Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
mravi - напреднал
Привет,
тръбата е фи 20 мм.,ПВЦ(не знам дали е с алуминиева вложка..)Идва от батерията на душа,обикаля ваната и отива до крана на тоалетното казанче.
Капе от муфата(приблизително-по капка на секунда)
Въпросът ми е-трябва ли да търся майстор с лепачка или има и друг начин(комшията ми спомена за специално,здраво лепило),но се притеснявам,че тръбата е във външната стена,на банята,която зимата няма да се отоплява(само при ползване,с духалката..).. и да не спука отново.
Ако е с лепачка,колко см.,да разкрия около муфата,какво точно да купя(същата дължина,като на сегашната или по дълга..и въобще,какво да направя/подготвя,та само да се лепне с лепачката.

Предварително благодаря,на отзовалите се :)

Прикачен файл

13072013429.jpg

Прикачен файл

13072013428.jpg
jekasus - майстор
Лепачка трябва, лепилото няма да помогне.
Щом ще викаш майстор, той ще знае какви материали ще трябват.
petkomz - специалист
mravi написа:
Ако е с лепачка,колко см.,да разкрия около муфата,какво точно да купя(същата дължина,като на сегашната или по дълга..и въобще,какво да направя/подготвя,та само да се лепне с лепачката
Разкърти още малко от дясно на муфата (още около 5 см), в дълбочина около тръбата също трябва да ти е свободно около 3-4 см (и от двете страни на муфата) за да може да се постави правилно лепачката и ножицата, купуваш 2 муфи (същите като тази), намираш парче тръба фи 20 мм, около 10-15 см дълга и си готов да викаш майстора! :yawinkle:
mravi - напреднал
Грамадно Мерси !!Почвам !!
petkomz,благодаря за отделното време !
Andri01 - майстор
petkomz написа:
mravi написа:
Ако е с лепачка,колко см.,да разкрия около муфата,какво точно да купя(същата дължина,като на сегашната или по дълга..и въобще,какво да направя/подготвя,та само да се лепне с лепачката
Разкърти още малко от дясно на муфата (още около 5 см), в дълбочина около тръбата също трябва да ти е свободно около 3-4 см (и от двете страни на муфата) за да може да се постави правилно лепачката и ножицата, купуваш 2 муфи (същите като тази), намираш парче тръба фи 20 мм, около 10-15 см дълга и си готов да викаш майстора! :yawinkle:
Ще трябва и холендер,няма как да се съединят иначе тръбите.
petkomz - специалист
Andri01 написа:
petkomz написа:
Ще трябва и холендер,няма как да се съединят иначе тръбите.
#-o Правилно! Не съобразих че разстоянието е много малко и тръбите няма да могат могат да се извиват! Иначе при по-дълги разстояния се извиват малко на една страна и става номера.
jekasus - майстор
viewtopic.php?f=22&t=31435
Така ги "лекувам" :-D
mravi - напреднал
Благодаря на всички!Майстора предложи..да му направя -байпас,с ..черното тиксо,за изолации..и днес нема отворен магазин за да се вземат 2 муфи(от него..30 санта търба).ше търся утре-неделя,отворен магазин за ....само 2 муфи..па и си остави инструмента в нас...и май ще се пробвам сам да действам с лепачката(разбира се неговото не се губи..)
Вече съм наясно с нещата,благодарение на вас...и така...
Лека и Доходна на всички писали в темата ми!
mravi - напреднал
Ето как се получи:

Прикачен файл

14072013458.jpg

Тема "Лепачка или лепило за теч от муфа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: