• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 18
Ел. инструментите. Консумативи.
Тани - модератор
VLADO66 написа:
Аз се чудя защо напоследък китайците са ни налазили да правят бизнес в Булгаристан,а то защото http://www.blitz.bg/news/article/211189 Скоро ще направим група "Аз обичам българокитайското" :-D

Освен ниските заплати, има и една още по-основателна причина - в Европа сме. По този начин няма да плащат високи мита, защото всичко произведено в България, макар и от китайска фирма, ще се води Made in EU :wink: Това поне е добра възможност, но ние най-вероятно и нея ще пропилеем. Пак "няма да имаме късмет". Защото :

Късметът е това, което (ти) се случва, когато подготовката се срещне с възможността

Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.

Докато преследваме и плюем по политиците, а подкрепяме техните работодатели , те ще ни поднасят нови политици и ще продължават да дават ниски заплати и да не допускат "конкуренти" предлагащи по-високи заплати :axe: Така , че и китайците няма да прокопсат тук :wink:
nikolson - майстор
На петата страница от темата е време да дефинираме понятието китайско. Да не излезе, че патица по пекински се прави в Европа, пък Мерцедес в Китай...
kossis - специалист
Драгозов е прав за Хускварна и това че всичко се прави в Китай !!!!

Но качеството е различно в зависимост от марката, за кой пазар е продукта и тнт !

Драгоз, забрави ЩИЛ !!!
kossis - специалист
dragozow написа:

Код: Избери всички

Разбирасе едва ли можеш да сравниш Хускварна с Спаркито- щото първите са с традиции и сглобката е по добра.
Като цяло са притенциозни машини !
Но с моята 36 куба Хускварна нарязах една стара Ябълка, в която шината влизаше до средата-голяма мощ има а е най-малката от класа-тия старите били по добри от тия новите 36 кубикови ми каза майстора от Хускварна !
Старите машини се правеха в Европа и Щатите, новите в Китай. Старите 36 кубикови струваха 500 лв, а новите 380 лв...че и с разни подаръци понякога. Всеки иска ниска цена и Husqvarna отговарят на търсенето. Като купуваш части обаче разбираш че за евтината машина частите струват колкото и за скъпата, а понякога и малко по-скъпо. Няма пълно щастие, но Husqvarna имат и други марки при които за същите пари ще получиш малко повече, със същото качество и ще ти останат за верига, масло или нещо друго. Машините са позиционирани за различни клиенти, на върха са Husqvarna и Jonsered, после са McCulloch и Partner, след това Gardena, след това Flymo и т.н. Има и още няколко марки които са за определени пазари или не се внасят в България.
Тани, Сбърках, а ти си ми блокирал триенето !

Това не е темата АЕЦ- Я ми го активирай да си трия грешките бе !
Последна промяна от kossis на вт юли 16, 2013 9:53 am, променено общо 1 път.
profesionalist_wood - майстор
Това поне е добра възможност, но ние най-вероятно и нея ще пропилеем. Пак "няма да имаме късмет"
Българите обичат да пропиляват всяка възможност, защото са ЦЕНЗУРА... Не случайно един сърбин казваше ,,Българина винаги се чуди на акъла си дето му идва отпосле,,
dragozow - майстор

Код: Избери всички

Драгоз, забрави ЩИЛ !!!
Не съм, просто информацията ми за Husqvarna е от първа ръка. Ходя по семинари и т.н. Скъпите машини се правят все още в Европа и Щатите.

Иначе впечатленията ми че като цяло в световен машаб машините са на 90% с произход Китай.
Chefo77 - майстор
Днес си заприходих едно свредло - Райдър с четворна глава ... Нямам особени очаквания към него, но за 6х210 (нямаше по-къси) цената от 2.10 или 2.40 е убийствена. Някой да има мнение, да се е сблъсквал с такова?
hidrazin - майстор
Не знам на какво викаш с четворна глава ама ако е като това си дал много пари.
http://profesional.bg/product.php?id=8224
Веднъж се прекарах с едно такова само че беше 12х310. Сдаде багажа още на първата тухла. Като запецна малко и прие формата на буквата Г. :lol: Е, свърши ми работа все пак - хвърлиш го при арматурата на една шахтичка. Желязо да има, макар и меко. :cool:
:partyman:
jekasus - майстор
hidrazin написа:
Сдаде багажа още на първата тухла. Като запецна малко и прие формата на буквата Г. :lol:
Нещо ти трепериха ръцете, че да се огъне така :lol:
При мен райдери издържат повече от половин година, после забравям, кога съм ги купил :-D
Но аз имам малко работа с бетона, картонаджии и топлоизолатори ще са на друго мнение.
Chefo77 - майстор
hidrazin написа:
Не знам на какво викаш с четворна глава ама ако е като това си дал много пари.
http://www.lagery.bg/153671-svredlo-cro ... cle10582bg
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 18

Тема "Нова група ,,Аз обичам китайското,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: