Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
nikibol - специалист
Здравейте.
Изпълних препоръките ви като на фабичната фуга сложих мрежа, а на малките фуги стъклофазерна лента. Всичко шпакловах с фугопълнител на РИГИПС - СТАНДАРТ. В началото всичко беше ОК, но... напукага се фабричните фуги. Сега съм в невидение какво да правя. Пукнатините са по цялата дължина на фугата. Бихте ли ме посъветвали какво да направя за да поравя проблема. Кой е най - удачният вариант и от къде се е появил проблема.
Благодаря Ви предварително.
cybersas - специалист
Спукани ФАБРИЧНИ фуги, минати с МРЕЖА?!?!

Да не е пълнителя с изтекъл срок на годност; неправилно разбъркан; нанесен?!

Огромни вибрации; провисване на окачвачи?!

Снимки?!
nikibol - специалист
cybersas написа:

Снимки?!
Няма проблем с окачвачите нито с вибрацийте.
Нанесох пълнителя след като залепих мрежичката и след пълнителя минах сатен. Виж за срока на годност.. не знам, вече изхвърлих торбата.
bagera1 - специалист
мен ме посъветваха да ползвам за всички фуги хартиена лента
cybersas - специалист
Аз нанасям фугапълнител до средата - слагам мрежата изчаквам малко да дръпне и допълвам до равно. Нямам спукани фуги никъде в къщи? Ползвам на Ригипс някакво лепило май - като камък става.
ralev - специалист
bagera1 написа:
мен ме посъветваха да ползвам за всички фуги хартиена лента

+1 и аз избягам мрежичките, с хартиената лента се работи много по трудно но става перфектно!
Тани - модератор
nikibol написа:
cybersas написа:

Снимки?!
Няма проблем с окачвачите нито с вибрацийте.
Нанесох пълнителя след като залепих мрежичката и след пълнителя минах сатен. Виж за срока на годност.. не знам, вече изхвърлих торбата.
В такъв случай защо пусна темата? За да ни се похвалиш? Ако искаш да получиш отговор за проблема ти, ТРЯБВА да отговориш коректно на ВСИЧКИ зададени въпроси. Ако "няма проблем" според тебе , то значи и резултата също "не е проблем"

За да се установи проблема ще трябва да отговориш ПОДРОБНО на няколко въпроса:

1. Двойна или единична скара?
2. На какви разстояния са окачвачите , профилите?
3. Как е монтиран картона - успоредно или перпендикулярно на монтажните профили ? Дебелина на картона?
4. На местата в които CD профил влиза в UD профил плътно ли влиза или CD профилите са оставени малко по-къси и не опират в стените.
5. Съединенията от четвърта точка- CD с UD захванати ли са с винтове или по друг начин?
6. Какви са размерите на помещението?
7. За какво и с какво са захванати окачвачите в тавана?
8. Какъв вид са окачвачите и колко са дълги?
9. При каква температура фугира?
10. За колко време след забъркването се втвърди сместа?
11. С каква гъстота беше материала - по-скоро течен или гъст като тесто?
12. Опиши технологията на забъркване. Наведнъж ли сложи всичките материали , с какво бърка, добавя ли вода или смес по-късно?
13. В какво се изразяват пукнатините? Като мрежа ли са или прави линии точно по снадките?
14. Пукнатините само повърхностни (в сатена) ли са или в дълбочина?
15 Колко време след фугопълнителя шпаклова със сатен.
16. Опиши всичко от 11 и 12 точка , но за сатена .
17. Последна , но най важна СНИМКИ!!! На всички етапи които имаш!
chapara - майстор
И аз съм на мнение че изпълнението някъде куца, и по-конкретно в конструктивната част. идеята на сухото строителство е не само да въртиш винтоверта :idea: За сега единственото ти спасение е полагане на PVC мрежа през цяло. Трудоемко, не толкова скъпо, но сигурно :idea: :wink:
nikibol - специалист
Колеги... проблема е решен.
Материала който съм използвал е с изминала годност и не може да втвърди, просто седи като мокър хоросан. Взех фугенфюлер, изпълних всичко отново със стъклофазерна лента и за сеганямам проблеми. Благодаря на всички ви.

Тема "Напукани фабрични фуги - какво да правя????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: