• 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 124
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
world_explorer - специалист
А какво ще кажете за монтажният силикон (този който се продава във форма като салам)? Какви са предимствата и недостатъците?
VLADO66 - майстор
Само полиуретан и битумсъдържащи лепила.
kozl - майстор
ianis-build написа:
hidrazin
А бе какво е това ваше мислене? - Всички ако мислеха като вас сега щяхме да сме 20-години назад.
За мен това не са майстори (или поне не са усвоили все още технологията). Колкото по-малко кръпки има по един покрив, толкова по-здрав е той и откъде знаеш, че няма кой да го гледа тоя порив?
И аз не знам как е ама и така не е, но е много по-добре :lol:
ianis-build написа:
Ето така се прави:
Изображение
По-скоро форма пресечен конус и съответно геометричната форма на разгъвката с ивица за припокриване + метална гривна за тръбата да придържа мембраната против разлепване и с възможност да се доуплътни със студен битумен мастик или полиуретан. По принцип всички такива изходи трябва да са обзидани или осигурени с гилза (метална тръба).
ianis-build - напреднал
И аз не знам как е ама и така не е, но е много по-добре :lol:
:lol: Това е най-доброто решение повярвай ми. Наистина е много по-лесно да се напъни с полиуретан или битумен мастик, но това е по-дброто решение! (кви метални гривни, полиуретани и битуми).
VLADO66 - майстор
По-принцип темата не е за това,но какъв е смисъла да завиваш водонепропусклива тръба при положение че може да се направи холкерче с полиуретанова паста,не с битумен мастик щото съм им ял попарата.По този начин не се унищожава тръбата/ако не е метална/.Едно време се завиваха като нямаше такива материали на пазара.Съжалявам за отклонението и няма повече да пиша по този въпрос.
ianis-build - напреднал
Това, че пичовете са обгорили тръбата не означава, че всички го правят - при облепването се нагрява материала, а не тръбата :drinkers:
dadko - майстор
Топлоизолация на къщето на един комшия. От доста време се канех да я снимам

Прикачен файл

toploizolacia2.jpg

Прикачен файл

toploizolacia1.jpg
Junak - майстор
След ремонта на покрива. И след първия дъжд... :-D
Прикачен файл:
PICT0001.JPG
Прикачен файл:
PICT0004.JPG
smlxl - специалист
Моля ви да ме светнете в предимствата на тази ''нова технология''. Не е изолиран случай, защото освен при съседката ми знам още един апартамент в Редута, където е приложено същото ноу-хау.
Прикачен файл:
P1010003.JPG
Прикачен файл:
P1010002.JPG
fox_vt - майстор
Залепено към стъклото на топки :shock: никога не бих се сетил за тази технология.Според мен е ефтино и колоритно и най вече евтино иззиждане на тераса без изпозване на тухли или итонг :?
Последна промяна от fox_vt на нед сеп 29, 2013 7:09 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 124

Тема "Вижте и се посмейте. МАЙСТОРИ - МЕНТЕ !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: