Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
desss - специалист
пак едно въпросче за чистене да ви задам :-D
та, понеже ремонта ми почти приключи, вчера започнах да чистя, обаче от тоя фин прах, който се е набил навсякъде /от гипса предимно/, плочките, ламината и паркета след измиване отново побеляват /нищо, че досега съм минавала със стирка с вода поне 10 пъти/. кажете какъв препарат да си купя, за да не експериментирам с всички :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
desss написа:
та, понеже ремонта ми почти приключи, вчера започнах да чистя, обаче от тоя фин прах, който се е набил навсякъде /от гипса предимно/, плочките, ламината и паркета след измиване отново побеляват /нищо, че досега съм минавала със стирка с вода поне 10 пъти/. кажете какъв препарат да си купя, за да не експериментирам с всички :?
Оцетена вода.
borkata3000 - специалист
n_a написа:
desss написа:
Оцетена вода.
A, то пък с оцет не побеляват. :)
Предполагам ти чистиш така: сипваш препарат в една кофа, топиш парцала в тая кофа и започваш а бършеш пода, после изпалкваш в тая кофа и продължава. Да, ама така правят лелите, които чистят офиси и т.н. Това е всичко друго, но не и почистване.
Почистването трябва да стане така: разтъркваш пода (ако е рефелен с твърда четка щом е зле, ако не е релефен с каквото имаш под ръка) и когато мърсотията се отлепи от повърхността, тя трябва да се изсмуче. Ако започнеш да я забърваш с парцал, макар и чист, ти пак я набиваш навътре. Ако имаш прехосмук. с воден филтър, сега имаш възможност да се възползваш пълноценно от нея. Ако нямаш, трябва да измиеш няколко пъти изчистеното, за да отмиеш напълно (доколкото е възможно) мърсотията. Съветвам те като човек, занимавал се с тая работа доста време.
Mori - специалист
Абе чисти се без проблем - вода с циф или нещо подобно и след тива вода с оцет - ама не щади оцета - на една кофа вода сипваш половин бутилка мин. Аз не плочки, ми мозайка циментова изчистих без проблем така.
Харалампи - специалист
desss написа:
та, понеже ремонта ми почти приключи, вчера започнах да чистя,

Блазе ти :datz: :wallbash: :wallbash:
desss - специалист
Харалампи написа:
desss написа:
та, понеже ремонта ми почти приключи, вчера започнах да чистя,

Блазе ти :datz: :wallbash: :wallbash:
аре ся, блазе ми, тия 4 месеца ми се видяха година :x то не че е съвсем готово, ама ще доизкусурявам на място, че 400 лева наем ми идва множко плюс кредитите :roll:
борка, мръсната стирка първо я мия на чешмата, преди да я топна в кофата. ма пак трудно се чисти мамка му. ше пробвам с оцет.
кака Лара - специалист
Mori написа:
Абе чисти се без проблем - вода с циф или нещо подобно и след тива вода с оцет - ама не щади оцета - на една кофа вода сипваш половин бутилка мин. Аз не плочки, ми мозайка циментова изчистих без проблем така.
Аз даже не разреждах. Директно с оцет и грапавата страна на обикновена гъба за чинии.

Тема "Въпрос за почистване след ремонта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: