Мечтата на всяка домакиня
budnikov - помощник
Здравейте, в момента приключвам изграждането на кухнята си - сложих почти всички вратички.
Останаха няколко неща, но основно ме интересува монтажа на съдомиялнята (Беко).
На първо място, искам да разбера, мога ли да я закрепя към прилежащата плоскост на съседния шкаф, за да не мърда при всяко отваряне. Или дали има друг начин за фиксиране.
На второ място, как става монтажът на самата вратичка - има някакъв шаблон, но не съм сигурен как се ползва.
Благодаря!
vaprosat - напреднал
Здравей, не е необходимо да захващаш миялната към съседния шкаф. Достатъчно е така да регулираш крачетата, че тавана на миялната да опре в гредичката под плота и за нея вече можеш да я завинтиш с планките, които са ти в комплекта. Колкото до вратичката - огледай хубаво шаблоните и приложените схеми, аз също не бях монтирал, но стана от първия път. Гледай да е отвесна вратичката, вече височината дори и да не съвпадне по другите с 1 мм, можеш тях да мръднеш.

Поздрави
budnikov - помощник
Здравей,
благодаря за отговора.
Видях, че отгоре на миялнята има 2 метални планки с по 2 дупки в тях, предполагам, за да мине винта през тях и да влезе в плота. Въпросът е как да завия така винтовете, че после да налучкам с дупките и да регулирам крачетата нагоре.
vaprosat - напреднал
Първо си регулирай крачетата за да опре в плота, и тогава завинтвай каквото и да било. Дори по мое мнение сложи и вратата, защото може като я затвориш да се наложи миялната да мръдне напред или назад, в зависимост дали опира в гредичката (траверсата) под плота и не се затваря плътно или е изкочила много навън и не е в равнината на останалите вратички.
budnikov - помощник
Благодаря, vaprosat.
Така, пиша, как го направих.
Първо, регулирах крачетата така, че да се опрат в плота. Сега миялнята не мърда.
После, разграфих плоскостта по височината. После, нарисувах една напречна линия (според инструкцията 267 мм, но после се наложи да коректирам с 4 мм).
След това взех прилагащия се пластмасов Н-образен шаблон. Центърът му тр. да съвпадне с централната черта върху дървената плоскост, а дупките на страничните му пластмаси да съвпаднат с напречната черта.
Завих шаблона с къси винтове към плоскостта (накрая шаблонът се маха).
Взех дъската със завития шаблон и закачих куките на шаблона върху вратичката на миялнята.
Пуснах дълги винтове през вратичката и ги захванах за дъската.
Свалих дъската, махнах шаблона и отново закачих дъската.
//Пропускам стъпките по нивелирането, защото са подробности.
А, да, и не забравяйте да залепите влагоустойчивата лента под плота (прилага се в комплекта).
Поздрави!

Тема "Вграждане съдомиялня Beko" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: