Ел.техниците в сградните инсталации наистина изключват методите на запояване с калай.Но на практика добре запоени кабели не могат да дефектират,освен ако не са запоени с една капка калай както се прави в слаботоковите инсталации.
Аз също си запоявам връзките,особено на по-тънките и многожилните кабели като ШВПС,които е невъзможно да се усукват или да се вкарват във ваго клеми.
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
didonekoisi
- специалист
106 мнения в "Двустайно ново жилище"
8180
- майстор
mrdds написа:Аз също си запоявам връзките,особено на по-тънките и многожилните кабели като ШВПС,които е невъзможно да се усукват или да се вкарват във ваго клеми.http://www.elkontrol.com/bg/wago/wago.aspx?which_id=414
didonekoisi
- специалист
mrdds написа:Ел.техниците в сградните инсталации наистина изключват методите на запояване с калай...Напълно нормално, при прокарване на кабели или преправяне няма да има работещ контакт, защото предпазителите са свалени от съображения за сигурност или изобщо няма захранване, пък и запояването е по трудоемко и неудобно точно в този случай. Но аз го правя за себе си

Продължавам с коридора, където наред са плочките.
Наредих плочките пробно да видя с колко бягат размерите, намерих центъра на коридора и белязах диагонала на плочките.
Прага на входната врата, която май височко са я монтирали, и фугата дето ми зее отвън

За прага съм взел ал. лайсна 20х20 2.5м, така че мога да сложа и отвън от нея, но се колебая ще стане грозно.
Петък целите плочки.
Събота.
Дотук го докарах в неделя с моя майсторлък.
Дотук добре, но греда на вратата за банята.

Между вратата и касата има уплътнения, но от ляво има луфт, пантите не могат да се приберат по навътре.
Съответно лайсната за прага ако я направя по вратата, прага ще стане клиновиден.
Надеждата ми е да намеря по дебели уплътнители, че тези и без това са т@шак и да регулирам насрещника и така вратата да легне равномерно на касата и да уплътнява навсякъде.
didonekoisi
- специалист
Да се върна малко към банята.
Все забравях да направя тази снимка, но тука вече съм със стоперче на вратата, което е подвижно и няма да пречи да се мие пода.

Внтилатора вече си е на мястото. Взех го 21 лева, нито много евтин, нито скъп, като потърсих в гугъл надписа на него нищо не излезе
. За сега съм доволен не е много шумен, не дразни. Капака е неподвижен, уж да спира шума пък и фаца вади.

Ето го прага от близо, все забравям да го снимам.

Не е като да няма за чистене
. Челната фуга на лайсната от вътрешна страна се наложи да я префугирам цялата.
Отвън вече я направих тая работа. Фугата си потъна без никакви усилия, ама късно разбрах, че трябва да се напълни лайсната с фугин.
jekasus спомена за тая работа ама вече бях фугирал
. Резултата беше, че на места фугата се напука и станаха дупки.
Все забравях да направя тази снимка, но тука вече съм със стоперче на вратата, което е подвижно и няма да пречи да се мие пода.
Внтилатора вече си е на мястото. Взех го 21 лева, нито много евтин, нито скъп, като потърсих в гугъл надписа на него нищо не излезе

Ето го прага от близо, все забравям да го снимам.
Не е като да няма за чистене

Отвън вече я направих тая работа. Фугата си потъна без никакви усилия, ама късно разбрах, че трябва да се напълни лайсната с фугин.
jekasus спомена за тая работа ама вече бях фугирал

Делян
- специалист
Хубава баня си спретнал. Много прилича на мойта - и прага, и ревизията, и вентилатора, и вратата, и фасона на плочките са като моите, само дето моята е в бяло и синьо. Явно имаме еднакви вкусове
Прага също добре е станал. При мен за 1 г. усилена експлоатация в ъглите на прага към стените започна да се образува лек мухъл. Трябва хубаво подсушаване всеки път след употреба.

Прага също добре е станал. При мен за 1 г. усилена експлоатация в ъглите на прага към стените започна да се образува лек мухъл. Трябва хубаво подсушаване всеки път след употреба.
колев
- специалист
От вътрешна страна на входната врата изравни нивото на прага с това на металната планка на касата. Така ще се получи нормално стъпало в което няма да се спъваш всеки път. Правиш едно кофражче с летвичка и попълваш с лепило за плочки. Като изсъхне, лепиш.
Цокъла вътре в коридора бих ти препоръчал да го изпълниш с перваз за ламиниран паркет. Става по-красиво отколкото с плочки.
Не разбрах какъв е проблема с прага на банята.
Цокъла вътре в коридора бих ти препоръчал да го изпълниш с перваз за ламиниран паркет. Става по-красиво отколкото с плочки.
Не разбрах какъв е проблема с прага на банята.
didonekoisi
- специалист
Делян написа:...Благодаря, значи правилно съм се ориентирал

колев написа:...Честно казано не ми се занимава с правене на стъпало, по нататък ако реша винаги мога да го направя.
За первазите точно така мисля да го направя

Ако се водя по касата ето как трябва да стане прага и вратата на банята.

И как ще стане понеже вратата не ляга равномерно и не уплътнява.

Ето пантите.
Затворена врата на спалнята, при банята е малко по добре

Не ми се иска нищо да е накриво, в случая прага трябва да стане на клин. Вече взех хубави уплътнители http://www.rosi.bg/konsumativi/158 и се надявам крилото да легне равномерно.
колев
- специалист
Не прави прага крив. Ще ти боде очите всеки път като ходиш до кенефа. Не става да оправяш грешката с друга грешка.Тия шантави панти изглежда нямат регулировка, но не може ли да преместиш частта която е на касата още навътре. Предполагам първоначално не са монтирани добре и затова зее, а не е нормално така.
На входната врата изглежда ще имаш ниско прагче и след това рамката на вратата. Помисли си дали да не изравниш 2-те нива. Много по-добре ще стане.
На входната врата изглежда ще имаш ниско прагче и след това рамката на вратата. Помисли си дали да не изравниш 2-те нива. Много по-добре ще стане.
didonekoisi
- специалист
Днес ходих да пробвам уплътненията, които взех, ето и разликата със старото.

Пак не уплътнява от към пантите, но вече остава милиметър.
Вратата има чалъм да се оправи, но няма да се занимавам сега.
Вратата наистина не трябва да е така затова прага ще си го изравня със новите уплътнения.

То като се загледах первазите на касата единия е по навътре, другия по навън, няма оправия.
Бой и каквото сабя покаже
.
Пак не уплътнява от към пантите, но вече остава милиметър.
Вратата има чалъм да се оправи, но няма да се занимавам сега.
Вратата наистина не трябва да е така затова прага ще си го изравня със новите уплътнения.
То като се загледах первазите на касата единия е по навътре, другия по навън, няма оправия.
Бой и каквото сабя покаже

Тема "Двустайно ново жилище" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература