• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Supercoooooool - специалист
Здравейте,

Всички стени в апартамента са направени от гипсокартон. В банята също с този зелен влагоустойчив картон. Планирал съм слагането на 2 паравана в баните, но фирмата, от която поискахме оферта за изработката на параваните ни каза, че задължително трябва да има профили на всички точки на закрепяне на параваните към стените. В едната баня имаме профил, който минава точно през точката на закрепяне, но само от едната страна, а на другата баня няма. Майсторът, който ще прави плочките каза, че паравните могат да се държат съвсем успешно на алуминиевите носачи или стъклени полици, които се закрепят към тях и ако случайно има нужда от допълнително укрепване могат да се ползват специални дюбели, които като влязат в стената се разтварят. Мисля че става дума за това:

Изображение

Въпросът ми е към тези от вас, които имат паравани в бани със стени от гипсокартон - има ли проблеми при липса на профили за закрепяне или просто е по-добре да има за по-силно закрепване?
рашкета - специалист
Нямаш проблем , но не е тоя дюбела.Тоя е кекав за подобни неща.Има метални ,които държат доста здраво.

Прикачен файл

дюб31.jpg
дюб31.jpg (36.92 KиБ) Видяна 5922 пъти
VLADO66 - майстор
И аз мислех да го препоръчам,но ми се е случвало на няколко пъти да ми превърти така че дупката трябва да е много точна.
jekasus - майстор
Ползвай клещи Моли, няма да превърти :-D
рашкета - специалист
Владо , нали за това сме професионалисти?За да сме точни.
Джеки го каза, клещите решават проблема.
VLADO66 - майстор
Нямах клещи Моли а ползвах резачки :-D
Да, точно за този дюбел става въпрос. Значи според вас няма проблем да се фиксира с това паравана. Нямам идея колко кг е самото стъкло, но при всички случаи по-голямата част от теглото лежи на пода и освен това ще има 4 стъклени полици, които ще придъжат стъклото та се чудех дали това плюс такива дюбели ще е достатъчно за добра фиксация. Продавачите от фирмата за паравани едва ли не казах ако няма бетон стена или някой винкел стъклото ще изпада :))
8180 - майстор
Supercoooooool написа:
Да, точно за този дюбел става въпрос. Значи според вас няма проблем да се фиксира с това паравана. Нямам идея колко кг е самото стъкло, но при всички случаи по-голямата част от теглото лежи на пода и освен това ще има 4 стъклени полици, които ще придъжат стъклото та се чудех дали това плюс такива дюбели ще е достатъчно за добра фиксация. Продавачите от фирмата за паравани едва ли не казах ако няма бетон стена или някой винкел стъклото ще изпада :))
А ти дотук спомена ли, че ще закрепваш СТЪКЛА?
Според мен, при едно залитане/подхлъзване, ще отнесеш коментираните дюбели ЗАЕДНО СЪС "СТЕНАТА" (парчета картон) отгоре и парчета стъкла под г**за. Ако е само това - ще черпиш.
Явно е трябвало да поясня, че става дума за стъклени паравани, мислех че се подразбира че не е душ кабина, а е за стенен монтаж. Както и да е, в крайна сметка от твоя отговор не могах да разберя според теб такъв стъклен параван върху гипсокартон е обречен на провал при всички възможно сценарии, така ли?
jekasus - майстор
Supercoooooool написа:
в крайна сметка от твоя отговор не могах да разберя според теб такъв стъклен параван върху гипсокартон е обречен на провал при всички възможно сценарии, така ли?
Щото си мисли на глас, без да знае технологията :-D
Стъклата на стойки или на профил ще бъдат монтирани? Врата ще има ли?
Прикачен файл:
100_1277.JPG
Прикачен файл:
100_1255.JPG
Прикачен файл:
100_0830.JPG Тази с височина 2.30 м.
Прикачен файл:
Photo-0027.jpg
Тази снимка е с грозно качество
Photo-0027.jpg (11.84 KиБ) Видяна 5745 пъти
Прикачен файл:
DSC_0740.jpg