Ако мигащата камера е закрепена на метал,вземи изолирай корпуса и с парче дъска или текстолит,или пък ламинат,с каквото и да е.Ако не е това-провери съединителите,те са основен проблем в такива случаи. Виж и при кражбата на старите камери да не е ударен някъде коаксиала.Като си говорите за хубави камери,да кажа че ако не е мегапикселова камерата,подробности няма как да се гледат! Само че мегапикселовите са си скъпи,но пък как се вижда.... HD телевизия нищо не е!Това че обикновена камера е с 600 или повече линии общо взето не помага. hidrazin ви каза да не купувате камери с матрици на SHARP-послушайте го! PANASONIC трудно се намират и са скъпи,BOSCH и те са скъпи,но SONY са добри. За компютърните захранвания. Ако не се натоварят и 5 и 3,3 волтовите линии,12 волтовата посмъртно не може да даде и половината от това,което пише на етикета. Аз правя един трик-вкарвам в кутията една автомобилна крушка 21/5W 24V и свързвам двете светлини на 3,3 и 5 V. Обикновено това позволява 12V да се натовари поне с двойно по-голям ток.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ditronix
- специалист
50 мнения в "Видеонаблюдателни крадци"
kozl
- майстор
Не са с каксиален, а с UTP и балун траф (по два за всяка камера). Даже смених един балун, че вкарваше мрежи в изображението. Захванати са за бетон и за изолиране става сложно, защото освен подложка м-у камера и бетона ще трябва и изолиращи втулки на шпилките към камерата.
ditronix
- специалист
Да,ясно. Аз не съм очарован от тоя стил на работа- UTP/FTP и балуни. Никога не са се получавали добри резултати. Ползвахме ги с коаксиал на един обект,защото имаше проблеми с изображението и се съмнявахме в дългото трасе. На края проблемът се оказа кофти кабел-желязно жило,метален стълб и осветление с енергоспестяващи крушки. Решението беше изолиране на камерата от стълба и разкарване на балуна,както и локално захранване на камерата- отделен адаптер до самата нея. Почти сигурно е че кабелът ви е железен-един магнит ще потвърди съмненията ми. Ако и захранването върви по него- кашата е забъркана. Опитай тогава какво ще се получи с едно локално захранване. Временно,за да се убедиш дали е така,а ако съм прав ще му търсиш колая. При опитите спри захранването по кабела,ако то върви по него. Говоря за UTP-то.
ditronix
- специалист
Мегапикселовите IP камери започват от около 200 евро и нагоре до около 1000 евро в зависимост от обектива и сензора. Например:
5.0 Мегапикселова мрежова камера Vivotek FD8372
- Варифокален обектив 3-9mm, Progressive CMOS 1/2.5”; HD 2560x1920, 0.001Lux@F1.8, IR Cut Filter, WDR Pro. H.264/MPEG4/MJPEG компресия. IR осветители – 20м. обхват. Тампер. 3-аксиален купол. Адаптивен трансфер. Микрофон. SD/SDHC слот. Вандалоустойчив купол – IKE10 / IP66. Захранване – 24 VAC / PoE. Гаранция – 24 мес.- цената е 777 евро без ДДС.
2.0MP мрежова Day/Night IR камера Sunell SN-IPR54
- Вариф.обектив 2.8-12mm, IR Cut Filter, CMOS 1/2.5”;
- HD 1920x1080, 0.2Lux@F1.2, 25 кад./сек., H.264 компресия. Аудио G723. IR осветители – 25м. обхват. Вграден PoE 802.3af модул. Водоустойчивост IP66. Micro SD/SDHC слот за карта. ONVIF/NUUO съвместима. Захранване – 12 VDC. Гаранция – 24 мес.-цена 228 евро без ДДС.
Отделно се заплаща софтуерът за всяка камера,има отстъпки за повече бройки,естествено. Скъпи са и записващите устройства,но пак казвам-качеството на изображението е убийствено и това е така дори при максимален зум!
Иначе за обикновените камери за 80-100 евро примерно може да се вземат много добри камери с варио. За такива с фиксиран зум цената е малко по-ниска,говорим за камери с матрици на SONY. Управляемите естествено са с доста по-висока цена,има такива със стабилизатор на изображението,автофокус върху движещ се обект,камери за проследяване на автомобилни номера....
Нещата винаги опират до това всеки да реши какво иска да гледа и дали може да си го позволи. Много случаи сме имали с хора гледали повече филми. Започват да ми обясняват как от космоса разчитали автомобилни номера,а той не можел да прочете заглавието на вестника от 20 метра. Или те пита как може да виждаш фаса пред себе си и колата на 50 метра пред теб,а камерата не го може. Просто трябва да се обяснява на хората по-човешки,не може всеки да е специалист и да проумява нещата от раз. Но много пъти ми е идвало в повече и съм се заканвал да се откажа от тоя занаят.
5.0 Мегапикселова мрежова камера Vivotek FD8372
- Варифокален обектив 3-9mm, Progressive CMOS 1/2.5”; HD 2560x1920, 0.001Lux@F1.8, IR Cut Filter, WDR Pro. H.264/MPEG4/MJPEG компресия. IR осветители – 20м. обхват. Тампер. 3-аксиален купол. Адаптивен трансфер. Микрофон. SD/SDHC слот. Вандалоустойчив купол – IKE10 / IP66. Захранване – 24 VAC / PoE. Гаранция – 24 мес.- цената е 777 евро без ДДС.
2.0MP мрежова Day/Night IR камера Sunell SN-IPR54
- Вариф.обектив 2.8-12mm, IR Cut Filter, CMOS 1/2.5”;
- HD 1920x1080, 0.2Lux@F1.2, 25 кад./сек., H.264 компресия. Аудио G723. IR осветители – 25м. обхват. Вграден PoE 802.3af модул. Водоустойчивост IP66. Micro SD/SDHC слот за карта. ONVIF/NUUO съвместима. Захранване – 12 VDC. Гаранция – 24 мес.-цена 228 евро без ДДС.
Отделно се заплаща софтуерът за всяка камера,има отстъпки за повече бройки,естествено. Скъпи са и записващите устройства,но пак казвам-качеството на изображението е убийствено и това е така дори при максимален зум!
Иначе за обикновените камери за 80-100 евро примерно може да се вземат много добри камери с варио. За такива с фиксиран зум цената е малко по-ниска,говорим за камери с матрици на SONY. Управляемите естествено са с доста по-висока цена,има такива със стабилизатор на изображението,автофокус върху движещ се обект,камери за проследяване на автомобилни номера....
Нещата винаги опират до това всеки да реши какво иска да гледа и дали може да си го позволи. Много случаи сме имали с хора гледали повече филми. Започват да ми обясняват как от космоса разчитали автомобилни номера,а той не можел да прочете заглавието на вестника от 20 метра. Или те пита как може да виждаш фаса пред себе си и колата на 50 метра пред теб,а камерата не го може. Просто трябва да се обяснява на хората по-човешки,не може всеки да е специалист и да проумява нещата от раз. Но много пъти ми е идвало в повече и съм се заканвал да се откажа от тоя занаят.
ditronix
- специалист
Е,нещата се поизясняват. Какво остава освен камерата да се е скапала нещо,кофти BNC,или пък проблем в захранването. Лошото е че на човек понякога му писва и зарязва всичко. Преди малко синът ми се обади,отиде на един от обектите да свали DVR и монитор че ще правят ремонт и се оказва че едната система има проблеми,но никой нищо не казва. Някакви смущения,пак кофти връзки в съединителите... Изобщо с тези BNC-та и F-ове е пълен майтап! аз на времето ги режех и слагах клеми за печатен монтаж-никакви проблеми с години. Сега обаче казват ако отрежеш нещо-гаранцията пада. Иди режи да видим....
krasiorocknroll
- специалист
Тема "Видеонаблюдателни крадци" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература