Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alsted - майстор
Северно, южно ... Зимата слънцето е рядкост и си е далаверка ако можеш да се възползваш от срамежливото му показване. Отоплителната системата трябва да може да отоплява оптимално. Термозагубите са друга бира ... много съществено перо от семейния бюджет за мно-ого години напред.
Какво да ти кажем за тръбите? Аз съм с поцинковани водопроводни. Другите бяха в начален стадий на налагане на пазара. С фитингите се заформяше твърде висока инвестиция. Смятам, че съм ги разположил достатъчно дискретно (ако някой го интересува случайно бих могъл да покажа). Относно ефективността им - не мисля, че ако ги заменя с каквито и да е други ще имам някакво подобрение - отдаваната от тях топлина си е вътре и фактически "повишават мощността на радиаторите" :wink: Отделно - системата е изградена гравитачно(въпреки, че си има и помпа). Не възхвалявам въпросния начин - просто удовлетворяващо ме компромисно решение, при рекапитолацията на инвестицията :wink:
Цитат @alsted каза...
Какво да ти кажем за тръбите? Аз съм с поцинковани водопроводни. Другите бяха в начален стадий на налагане на пазара. С фитингите се заформяше твърде висока инвестиция. Смятам, че съм ги разположил достатъчно дискретно (ако някой го интересува случайно бих могъл да покажа).

Би ли качил някоя снимка , звучиш ,като човек,който знае какво прави.На мен ми предстои подобна борба с топлофикация и се ослушвам относно подобни инсталации. И един въпрос за 3 радиатора от старите панелните и жилищна площ 80кв м. каква камина ми трябва като kw

Тема "Инсталация водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: