• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
kossis - специалист
Аз си хваля Райдера, щото съм го купил, то е ясно ! Но мисля че имам основания за това !

Не твърдя че е невероятен, а че това което е описано като параметри е наистина вярно-200А са постижими за тази схема, за времето за което са предвидени за поддържане ! И мисля че е изработен качествено и надеждно. Значи мога да го хваля !
Аз заварявам 5 пъти в годината, е за какво да купувам по скъп апарат, със същата схема като качество и изработка , че даже и орязана ?

Гизми са Френски, ако не се лъжа, и не са лоши-но са по скъпи-Общо вазаето при марковите инвертори се плаща за марката и схемнната изработка !
При Райдъра си плащаш само схемното решение ! Със сигурност и на Райдера и на най-марковите инвертори -цение са завишени в пъти поради най рзлични причини- 20 % за продавача- търговска печалба, транспорт, марката, схемата и тнт.

Е при уреди като Райдъра отпада-марката, и със сигурност- самото производство на апарата от завода е на цена не повече от-150, 200 лева, а това е така и за по марковите-говоря за тия 200 амперовите. Обаче докато дойде до тука и в зависимост от марката, цената става различна.

На Гизми и другите марки, дали не правят елементите и платките в Китай ???
idunno - специалист
Добре си се изразил колега косис- 5 пъти в годината. :-D.Затова само става Райдер...за пет пъти в годината.Затова не виждам много смисъл от хвалебствията по отношение "великата" марка.Разбирам да си изгорил 10 кутии електроди с него,хвали го до насита,но инак е малко наивно да не кажа смешно.
kossis - специалист
Ей !

Ами аз не съм, но майстори които са ползвали същата машина са изгорили 10х100 кутии и казват че няма проблем- ползва ли го за служебни цели !
Аз понеже се заговарям и в сервиза като го занесах моя - имаше един които вземаше нещо от ремонт и той ме пита какво му е че го давам за ремонт и ми каза че нямат проблеми с техният !

Значи като истински шопи сте !
Снимки ви качих-Платките маркови, направен добре , схемата със всички елементи и необходими неща и пак -продължавате да отричате че е добър !
Е това се вика Магаре на мост !

Става не за 5 пъти аз за хиляди пъти, но Българското ограничено мислене не става за нищо !

Като искате си вземайте маркови - щом предпочитате, аз не ви карам да купувате Райдер, просто показвам, че даже е по добър от Марковите както се видя на снимките !

И ако трябва да купя сега инвертор , няма да взема друг с орязана схема и за 500 лева, а точно същият Раидер !

Пък нека вие да го плуете колкото си искате, цял живот !

Плюите- аз това съм забелязал по Българските форуми -

Има хора лаици дето питат, другите дето отговарят са винаги някакви тежки майстори, дето казват не пипай има си техници за това !
Тези вторите винаги са големи разбирачи и винаги отричат това което не се вписва в тяхният мироглед, а защитават само техните възгледи които разбирасе са свързани с традиционното и мрковото.
Разбирасе има и майстори изключения- разбиращи наистина и склонни да помогнат със реален съвет, но са малко !

Та хората които питат, като получат този отговор и се отказват, а други като мене се амбицират и намират решенията !
Последна промяна от kossis на пет юли 12, 2013 1:31 pm, променено общо 2 пъти.
profesionalist_wood - майстор
Добре де, вие двамата направете няколко снимки на заваръчните шевове,така и да им се направят разрези за да видим коя от тях най-добра е заварката на еди кой си ампер на даден инверторен електрожен... :?
kossis - специалист
Аз не съм спец заварчик и не правя всеки ден заварки, едва ли ще направя добри шевове.

За да е коректно това трябва майстора да е добър.

Ми вземете си един Райдер и пробвайте бе - таман ще се видите у хубав инвертор завинаги ! :-D

Разчупете догмите и отричането ! Вместо да си вземете марков Китаец, си вземете Райдърски на Кенде.
Вие като чели ще ви го присаждат за орган в тялото тоя инвертор, аз мога да рискувам и да пробвам, пък вие даже когато виждате че уреда е качествен пак не смеете ?!

Отворете саита на Кенде и вижте колко вида и модела инвертори има и те това е !

Ето ви Китайските Боклуци да ги ева ! Тия изобщо не знаят как се правят инвертори, добре че са Европейците че да ги научат ! :mrgreen:

http://www.kende.com.cn/products_list/p ... 1-008.html

Най вероятно шевовете и на двата уреда ще са на едно ниво, ако заварчика е един, може би ако се работи с Базични електроди тогава би следвало да има разлика в + на Райдера, заради тия дросели, но ако майстора е добър едва ли ще има доловима разлика ! Важното е да може да работи с Базични електроди !
Тани - модератор
Постовете след този са преместени в темата Нова група ,,Аз обичам китайското,,:D
viewtopic.php?p=526711#p526711

Защото са по-подходящи за там, понеже засягат повече видове инструменти, а не само инвертори. Когато ми остане време , ще отделя и няколкото страници за маски за заваряване, които сте изписали в тази тема!
gogo7777 - майстор
По принцип инвертори и електрожени до 200 ампера са предвидени повече за домашни цели, но се ползват и полупрофесионално. А професионалните са от 200 А нагоре !
Този "бисер" предполагам си го написал в бързината :-D .

Разчупете догмите и отричането ! Вместо да си вземете марков Китаец, си вземете Райдърски на Кенде.
Вие като чели ще ви го присаждат за орган в тялото тоя инвертор, аз мога да рискувам и да пробвам, пък вие даже когато виждате че уреда е качествен пак не смеете ?!
Ами аз съм пробвал (рискувал) и вече не искам да повтарям грешката си. Без да му мисля много си взех първия Кастолин 150А за 2300лв.(приблизително), с него до сега са изгорени една газка с електроди (от 1,6 до 4мм.) и не му се е включвала защитата НИКОГА и при рекордни температури. И НИКОГА не е бил в сервиз за ремонт. Горе-долу го ползвам вече 15 години нон-стоп. За мен това е най-евтината машина. Преди това само за 2-3 години изгорях 6 инвертора (още в гаранция) от разни марки (не ги помня вече).
danaec - специалист
До скоро заваряването беше за мен едно табу, само успешно можех да се осветя :-D .То не случаино казват - неволята учи.Труден беше избора на заваръчен апарат /евтин, за домашно ползване/, при положение че виждах 3-4 китаичета как свършват.Но избора клонеше към тях, обаче гледам една руска Елма като за вторични суровини и си викам и да не работи загубата ще е малка :-D .Без това немога да заварявам, поне мога да се пробвам.Изпоплювах вече 1 кутия маде ин Ихтиман, но като чета тия 200-250 и нагоре ампера се чудя за моите 150А :-D но плювам.
Доста поучителна е темата с електродите за сметка на тази.
profesionalist_wood - майстор
Ами айде и аз ще налея масло в огъня. Та значи моя калпав трансформаторен електрожен който е италиански MODERNA 170 на Telwin е с алуминиева намотка с лаково покритие и има странен жлеб отзад готов да му се монтира вентилатор....та заварява прилично електроди 1 и 2,5....а след 5 електрода 3,25 изключва термозащитата....за десетина пъти в годината е супер :-D
Та въпросната фирма е единствената в Европа която произвежда електрожените си с роботи без човешка намеса от кутията до намотките.....обаче много са им скъпи хубавите електрожени :evil: Електрожена ми е 160 ампера

http://www.telwin.com/webtelwin/site.nsf
agj - майстор
gogo7777 написа:
Ами аз съм пробвал (рискувал) и вече не искам да повтарям грешката си. Без да му мисля много си взех първия Кастолин 150А за 2300лв.(приблизително), с него до сега са изгорени една газка с електроди (от 1,6 до 4мм.) и не му се е включвала защитата НИКОГА и при рекордни температури. И НИКОГА не е бил в сервиз за ремонт. Горе-долу го ползвам вече 15 години нон-стоп. За мен това е най-евтината машина. Преди това само за 2-3 години изгорях 6 инвертора (още в гаранция) от разни марки (не ги помня вече).
Той и моя е марков и струва 2500 лв.(приблизително)!НО тук нещата трябва да бъдат разграничени ,не сме в професионален форум за заваряване а сме във форум Направи сам и затова е напълно нормално инструментите от серия хоби да бъдат предпочитани поради простата причина че не всеки може да отдели такава голяма сума за профи инструменти!И ако ти си допуснал грешка да си купиш хоби машини и да ги ползваш професионално то а з не виждам никакъв проблем непрофесионалист да си купи евтин хоби и инструмент на който предназначението съвсем не е професионално а целта е да има нужния инструмент и в даден момент когато му потрябва да си го ползва!Естествено че нито комфорта при работа, нито натоварването на машината не е като при професионалните и поради тази причина с тях трябва да се работи по внимателно , в смисъл да не се търсят максимални натоварвания !
Затова и някак си не виждам смисъл пък и ми звучат доста грозно нападките срещу хора които са предпочели да си купят евтина машина която в даден момент ще им свърши жалената работата!
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: