Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
hidrazin - майстор
brad4edat написа:
Няма никакви проблеми за сега, ако не броиме малоумната софтуерна глупост в проектора да се гасят веднага и перките, и лампата си остава вряла да се доохлажда в гнездото.
:shock: Ти сериозно ли? И при мен на Panasonic-а вентилатора е със закъснение. Не съм го мерил колко е обаче.
Иначе май наистина ще се окаже на реални 54 часа. Филтърът беше напълно чист и вътре нямаше какво да чистя.
Продължавам да си търся дистанционно. Ще видя да питам в Конел дали не могат да ми направят едно.
:partyman:
brad4edat - специалист
Съвсем сериозно говоря, щом изгасиш проектора се гасят моментално и перките! Пълна кретения, как са го измислили тва тия от EPSON!? Поне аз не успявам да намеря никъде в менюто му опция за тия пусти перки, и в нета не откривам :shock:
hidrazin - майстор
Точно за твоя модел EPSON EMP83 не намерих мануал но за EMP-50/51(SVGA) EMP-70/71(XGA) си го пише - 0,5 секунди тръгва вентилаторсекунди преди ламбата и се изключва 2 минути след гесене на ламбата. Това с гасенето на ламбата нещо не ми харесва. :?
garvanat - специалист
Bratchet dobre li e HD proektora s taq lampa. Ti s originalniq balast li kakse kazva taq platka deto pali lampata?
brad4edat - специалист
Да, паля лампата с оригиналния баласт! Даже не се налага и да хакваш проектора, просто само си препасваш лампата за рефектора и си свиркаш :-D
Е със сигурност не е светъл като с оригиналната лампа ( всъщност незнам колко лумена е тя) но се вижда идеално в тъмна стая, а се вижда и добре в светла стая. Лампата е 11-12 000 лумена, което не е никак малко, макар и да има известни загуби понеже балона е по-голям от оригиналния но ефекта е чудесен:)

Много тъпо е това нещо с моменталното гасене. Тия от EPSON ми отговориха, че понеже лампата не е много мощна (170w), то нямало нужда от такова охлаждане при гасенето, което е пълна глупост според мен :?
hidrazin - майстор
brad4edat написа:
Много тъпо е това нещо с моменталното гасене. Тия от EPSON ми отговориха, че понеже лампата не е много мощна (170w), то нямало нужда от такова охлаждане при гасенето, което е пълна глупост според мен :?
Ами то и според мен е глупост но поне вече имаш евтино решение. Пък и на тая метал-халогенна лампа дето си сложил не се предвижда охлаждане в стандартното и използване.
brad4edat - специалист
Ами аз знам, че на тази лампа не е необходимо такова динамично охлаждане, ама на самия проектор си мисля, че няма да му е в излихък. Все пак трябва да сте забелязвали, как се опича пласмасата на кутииките с рефлекторите и лампата. Направете си сами сметката, какво и се случва на тая пластмаса и вентилатора зад нея, когато спрат перките а лампата е все още вряла и излъчва топлина та мамата си трака :-D
Та хубаво си е да си има 1-2 минутки доохлаждане на лампите ;)
hidrazin - майстор
И аз съм за. Пък и не е само пластмасата. Всяко излишно нагряване на електролитите им съкращава живота.
здравейте... в статията не ми се отварят снимките затова най вероятно ще задам тъпи въпроси...отвори ми само клипчето...от това което видях...матрицата се слага на проектора... имам въпросчета... мултимедия и проектор едно и също ли е? и защо не се използва мултимедия,свързана към компютър ...изпадна ми една мултимедия за 60лв. Seiko Epson ... не мога ли да я свържа към моят компютър и да си прожектира на стената ...няма ли да е същото ,а го правите толкова сложно?! или ако аз просто нищо не съм разбрал,се извинявам ... и ако става по този начин какво трябва да се направи? да се смени лампата (и то с каква? 400W ? ) ? и следователно охлаждане? и какво? едва ли става с няколко вентилатора от компютър? мерси и се извинявам за глупавия пост
garvanat - специалист
Първо - темата е много стара и тогава не се намираха евтини мултимедии (проектори).
Второ - дори да намериш медия за 60 лв. вероятно лампата е на края на живота си средно около 2000-3000 часа, а нова лампа е 300-400 лв. за това тук нищим как с по-евтини лампи да го възродим
Трето проектор и мултимедия го използваме за синоним, а в началото на темата се говори за щрайб проектор.

Преди излизаше по-евтино да си купиш монитор и стар щрайб проектор. Но сега няма голям смисъл. По-добре ЛСД проектор с изгоряла лампа и да се смени...

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: