Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
velsi - Почетен майстор
Велси изключил ли си систем рестор и коя папка темп триеш?
Систем рестор e включен. Трия C:\Documents and Settings\моя юзър нейм\Local Settings\Temp. В същия път, но с администратор няма нищо. Отделно трия кеша на Мозилата...
MamaMy - майстор
Велси, инсталирай си Ccleaner и не се занимавай с глупости. Той знае всички скрити папки и си ги чисти редовно, чисти и регистрите от останали невалидни записи, отделно може да си погледнеш скритите автостарти и да позабраниш някой боклуци, а и за дейнсталация на програми е добър.
velsi - Почетен майстор
Нещата в крайна сметка се поомазаха. :-D Освободих 15ГБ на диск Е:, намалих го с толкова и ги прибавих към С: Акрониса поиска рестарт и се започна едно чакане. Мина намалянето на Е:, после започна увеличаването на С:. Всичко вървеше гладко, но накрая каза, че има грешки на С: и операцията е неуспешна. Сканирах дял С: за грешки, но нищо не беше намерено. Повторих цялата операция, но със същия резултат. Междувремено Partition Magic показва диска с целия му размери казва, че няма никакви партишъни. Не иска да прави нищо по него. Следва въпроса: какво правим сега? :? Windows си зарежда нормално и C: се вижда със стария си размер, а Е: с новия, намален размер.

Прикачен файл

2013-07-11 22.51.02.jpg
MamaMy - майстор
Търси външен диск да си спасиш файловете. След това почваш от начало и както трябва. Това се очакваше. При моите експерименти с партишънмеджика ефекта в 50% беше подобен при стара система. Акрониса по го бива, но напоследък се справям най-добре с дискмениджъра на 7
Johny - майстор
Започваш чиста инсталация и в самото начало изтриваш С. Уиндоуса ще ги обедини заедно с изчезналите 15ГБ и ще ги покаже като "unformatted", след което създаваш нова партиция/бутон "С"/.
Гаранция-Франция, но би трябвало да стане.

Я влез в Disk Management. Там трябва да се виждат изчезналите 15ГБ. Добре е да си архивираш ценното от Е. Ако нямаш под ръка празен хард, то с Acronis True Image можеш да разделиш на части с размер 4,75 ГБ с добра степен на компресия и да ги запишеш на DVD дискове. Това може да стане и с траял версията Acronis.
velsi - Почетен майстор
MamaMy написа:
Търси външен диск да си спасиш файловете. След това почваш от начало и както трябва. Това се очакваше. При моите експерименти с партишънмеджика ефекта в 50% беше подобен при стара система. Акрониса по го бива, но напоследък се справям най-добре с дискмениджъра на 7
Какво значи "както трябва"? Нали така го направих. И ползвах точно Акронис, не партишънмеджика.
На дял Е: също имаше грешки, но след сканирането те бяха намерени и поправени и всичко мина, но сканирането на С: не дава грешки. Мисля, че ако се сканира с нещо друго може и да стане, но какво да е то? Дори си мисля да сложа друг хард диск като системен и да работя по този като втори, тогава може би има по-голям шанс за успех как мислите?
Тани - модератор
Под "както трябва" се има предвид преинсталация на Уиндоус. Всяка една преинсталация, дали на същия физически носител и ли на друг, е по-добрия вариант. Другото поне на мен ми се вижда като излишна загуба на време, със съмнителен резултат!
hidrazin - майстор
+1 за преинсталация или използването на друг диск само за системен. Никога не съм го харесвал това бъзикане с дяловете.
:partyman:
Johny - майстор
Най-доброто е преинсталация, но ако свалиш харда и го закачиш на другия компютър, откъдето да продължиш гимнастиката, е също много добро решение.
Когато програмата за преоразмеряване и ОС са на един същи дял, както в твоят случай, компютъра започва да се бъгяви. И на мене ми се е случвало това когато експериментирах на времето. Не каза дали дефрагментира преди операцията, макар че вече няма значение.

Тема "Малък системен дял" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: