От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
Слагаш пак високоволтов 400-450 волта и с капацитет колкото побере по габарит.
:partyman:
MamaMy - майстор
Пич, ти тоя адаптер да не си го отворил с тротил? :?
Мисля, че са били два мрежови кондензатора в паралел през дросела след греца с еднакъв капацитет. Дори и само с единия би трябвало да тръгне на празен ход. Най-вероятно има и друг който е поизсъхнал, а не се е надул. Потърси още един електролит от тази страна преди трафа и го смени!
Praschotmxd - напреднал
MamaMy написа:
Пич, ти тоя адаптер да не си го отворил с тротил? :?
Мисля, че са били два мрежови кондензатора в паралел през дросела след греца с еднакъв капацитет. Дори и само с единия би трябвало да тръгне на празен ход. Най-вероятно има и друг който е поизсъхнал, а не се е надул. Потърси още един електролит от тази страна преди трафа и го смени!
Ами не с тротил, а с поялника съм го рязал :D Иначе няма още високолтови кондензатори ... има 2 по 50 волта и един 35 волта плюс тези 2-та които ровичкам :D
MamaMy - майстор
Би трябвало да е в горещата зона на трафа от към високото напрежение. Най вероятно от 4,7 до 47 микрофарада на 50 волта
Praschotmxd - напреднал
Точно до трафа има един 50 волта 10 микрофарада ... Значи ще поръчвам кондензатори и във вторник ще тествам да видим какво ще стане :D
hidrazin - майстор
MamaMy написа:
Би трябвало да е в горещата зона на трафа от към високото напрежение. Най вероятно от 4,7 до 47 микрофарада на 50 волта
На колко волта? :? :weedman:
MamaMy - майстор
hidrazin написа:
MamaMy написа:
На колко волта? :? :weedman:
Eто една примерна схема. Срещал съм и до 63 волта.
hidrazin - майстор
Мислех че говориш за липсващия на платката. :? Той отговаря на С3 по схемата която е почти същата поне в изправянето и филтрите.
MamaMy - майстор
Онзи вече го уточнихме. Търсим и кой е изсъхнал. Този ми се е случвало най-често да сменям. Е, зависи и от конкретната схема. В случая обаче нямаме голяма яснота. Аз съм си хвърлил тук един боб и една леща. Не че гледам на тях, ми ги чистя да ги сваря :-D
:partyman: Хидра ако пиеш
hidrazin - майстор
Аз пък тъкмо хапнах и съм си извадил кълбото - онова, кристалното и го съзерцавам.
То на тая уйня е добре да ги смени всичките. И сега да са читави утре друг ще си замине и този път може да е неспасяемо. Ако въобще тръгне сега де.

Тема "Схемата на DSA-20P-20 - адаптер за Булсатком" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: