• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 18
Ел. инструментите. Консумативи.
EDI - майстор
Преди 2 години ми трябваше свредло СДС+ Ф18 дължина над 400 мм.Намерих някакво китайче, ама силно китайско, 18Х500 без марка /поне аз не видях/ за 9 лева.И аз си виках, сега ще пробия в бетонната плоча на вилата двете дупки, дето ми трябват и после майната му.Ама вече две години си пробивам с него тук и там, не много - до сега да е направило 30-40 дупки при ремонта и още е живо.Отдавна очаквах да му се откъртят пластините/като ги гледам как са заварени/ ама не би, още са си там.Та, на късмет работата.
hidrazin - майстор
Ами то на китайчетата това им е проблема - няма повтаряемост. :lol: Трябва да разчиташ на късмета. В интерес на истината имам едно късо свредло на Райдер 12х160 SDS с отрязана опашка за да го ползвам с обикновена бормашина. Още е живо и здраво ама и не го ползвам често.
:partyman:
VLADO66 - майстор
Проблема не е в китайчетата както се е дискутирало и друг път,а в милите ни търговци които вкарват различни качества продукти.
Тани - модератор
За свредла SDS залагам на китайчетата Five Stars . Преди години залагах на скъпи свредла , защото си мислех че ще карат по много повече време. Веднъж ми се наложи да си купя евтина, защото само такива имаше в магазина в който влезнах, а нямах време да обикалям. За всеки случай взех две. С тях откарах няколко месеца работа. Дори имат едно предимство - като им се поизноси пластината, диаметъра намалява и дюбелите влизат по-плътно :lol: Въпреки първоначалната ми изненада останах доволен и само за фаянс ползвам скъпи свредла с 3 и 4 режещи ръба. За тухли четворки от онеци трошливите - също. Първоначално бях скептично настроен към марката заради боклучавите им битове и магнитни държачи за винтоверт. Явно за пробиването не е толкова важно свредлото , а перфоратора.
jekasus - майстор
Тани написа:
За свредла SDS залагам на китайчетата Five Stars .
Ще дойдеш ти на нашия :-D че не за всичко трябва да е марково.
Днес си купих 12-ка бургия на Райдър, да закача две мивки, тая бургия при мен ще изкара 1-2 години, може и повече(ако не я загубя някъде :-D ), така че не виждам смисъл да купувам скъпи бургии, по-добре с спестени пари един букет цветя за някоя булка :-D
Chefo77 - майстор
Аз иначе си пазаря от Аветисиян китайчета (Шон и Джо, имат си марка даже), 6х160 с 2 ръба - нормално. Цената им по спомен е 1.70. Пробивам като хамав основно замазка и оплаквания общо взето нямам. НО! Както каза някой - няма повторяемост - някои ги хвърлям без да ги ползвам, защото бият зверски; други се чупят точно в началото на нареза, на 10-тата дупка; други пък ... правят по 500-600 дупки ... За тази цел: 1: Винаги имам поне 3 броя НОВИ; 2: Винаги имам поне 2 стари здрави свредла и 3: Винаги имам поне едно марково налице. Защото не се знае колко и кога ще ме издънят :lol:
lov - майстор
Аз пък от свредлата на райдъра не се оплаквам. Освен ако се заплесна в някоя арматура. Макар че завчера изкривих една осмица но то защото както беше на машината и скочих на нея а тя на 240мм. От зор я изправих с теслата и довърших без проблеми. А за работа не съм ги претоварил толкова но две къщи едновременно правя та знам ли. :lol:
Kumay - майстор
Тани написа:
... Явно за пробиването не е толкова важно свредлото , а перфоратора.
Така, така! :lol:
После в сервиза като ти кажат износени са шлиците на вретеното и затова не задържа свредлата? Дали икономията от свредлата ще покрие цената на ремонта?
Има на пазара евтини свредла с по-широки канали! При работа се получава "блъскане" по шлиците, а не "натискане" и те свършват. А вретеното не е евтино...
Всеки си прави сметката! :)
lov - майстор
Що пък изхвърляме перфоратора и купуваме нов. :? :lol:
jekasus - майстор
Kumay написа:
Тани написа:
... Явно за пробиването не е толкова важно свредлото , а перфоратора.
Така, така! :lol:
После в сервиза като ти кажат износени са шлиците на вретеното и затова не задържа свредлата? Дали икономията от свредлата ще покрие цената на ремонта?
Има на пазара евтини свредла с по-широки канали! При работа се получава "блъскане" по шлиците, а не "натискане" и те свършват. А вретеното не е евтино...
Всеки си прави сметката! :)
Зависи от работата с перфоратора, аз имам, я нямам 1000 дупки на година.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 18

Тема "Нова група ,,Аз обичам китайското,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: