• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 18
Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
gogo7777 написа:
А как ти звучи свредло 6х100 мм на втората дупка във владиславовски панел да почервенее отпред,
Видията може да почервенее само ако я боядисаш :-D . Повредата е във вашия телевизор. Панелите са вибрирани и доста плътни, но това касае само менте-бургиите.
В нашия, ама не е в нашия телевизор. Бургията е Bosch X5L на цена 8.50 лева. И предпочитам да вярвам на очите си, че почервеня, отколкото на писАния из нета. Ако такава бургия е менте ... :shock:
Чисто нова Hawera X5L пробива панел по-добре и по-мазно (заради повечето ръбове) от чисто ново обикновено китайско свредло за 1.70, но не чак толкова, че да заслужава 5 пъти по-висока цена. Разликата е 20-ина % във времето, необходимо за пробиване.
gogo7777 - майстор
Бургията е Bosch X5L на цена 8.50 лева. И предпочитам да вярвам на очите си, че почервеня, отколкото на писАния из нета. Ако такава бургия е менте ...
Ами явно е менте......Разгледай някоя фазова диаграма на който и да е карбид и се убеди сам, че видия (ако не е ментак) не можеш да я отвърнеш, откалиши. При пробиване дори не може да се загрее повече от 1300 градуса. Това, което си видял с очите си най-вероятно е замазано около видията желязо от някоя арматура.
Тани - модератор
Всъщност май с Чефо и двамата сте прави :wink: Най-вероятно, свредлото е почервеняло,както казва Чефо, но все пак си е запазило качествата, както твърдиш ти :)
Chefo77 написа:
Чисто нова Hawera X5L пробива панел по-добре и по-мазно (заради повечето ръбове) от чисто ново обикновено китайско свредло за 1.70, но не чак толкова, че да заслужава 5 пъти по-висока цена. Разликата е 20-ина % във времето, необходимо за пробиване.
Това е и моята гледна точка. С уточнението, все пак да внимаваме да не са съвсем ментета, за да не се повреди "патронника" на перфоратора. Ако ще пробиваме прецизен отвор или фаянс , си заслужава ползването на качествено свредло, но иначе ... всеки сам си преценява. Аз лично нямам марково дълго свредло с голям диаметър. Това обаче си е мое мнение и не го налагам!
lov - майстор
А и дали си заслужава заради 5 мин по бърза работа. Всъщност не мога да преценя за бързината но ползвам боркорони от 30мм на горе от най евтинките китайчета. Има няколко и за сега даянат а пък и за цена от 5-6 лева не се оплаквам. 20- дупки на година в бетон с такива диаметри достатъчно ми се виждат.
Тани - модератор
Масовите отвори за крепежи са 6-10 мм и отвора се пробива за секунди, а не минути. Реално няма кой знае каква разлика във времето за пробиване. Повече време може да спестиш от бързината с която ще си преместиш стълбата/скелето до следващия отвор :lol:
lov - майстор
Говорех времето на пробиване на хептен големи отвори. Ей завчера си пробивах да изкарам тръбата за конденза на климатика. Имам свредло 22 но реших че ще ми е по лесно и по бързо да пробивам с боркорона 30мм. защото усещането е че става по бързо. Вадя бетона на цели парчета дори цяла ядка по някога. А с класическо свредло тоя материал трябва да бъде стрит на дребно за да излезе от отвора. Та мисълта ми е че май става по лесно. За по големи дупки освен че по голямоте свредло е по скъпо но иска и по мощна машина. А с короната и китайчето се справя.
Тани - модератор
За големи отвори боркороната, наистина е по-доброто, а понякога и единствено решение :2thumbs:

ПП Сега като се замислих , мнението ми е за тухла, а ти говориш за бетон. В бетона по-лесно е да се пробият няколко отвора с по-малък диаметър и да се изсече с къртене между тях! Китайчетата , особено с по-големи диаметри, трудно се справят с бетона. Нямам опит и с маркови боркорони. Най-често ползвам за тухла, една около 70 мм за конзолни кутии. Тя много бавно напредва в бетон и ми е по лесно да изкъртя.
lov - майстор
Че то аз на тухла даже избягвам да пускам удара с корона кога съм. То става леш с тия нови недоизпечени тухли. Ей сега даже си засякох в бетон за една конзола. 2 минути с изкъртване и на ядката щото остана цяла.
Chefo77 - майстор
gogo7777 написа:
Бургията е Bosch X5L на цена 8.50 лева. И предпочитам да вярвам на очите си, че почервеня, отколкото на писАния из нета. Ако такава бургия е менте ...
Ами явно е менте......Разгледай някоя фазова диаграма на който и да е карбид и се убеди сам, че видия (ако не е ментак) не можеш да я отвърнеш, откалиши. При пробиване дори не може да се загрее повече от 1300 градуса. Това, което си видял с очите си най-вероятно е замазано около видията желязо от някоя арматура.
Приятелю, парцали нека не си навиваме, нито аз на теб, нито ти на мен. Бургията е взета от представител на Бош, не от Вулкан, Евромаркет или Аветисиян. Арматура съм рязал с такава и вярвай ми, не мога да я объркам с почервеняла глава на свредло. Все пак не обясняваш на сина ми, нали?
Не ме касаят фазови диаграми, нито точки на топене и т.н. Не мога да ги разчитам, не ми е работа, нито хоби. Със същата такава бугия съм пробивал една след друга 200 (двеста) дупки в замазка и на финала с върха не можах да стопя найлонова торбичка, толкова беше "гореща". Но на панела ... :?
Както каза Тани - свредлото пак си пробива!!! Аз не съм и твърдял, че НЕ пробива!
jekasus - майстор
В Москва съм потрошил десетина 6-ци(ако, не повече) в тавана и пода, обикновено се късаха се по средата, бетона беше доста корав. Мислех си да пробвам Хилти, но си останах със мисленето :-D
Тани написа:
Ако ще пробиваме прецизен отвор или фаянс , си заслужава ползването на качествено свредло,
Какъв е проблема с евтини? За гранитогреса, както разбрах, не става въпрос.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 18

Тема "Нова група ,,Аз обичам китайското,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: