• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Ел. инструментите. Консумативи.
reingar-x - специалист
А да ме насочите към марка модел,гледах една щил 61 за 245лв пишеше че прави 180 бара вакум и 3600 литра в минута дебит,сухо и мокро почистване което означава ли,че ако счупя чаша която е имало някаква течност ще може да изсмуче парчетата стъкло и течността без проблеми?
ESPACE - майстор
reingar-x написа:
пишеше че прави 180 бара вакум
:-D Ако направи такъв вакуум, ще изсмуче не само чашата и течността а и килимите, паркета, плочките. За плочата не съм сигурен ама има шанс нея да засмуче. :?
180милиБара или 0,180Бара е вярното подналягане. Ще се справи с парчетата и течността.
toni_g79 - специалист
За мокет ти трябва с роторна четка с ремък.Самсунг http://www.pazaruvaj.com/prahosmukachki ... enija.html само съм виждал и ползвам в Бг ,ще ти върши екстра работа :wink:
reingar-x - специалист
Не ми вършат работа тия турбо четки,щом строителната ще ми свърши работа но трябва да е и някой модел който да не е със скъпи консумативи да може да работи само с контейнер а не само с торби,да е с перящи или по-евтини филтри.
Chefo77 - майстор
reingar-x написа:
Не ми вършат работа тия турбо четки,щом строителната ще ми свърши работа но трябва да е и някой модел който да не е със скъпи консумативи да може да работи само с контейнер а не само с торби,да е с перящи или по-евтини филтри.
Приятелю, няма как да стане твоята работа. Хем да е строителна, хем да е много мощна, хем да чисти добре въздуха (защото това е абсолютно задължително и това е причината домашните да са по-слаби като вакуум при по-високи мощности), хем да е с евтин консуматив, хем да може да дърпа всичко, включително и счупено стъкло ...
На теб ти трябва мощна циклонна прахосмукачка - без торба. Защото стъклото ще скъса всяка торба и всеки хартиен филтър, които му се изпречат на пътя. Отделно прекалено високата мощност ще направи същото с торбичките.
Високата написана мощност не е критерий за добра смукателна такава. Масово домашните прахосмукачки са с 250-300 вата смукателна такава при 1500-1800 консумирана. Моята например е 400 вата (при 1600 консумирана) и съм много, ама много доволен (Samsung SC7023, спрян от производство).
Мисля, че това трябва да търсиш - циклон с висока смукателна мощност.
ESPACE - майстор
И циклоните имат допълнителни филтри - обикновено HEPA. И те не са евтини, а не е като да не излиза прах от циклона.
toni_g79 - специалист
reingar-x написа:
Ти си знаеш,това не са турбо четки,но както и да е....не случайно в държави ,в които мокетите и килимите са масово ,използват именно такъв тип прахосмукачки,дори и почистващите фирми(на къщи не строителство).
Chefo77 - майстор
Я, тая тема била пусната от мен :lol: :lol: :lol:
Пък съм пропуснал да се похваля :)
Керхер-а е страхотна машинка, но тъй като растем нагоре и сме леко гъзета (аз де), не може така ... Гледах разни големи Керхер-и, някои неща не ми допаднаха, но пък ми допадна една Makita VC2511. Мммм, много хубава смукачка. Ники, голямо мерси :) Само малко зор с торбите, че големите невероятни Тони 3 месеца на са заредили модела, който ми трябва, но Спарки пък имат подходящи. Циклонът пак е в употреба обаче - това е гениално изделие!!!
А жълтурът (на който сложих метален контейнер от 3300М) го продадох на колегата. И той доволен, и аз.
Тани - модератор
http://www.onlinemashini.bg/prahoulovit ... -1200/7954

Не че съм хукнал да купувам, но ми е интересно мнението ви за тези "прахосмукачки", когато става въпрос за в гаража/работилницата. Цената е прилична , а и за дърводелска работа ще е перфектно, защото събира голям обем стърготини , а няма да се дават пари за консумативи. Като знам колко отпадък се изхвърля на минута от едно електрическо ренде, то това е единственото разумно рентабилно решение. Ако трябва да се купува хартиена торбв за всеки две минути работа с рендето ... :axe: :axe: :axe:
Chefo77 - майстор
Тани написа:
http://proftools.net/product/1221/gerun ... 216-m.html

Не че съм хукнал да купувам, но ми е интересно мнението ви за тези "прахосмукачки", когато става въпрос за в гаража/работилницата. Цената е прилична , а и за дърводелска работа ще е перфектно, защото събира голям обем стърготини , а няма да се дават пари за консумативи. Като знам колко отпадък се изхвърля на минута от едно електрическо ренде, то това е единственото разумно рентабилно решение. Ако трябва да се купува хартиена торбв за всеки две минути работа с рендето ... :axe: :axe: :axe:
Е точно тая "прахосмукачка" никаква работа не върши :wink: :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

Тема "Покупка на прахосмукачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: