Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, имам едно устройство на което му трябва захранване 48V 2.08A оригиналния му адаптер струва 80-90 лева но неми се дават толкова пари. Трябва ми идея за захранване, устройството е CISCO ASA 5505. Благодаря предварително и се извинявам ако темата не е в точния раздел !
PCL82 - майстор
Търси импулсно захранване. Има готови например в Комет електроникс. Има и в други магазини.
Също така виж има ли екстри като защити от претоварване, пренапрежение и т.н.
Subsa - специалист
Този суич, ако няма да захранва други пое апарати, не му трябват 100вата
Ти представяш ли си само какъв поялник ще стане ако е дори 40 вата?
Намери си адаптер 48V - 0.6A до 1A макс
За да имаш такъв апарат, трябва да имаш поне 10 адаптера, останали от обикновени суичове. :lol:
Може да вземеш 3 ако са с трансформатори и 4 ако са импулсни и да ги наденеш последователно, пускаш, мериш тока и напрежението и преценяваш какъв адаптер да търсиш. ПОЕ стандарта предвижда 36-72волта входно, вероятността за фоеверки е минимална (освен ако не объркаш полюсите)
ge6aaaa3 - специалист
Subsa написа:
Този суич, ако няма да захранва други пое апарати, не му трябват 100вата
Ти представяш ли си само какъв поялник ще стане ако е дори 40 вата?
Намери си адаптер 48V - 0.6A до 1A макс
За да имаш такъв апарат, трябва да имаш поне 10 адаптера, останали от обикновени суичове. :lol:
Може да вземеш 3 ако са с трансформатори и 4 ако са импулсни и да ги наденеш последователно, пускаш, мериш тока и напрежението и преценяваш какъв адаптер да търсиш. ПОЕ стандарта предвижда 36-72волта входно, вероятността за фоеверки е минимална (освен ако не объркаш полюсите)
Шегуваш се, нали? Защо да е задължително всичката мощност да се трансформира в топлина? Това с няколкото адаптера последователно правил ли си го? Аз, щото съм! Резултатът бе един неузнаваемо разтопен адаптер. И какъв е смисълът като може да го направи като хората? :?
Subsa - специалист
Правил съм го много ясно и половината ми клиенти още така си захранват устройствата.
На жиците на адаптера се слага обратен диод, но може и без него.
Не знам каква грешка си допуснал, няма грижи с последователното свързване.
Да не са ти били с променлив изход адаптерите и да си обърнал фазите?

Тема "Идея за захранване 48V 2.08V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: