• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
bdimov - специалист
Здравейте.
Накой има ли идея как се казва точно и откъде може да се намери силикона, който използват за изработката на рекламни табелки. За да се сетите, за какво говоря ще дам пример че такива табелки с рекламно лого има по трапезарни столове ( пример > мебелна фирма "Явор" ), има ги май на всичките марки бойлери и т.н. Самата табелка е хартиена, на нея е отпечатано логото и изрязана в някаква форма. После отгоре наливат въпросния силикон, който по някакъв начин се задържа върху хартията и не се разлива извън нея. Само това знам. Питах някоко места за този силикон какъв е и т.н. но никои нищо не иска да ми каже като информация, като че ще им открадна занаята :lol: На мен ми трабва за съвсем други изделия различни от табелки.
Chefo77 - майстор
Пример за нещо, с което можеш да го замениш - топъл силикон.
bdimov - специалист
Няма начин. Топлия силикон не е прозрачен, а на мен ми трябва точно да е прозрачен за да може като залея отгоре това, което ще заливам да се вижда. Пробвах и с епоксидна смола... и тя не ми върши работа. Първо, защото уж е дават да е прозрачна но е "мътно прозрачна" и второ, защото при смесването и с втвърдителя се получават мехурчета от самото размесване на смолата. Слоя на заливката е 2мм. тази мехурчета остават вътре и се губи ефекта.
sspoko - специалист
това е двукомпонентна "смола" а не силикон нанася се със специален пистолет като стикера трябва да е предварително изрязан имах някъде оферта ще потърся и ако успея да я намеря ще ти изпратя, с епоксид не става защото се втвърдява и се чупи.
sspoko - специалист
http://fs050.sark-bg.com/ надявам се модераторите да не го приемат за реклама
mir4oto - специалист
http://www.hera-bg.com/view.cgi?action=contacts
тези са по-евтини, освен че правят обемни стикери, продават полиуретанова смола, два вида е по принцип: твърда и мека, при нея също може да се получат мехурчета, но има начин да се махнат ;)
sspoko - специалист
колкото до балончетата при мен са се получавали само когато съм си правил опити с различни материали или бой "мастила" явно някои "дишат"
hidrazin - майстор
Епоксидната смола е достатъчно прозрачна. За бъркане използвай дървена клечка или нещо пластмасово но не и метал и се бърка само в едната посока. За да няма мехурчета разбъркването става с не много енергични движения и без да вадите бъркалата - така не се вкарва въздух вътре. Друго което помага да няма мехурчета е да се направи смолата по-рядка. Това става с ацетон. Може да прибавите ацетон до 10% от обема на смолата. Така става доста по-течна и мехурчетата изчезват. При добавяне на ацетон трябва да се има в предвид че при втвърдяването смолата се свива много - колкото ацетон сте добавили.
Ако все пак се появят мехурчета се пукат с игла или клечка за зъби.
Разбира се всичко това е за домашна употреба и за единични бройки.
:partyman:
bdimov - специалист
Благодаря ви съфорумци за бързите отговори. :) Системката, която предлага фирмата от посочения линк е това, което ми трябва. Сега остава да дойде Понеделник за да им се обадя и да се надявам че цената ще е разумна за да мога да си е купя и да си правя заливките. :) :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Питане за силикон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: