Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
katcko - специалист
Аз успях да махна хартиеното тиксо от дограмата с пистолет за горещ въздух.Много лесно падна,въпреки мислех че ще имам големи главоболия,после с парцалче и кореселин изтрих лепило и вече съм готов с единия прозорец.
stan73 - майстор
Аз съм махал успешно старо тиксо с хартиена кухненска салфетка напоена с Меглио и много търкане.
hidrazin - майстор
А някой да е пробвал метода с поставяне нова дограма със свежо тиксо? :? :x
:partyman:
Jblaze - специалист
Момчета, мерси много за съветите.
След близо час мъчене да махна едно старо тиксо от печката, прочетох тук за крем за ръце и 10 мин по-късно бях готов. :)
bulhomes2 - майстор
Хм, ...такова, ... с к'во си бил готов викаш с крем за ръце и 10 минути?
MASTER - специалист
Да, защо не крем за ръце. Мазнотиите по принцип не се обичат с лепилата и е нормално да помогнат

Друго не ми ясно, защо не се ползва правилното тиксо, което и след доста време се разлепя относително лесно.

Това по долу имам предвид, не знам какво точно име му е измислено в България.
Почти всички фирми го имат в производствените си листи, така че би трябвало да има по евтинки варианти от Теса.

Изображение
докера - специалист
bulhomes2 написа:
Хм, ...такова, ... с к'во си бил готов викаш с крем за ръце и 10 минути?
Хахахаха.... :lol: :lol: :lol:
Пак , че е издържал 10 мин , предвид първоначалните действия "на сухо" ... :lol: :lol: :lol:

Sorry за спама , но не се сдържах ... :-D
stan73 - майстор
Преди някоко дни ползвах специализиран препарат от Лидл, за премахване на останки от лепила и тиксо. Естествено първо опитах пак със старият трик с Меглио, кухненска салфетка и мноого търкане - става, но много бавно. А с този препатат - напръсках мястото, след няколко секунди го забърсах с кухненска салфетка и готово. Както и предполаггах - немците вече проблемът са го решили... :) Обаче има един недостатък - опаковка от около 100 мл. е 5 кинта, но комфортът е несравним.
Аз с курселин чистих старото тиксо по дограмата но тя е бяла и нямаше проблеми с боята

Тема "Почистване на старо тиксо от дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: