето да взема 220в.за да не копая нова дупка в стената за кабела.
И то при неработещ климатик.
Почти съм сигурен,че няма да стане,но не пречи да попитам.
ZMeyGorianin - майстор
И аз имам вързана лампа по тозим начин. Хващаш и кабелите директно на клемореда на климатика-фаза и 0. Дотам имаш напрежение постоянно.
cvetanmu - специалист
Какъв е климатика ?
Не всички имат постоянно захранване на агрегата.
lyubohar - майстор
Климатика е Мидея.
MSR5-12HRN1-QC2

Mного благодаря за мненията и възможноста да се размина с дупчене.
Ще отворя клемореда и ще проверя.
cvetanmu - специалист
Ами май няма да се размине дупченето.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Че не е редно - не е, но за малък консуматор може и да стане.
Единия силов извод (фаза или нула) обикновено е общ и за външното тяло. Защитният е вторият общ. Така трябва да завъртиш щепсела, че общия да е фаза и да излезе фаза на външното. Там хващаш фаза на лампата, а нула за лампата - от защитното заземяване (зануляване). Да не го изведеш на контакт и да включваш каквото ти падне - недей. Всички контакти по веригата трябва да са добре занулени иначе няма да има успех. Ще работи само при точното завъртане на щепсела. Напомням, че не е редно да се прави така. Ако се случи да прекъсне връзката на защитното зануляване при първият контакт (главен, основен) и лампата работи - тогава абсолютно всичко занулено в климатика ще стане офазено !!!
Бих го направил ако защитната нула е на твърда връзка навсякъде по веригата. При наличие на щепсел по веригата - НЕ бих го правил.
ZMeyGorianin - майстор
Тука е мястото да се поправя, че моето свързване е само към вътрешното тяло, което ползвам като конвектор за отопление! Така, че при тебе може да не е приложимо!
lyubohar - майстор
ZMeyGorianin написа:
Тука е мястото да се поправя, че моето свързване е само към вътрешното тяло, което ползвам като конвектор за отопление! Така, че при тебе може да не е приложимо!
Да,това е друга работа.Там какво има на входните клеми е ясно.
Щом е толкова опасно ще се дупчи.
Не си струва да се рискува.

Благодаря за мненията и предупрежденията.
Не като в друг форум да изтрият въпроса ми без дори да ме предупредат,че може да е опасно.

Тема "Въпрос за климатик,ама не съвсем." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: