• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Никой не нападам..... :-D .
И ако ти си допуснал грешка да си купиш хоби машини и да ги ползваш професионално
Не е толкова като грешка, ама нямах необходимите средства да започна с тоя занаят от по-горно стъпало. Но не стартирах успешно с евтините машини,........ :-D в края на краищата задлъжнях и си взех въпросния електрожен и нещата веднага потръгнаха.Изплати се още първия месец и така до сега. Аз се занимавах професионално със заваряване и винаги ще съм от едната страна на дилемата и не съжалявам. Съвети не давам, ама ако става въпрос за домашно ползване, то поне да се плаща за нещо, което си заслужава (цена, възможности и най-важното покупателната способност). Най-много се дразня, че в България се продават и РЕКЛАМИРАТ електрожени (и други машини) , които не отговарят на НИКАКВИ изисквания и са само комерсиална стока..все едно си купуваш радио :-D . А нещото, което направо ме вбесява е, че даже дръзнат да се сравняват с качествените такива машини, по цена и по какво ли още не. Погледнете описанието на Райдера в по-предишният ми пост...........това се наказва по закон в белите страни :-D Търговеца няма право за заблуждава клиента.........
Тани - модератор
Всъщност дискусията е Райдер или безимемен китаец, препоръчан от търговец, на когото имаме доверие. Аз бих заложил на второто. С всяка покупка ГЛАСУВАМЕ за подкрепа или не на дадена марка и/или дадено качество на стоката. Ако от десет качества пазаруваме най-много осмо, заради цената, то най-логичната постъпка на вносителите е да зареждат девето и десето и да се опитат да ни го пробутат на цената на осмо. Ако обаче се търси КАЧЕСТВОТО на ниска цена, то търговците(добрите) ще се опитат да ни го доставят!
А иначе си прав, че дори професионално да се използва инструмента, ако не се ползва всекидневно, а по-скоро инцидентно, по-добре е да имаме в наличност евтина машина, отколкото въобще да нямаме! Това в пълна сила важи и за непрофесионалистите , които могат да направят и по-голям компромис.
profesionalist_wood - майстор
Че то електрожените в България са пълна пародия....нито признават гаранции.....нито има части за тях като хасковските боклуци.....няма читав майстор да поправи платките....бе и аз разбирам от платки ама нямам пари за осцилоскоп а и нямам нерви да споявам елементите та така :? Има читави Фрониус и Кемпи ама те са в друг сегмент и не засягат битови потребитали като нас
agj - майстор
gogo7777 написа:
Не е толкова като грешка, …...
Е уж беше грешка пък сега не е грешка … :-D А ма карай де,това няма значение

gogo7777 написа:
Погледнете описанието на Райдера в по-предишният ми пост...........това се наказва по закон в белите страни :-D Търговеца няма право за заблуждава клиента.........
А я да погледнем едно друго описание: Аргонов заваръчен апарат ,който позволява да се заварява с много видове електроди и материали: рутил, базични, неръждаема стомана, чугун и др. • TIG. Можете да заварява: стомана, неръждаема стомана, мед, никел и др. • HOT START: вграден в "горещ старт" за лесно електрод поразителен. Полезно, особено за "трудни за старт" електроди • Anti-Sticking :: против залепване не електрод. • ARC FORCE: тя дава допълнителна сила на тока по време на кратките условия дължина на дъгата, докато заваряване. •Термо защита

Мен специално това описание не може да ме заблуди ,но искрено ме забавлява ! :lol:
Ти какво ще кажеш не е ли смешно?
Не знам реклама ли е или невежество на търговеца…..но по скоро второто ! :-D
Не само в сайтовете и големите хипермаркети ами дори в специализираните магазини има невежи търговци които вместо да ти помогнат могат само да те заблудят- тях как ще ги накажем ,по кой закон !? :?
Последна промяна от agj на нед юли 14, 2013 9:15 am, променено общо 1 път.
agj - майстор
profesionalist_wood написа:
Че то електрожените в България са пълна пародия....нито признават гаранции.....нито има части за тях като хасковските боклуци.....няма читав майстор да поправи платките....бе и аз разбирам от платки ама нямам пари за осцилоскоп а и нямам нерви да споявам елементите та така :? Има читави Фрониус и Кемпи ама те са в друг сегмент и не засягат битови потребитали като нас
Има ,има и читави търговци и чатави майстори и читави елктрожени има ,само трябва да знеш каво искаш и къде и как да го го намериш ! :-D
dragozow - майстор
Конкретно този превод е от Гугъл транслейт. Има къде къде по-фрапиращи случаи. На много места инструкции въобще липсват.
kossis - специалист
Тани, ти пак се намеси- обърна всичко надолу с главата и замина.... дето се вика !

Все си опозиция и все става джумбиша с тебе !

Са каква е тая тема дето ми прати писаното ?

Въпроса е ясен- колко може да плюеме и по коя марка е по добре- нарочва се нещо и то е черното - нещо като с Комунистите дето били виновни че ние сме разрушителен народ !

Незнам как се става модератор, ама .............!

Не съм казвал че обичам Китайското !

Обичам качество на сносни цени ! :axe:

А Пансим -е разпалвача !
Тани - модератор
Дискусията си е точно за онази тема!В малка част от САМО един твой пост се говори за електрожен и всичко останало е за китайска техника, следователно е задължение на модератора да отдели офтопика , като го изтрие , отдели в нова тема или го свърже с друга, по-подходяща. Не знам какво негодуваш! Кое според тебе беше по-доброто решение в случая? Не съм ти изтрил мненията и не съм ги скрил някъде, нали?
Райдър си е чист китаец, а ти обичаш Райдър така, че също не виждам проблем! Не съм в опозиция, а си имам СОБСТВЕНО мнение, което понякога не съвпада с твоето или на някой друг, но аз не се притеснявам да го споделя. Това какво те притеснява? За мен си е съвсем в реда на нещата! За всеки влак си има пътници. Не съм тръгнал да ти казвам, че и бас за 30лв, ще ти свърши същата работа нали? Ти обаче се опитваш да ни обясниш точно това!А 90% от хората няма да направят разлика между двата говорителя! На външен вид дори този от 30 или 50 лева може даже да е по-лъскав и с по-голям магнит. Може и на етикета да пише по-добри характеристики! Когато някой ЗАВАРЧИК препоръча Райдера ти, тогава вече може и да му обърнем внимание. Публикуването на снимки и ръсенето на суперлативи от твоя страна както виждаш не помагат! Вземи го занеси на някой професионалист и го питай за мнението му и тогава вече може да споделиш обективно мнение. В момента мнението ти е субективно. Нямаш база за сравнение.
gogo7777 - майстор
Ти какво ще кажеш не е ли смешно?
Ами смешно е..... :-D
Заваряването се извършва значително по-лесно, включително при вертикални и таванни заварки.
Ако знаех, нямаше да карам курсове, а щях да си купя Професор Райдер и да съм номер 1
позволява да се работи с къси, тънки и лесно огъващи се кабели.
Много ама мноооого е удобно да работиш с къси кабели (1,7м с електрода става 2 метра. :-D ). Тънки кабели..... ясно, за кво да са дебели като ще се заварява само с тънки електроди. Огъващи се кабели, бре :? , сигурно са и устойчиви на изгаряне от шлака.
При тях запалването на дъгата става много по-лесно. Най-често е достатъчно само докосване на върха на електрода до заварявания детайл.
Най-често е необходимо малко рутина (за базичните говоря), ама Райдер може всичко.
Заваръчната дъга гори равномерно, без прекъсвания и характерното припукване.
Това "припукване" е характерно за китайската техника, но Райдер е китаец №1. Той не припуква :-D
Тези апарати са по-малко чувствителни към промените в захранващото напрежение. Това ги прави по-подходящи за работа в райони с по-ниско от стандартното напрежение на електрическата мрежа.
Коректор на фактора на мощност ли се визира тук :?: . Божеее, че той струва пари бе :-D
kossis - специалист
Споко, Тани-че ме нагласи, ясно.

Щом те кефи мести !

А база за сравнение имам- и от публикуваните снимки тук, и от използваните елементи в Райдера-Тошиба и Кенде не са случайни, а и от разговори с други специалисти.
Това се доказва и от факта че моя Райдер е отремонтиран във Външен сервиз на някоя класическа марка инверторни апарати- това е така защото схемата видимо е стандартна, елементите са стандартни и за това сервизът на Райдер за тази техника не е този на Ломско, а е външен -специално за такива машини !
Повече от тези факти-здраве му кажи !
Но, тук очевидно специалистите, които са дали по 2,3 хиляди лева за професионални инвертори с подаване на газ и незнам какви още екстри по 300, 400 ампера, няма да приемат че това е възможно !
За това си прав !

Между другото тоя бас от 380лв-неможеш да го сбъркаш ! -първо трудно го вдигаш-25 кила масивно желязо, второ пише си Пайнер и конуса му е различени най-важното-поглеждаш намотката и виждаш-мостова тел-2.5 квадрата :mrgreen: !

gogo7777- Немога да разбера, какво смешно видя в това че машини до 200 А са повече за домашни цели ?
Аз не знам някой в домашни условия да заварява с повече от 4 мм електроди !
Виж -професионално се ползват както и до 200, така и над тия 200 А !

agj- Евала брат, ти си единственият, който косвено ме защити и написа нещо смислено ! :partyman:

Тани- Е тука изобщо не съм съгласен с тебе ! А именно за това че незнайна марка била по добре от Райдер и то само защото си си купил вибриращ сешуар на 600 градуса. Значи аз имам един два инзтрумента от незнайните- зеге и перфоратор "Бош" :mrgreen: - Зегето за да го направя да работи-смених задържащият механизъм на ножа-щото оригиналният се разпадна-сега бачка, а за перфоратора -съединителя е пълен боклук-имаше и тема за тия зъбни колела дето се изяждат и части за него само от побобни фалшиви перфоратори-в крайна сметка ако го охлабя - започва да изпуска и не може да се пробие отвора, ако се натегне-колелата се изронват. Става само за къртене !
Така че мани ти тия незнайни марки без сервиз и части и невероятен скапан съединител тип играчка !

Ако ти сравня Спаркито-дето и то му правели частите в Китай- Съединителят ок, навлиза на пакост в бетона -смазан, сервизо пригоден и всичко е ок !
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: