• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Всичко за дърводелството
big_death - специалист
Това че си го задвижил на 220 в. не значи че е монофазен - снимай по-добре табелата първо , па тогава ще умуваме !!!!
Jorky - специалист
Не мога да кача снимките! Защо така и аз не знам? :?
Jorky - специалист
Оня ден снимах с телефона банцига и качих снимките,а сега снимам с цифров апарат мотра и не искат да се качат!
Jorky - специалист
Какво стана,защо никой не пише?Какво,темата ли ви стана досадна?За какво е тогава тоя форум след,като никой не помага с нищо,а само се спори и се"умува"?Къде са сега хората,които ме съветваха,защо млъкнахте?Те т'ва сме ние българите...!
big_death - специалист
.........снимай по-добре табелата първо , па тогава ще умуваме !!!!
bimbaeco - майстор
Жорки, какво да ти кажа, човече, чувствам се виновен, че си купи тоя двигател. Явно няма достатъчен начален въртящ момент, за да развърти под товар. На моя банциг моторът прави същото, трябва да го вдигнеш от ремъка, за да развърти и после, като го пуснеш да опъне ремъка, завърта колелата. Мислех, че това е така, защото е преработван от трифазен. Затова те посъветвах да си вземеш монофазен и сега ме е яд, че не стана. Затова си мълча и се надявам някой, който разбира от електромотори, да каже нещо и да помогне. Изчетох сума ти статии за разните типове двигатели, но не знам как да ти помогна.
Илчо Илиев - майстор
Колега, не бива с лошата.....
Аз не разбирам от токове,но както bimbaeco ти каза, преработван мотор от трифазен на монофазен прави този проблем, имам такъв проблем и аз с една машинка...
Иначе с мотор 1,1 се развърта фуражомелка средно голяма, та и твоя банцинг ще се развърти,а ако е 2,2 ....ще фърка..
Ако можеш да го смениш тоя мотор или ако намериш майстор, който да го подкара някак, ще си решиш проблема..

п.п. снимки се качват по два начина, ако са малки, директно от РС у форума, а ако не са, качваш ги в снимка.бг или подобен сайт,а от там посочваш линк, че така както си ги качил е сложно, трябва да ги сваля,че да ги видя...
big_death - специалист
Щото мотора ти е трифазен предполагам и ти е пуснат на монофазен и трябва да ти пали с ключ РИГА който когато го пускаш задържаш пусковото копче докато се разварти мотора и го пускаш ! Извикай си някой токаджия да ти го върже, и не се прави на майстор за да не си го изгориш ! Има вариянт и някой от кондензаторите да не бачка , но както казах .....и аз мога и тати може , ама козата си иска пръч :)
Е тва ги бях писал , ама няма кой да го чете !!!!! И аз съм с трифазен мотор направен на монофазен , но е направен както съм написал и нямам проблем !!!! Чукча не читател , а писател !!!!!!! А ако ти е действително монофазен , ще му завива свят на колелата с 1.1 мотор, да не говорим па за 2.2 кв. !!!!!
Jorky - специалист
bimbaeco написа:
Жорки, какво да ти кажа, човече, чувствам се виновен, че си купи тоя двигател. Явно няма достатъчен начален въртящ момент, за да развърти под товар. На моя банциг моторът прави същото, трябва да го вдигнеш от ремъка, за да развърти и после, като го пуснеш да опъне ремъка, завърта колелата. Мислех, че това е така, защото е преработван от трифазен. Затова те посъветвах да си вземеш монофазен и сега ме е яд, че не стана. Затова си мълча и се надявам някой, който разбира от електромотори, да каже нещо и да помогне. Изчетох сума ти статии за разните типове двигатели, но не знам как да ти помогна.
Не,то няма за какво да се чувстваш виновен,то в случая,аз съм си най-виновен!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Електромотор за банциг!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: