Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,

имам една бобика и перка.
вътре в перката по стената е залепен магнита и като поставя вътре бобинката и пусна ток перката трябва да се върти.
Но не знам как точно да свържа бобината към захранващото устройство (я някоя батерия, я USB кабел).
Както виждате на снимката по-долу има 4 изходни кабелчета от бобината. Това е така защото са две намотки за по-голямо магнитно поле.

Ако някой може да ме насочи как да свържа жичките или какво да запоя, ще съм му много благодарен :).

Ако не сте разбрали въпроса ми, питайте ще поясня.

Ето я самата перка.
Прикачен файл:
IMG_20130714_143612.jpg
Забележете магнита е по стената залепен
IMG_20130714_143612.jpg (60.1 KиБ) Видяна 1897 пъти
И ето я бобината
Прикачен файл:
IMG_20130714_143549.jpg
Забележете има 4 жички старчат
IMG_20130714_143549.jpg (58.02 KиБ) Видяна 1897 пъти
chano3891 - специалист
То ти си му разказал играта. Неможа ли да видиш че от другата страна има пласмасова шайбичка и да го разкостиш безпроблемно и да видиш че на платката има и електроника. Само така няма да тръгне по хубаво или ново или ходи до някои сервиз за компютри и потърси да ти дадът едно.
MrMurdjo - майстор
VLADO66 написа:
Баси :shock:
И аз тъй :-D
todortv - майстор
Как да свържа бобина за вентилатор към източник на енергия
Много просто.
Хващаш жиците с едната ръка с другата отваряш кофата за боклук.... и готово. :-D
fox_vt - майстор
todortv написа:
Как да свържа бобина за вентилатор към източник на енергия
Много просто.
Хващаш жиците с едната ръка с другата отваряш кофата за боклук.... и готово. :-D
Забрави и другото-абе младеж абе как да го свържа-завързваш на панделка две по две жичките и в коша :lol: :lol:
Иначе към автора това никога повече няма да тръгне,купи си ново вентилаторче не са скъпи и забележи има и такива със две жички :wink:
Забравих да ви кажа
идеята не е да работи - не ми трябва

идеята е да разбера как подяволите са свързани бобините и към какво за да прави магнитно поле.

просто ако сложа плюса на едните две жички и минуса на останалите две жички - НЕ работи.

става въпрос за УЧЕБНА цел. Така че моля ви помогнете.

Тема "Как да свържа бобина за вентилатор към източник на енергия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: