• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Radoslaw - специалист
VLADO66 написа:
Е снимай печивото да го видиме и ние :)

Прикачен файл

nowylimakekoen.jpg ето това е печивото
s_s1 - специалист
syncho написа:
За новата ни база сме си харесали TRMO 40 и такъв ще сложим, когато му дойде времето. До момента не съм попаднал на нещо друго, което да ме впечатли повече като цена/възможности. Надали някой може да ме убеди, че на Ерато котелченцата биха ми свършили по-добра работа.

Ако може да напишете повече за този котел.

Ако горя дърва, след като те свършат автоматично преминава ли на пелети?

И чипса с горелката за пелети ли го гори?
syncho - майстор
Radoslaw не знам защо си мислиш, че всички искат да прецакат бедния българин. Бедния българин обикновенно сам се прецаква, но го осъзнава прекалено късно. Тая и коя да е друга горелка за горенето горят, от там нататък идва въпроса с КПД-то на котела, както и автоматиката на горелката, както и качеството на пелетите, както още други неща.

На нас избора ни падна на този модел, защото може да гори както дърва, така и пелети и чипс, има високо КПД, монтирали сме достатъчно (като пак да уточня, че не ние ги внасяме) за да се убедя в здравината и качественото им изпълнение. Харесва ми контролера, който мога да управлявам отдалечено (от компютъра си), харесва ми и голямото място оставено за пепелта (т.е. по-рядко основно чистене). Относно цената, не че няма по-евтини варианти, но аз съм си преценил плюсовете и минусите и за това съм взел и това решение. По мои сметки разликата в цената ще се избие за около 2 години при нашия цикъл на ползване като след това ще продължавам да си ползвам същия добър котел, а не да си чукам главата с горелки.

s_s1 да отговоря на въпросите ти - не, не преминава автоматично от дърва на пелети.
Да, чипса го гори с горелката за пелети, ако изобщо може да се нарече така, защото то си е реално пота с подаване отдолу, а не като регулярните горелки, които се "закачат" за котлите на дърва и въглища.
Бих ти дал директен линк, но тук е малко строго относно рекламата. Можеш да го потърсиш в онлайн магазина като модел да видиш повече технически данни, ако те интересуват, а ако имаш други въпроси питай директно.
s_s1 - специалист
Да, разбрах, линка Ви го намерих, и го прочетох отгоре до долу, но там инфото е много недостатъчно, търся линк на производителя, но такъв не намирам. Цената вярно, че е малко по-висока от моделите, които по-горе съм изброил, но има отдалечено управление през мрежа. Но пък точно това работа не ми върши, че аз на село електричество нямам, мобилната ми връзка пропада, а за пренос на данни изобщо не може да се говори. Липсва му ламбда сондата, но не знам в костревата до колко върши работа или е само добавена за реклама.

Ако не Ви зотруднява да направите сравнение м/у котлите за които питам в началото на темата и предложения от Вас котел на Термокоз-Козулсан.
Radoslaw - специалист
syncho написа:
Radoslaw не знам защо си мислиш, че всички искат да прецакат бедния българин. Бедния българин обикновенно сам се прецаква, но го осъзнава прекалено късно. Тая и коя да е друга горелка за горенето горят, от там нататък идва въпроса с КПД-то на котела, както и автоматиката на горелката, както и качеството на пелетите, както още други неща.

На нас избора ни падна на този модел, защото може да гори както дърва, така и пелети и чипс, има високо КПД, монтирали сме достатъчно (като пак да уточня, че не ние ги внасяме) за да се убедя в здравината и качественото им изпълнение. Харесва ми контролера, който мога да управлявам отдалечено (от компютъра си), харесва ми и голямото място оставено за пепелта (т.е. по-рядко основно чистене). Относно цената, не че няма по-евтини варианти, но аз съм си преценил плюсовете и минусите и за това съм взел и това решение. По мои сметки разликата в цената ще се избие за около 2 години при нашия цикъл на ползване като след това ще продължавам да си ползвам същия добър котел, а не да си чукам главата с горелки.

s_s1 да отговоря на въпросите ти - не, не преминава автоматично от дърва на пелети.
Да, чипса го гори с горелката за пелети, ако изобщо може да се нарече така, защото то си е реално пота с подаване отдолу, а не като регулярните горелки, които се "закачат" за котлите на дърва и въглища.
Бих ти дал директен линк, но тук е малко строго относно рекламата. Можеш да го потърсиш в онлайн магазина като модел да видиш повече технически данни, ако те интересуват, а ако имаш други въпроси питай директно.
благодаря за отговора,но нещата ,някак си не не връзват.Просто цената за котела е абсурдна.За тази цена дори тук в българия ,мойе да се купи 300 kw kotel e naistina e турски.но върши същата работа.видял съм го с очите си.Собственика отоплява един декар оранжерия.И беше ихвърлил ползвания преди това пелетен котел.всички съвременни котли са с добър кпд,може би разликата от какъв материал за изработени стоманенеи или чугунени ,но това са си подробности.Основното ,което повтарям за сетен път ВЪЗМОЖНОСТА ДА ГОРИШ ЕВТИНО ГОРИВО стърготини талаш чипс.Не напразно ерато направи цех маи ,че в Железница.а и да си призная нямам добро впечатление от италианските контролери.Естествено ж друга област е,но по никакъв начин не мога да ги сравня с германски например.Но в крайна сметка всеки решава сам за себе си.
syncho - майстор
Ами няма как да върши същата работа нали се сещаш :) Също така тези наречени "подробности" от теб са изключително важни. Един котел с 4мм стомана, в който се горят дърва и въглища колко мислиш че ще издържи? Да не говорим, че за такава цена, ако е 300кВ то няма да има абсолютно никаква автоматика и електроника. Ефективността също ще е под въпрос, защото колкото и да не ви се вярва повечето производители в България си пишат ефективност, която на тях да им е удобна и нямат нищо общо с действителността.

s_s1 това ще ми отнеме доста време, а в момента ми е доста натоварено и не знам дали ще успея.
Radoslaw - специалист
syncho написа:
Ами няма как да върши същата работа нали се сещаш :) Също така тези наречени "подробности" от теб са изключително важни. Един котел с 4мм стомана, в който се горят дърва и въглища колко мислиш че ще издържи? Да не говорим, че за такава цена, ако е 300кВ то няма да има абсолютно никаква автоматика и електроника. Ефективността също ще е под въпрос, защото колкото и да не ви се вярва повечето производители в България си пишат ефективност, която на тях да им е удобна и нямат нищо общо с действителността.

s_s1 това ще ми отнеме доста време, а в момента ми е доста натоварено и не знам дали ще успея.

съжалявам но,предложенията ти направо са си чиста реклама.За парите за котела ,които предлагаш аз се наемам да ти внеса ,макар че не се занимавам с такава деиност,2(два котела)по нищо не отстъпващи на италианския.Че и даже с по добри качества.С последно поколение горелки ,направени изцяло от чугун с чугунен шнек,даже качих и снимка на самата горелка.не искам да се заяждам но едва ли знаеш ,каква е италианската.
Radoslaw - специалист
Radoslaw написа:
syncho написа:

съжалявам но,предложенията ти направо са си чиста реклама.За парите за котела ,които предлагаш аз се наемам да ти внеса ,макар че не се занимавам с такава деиност,2(два котела)по нищо не отстъпващи на италианския.Че и даже с по добри качества.С последно поколение горелки ,направени изцяло от чугун с чугунен шнек,даже качих и снимка на самата горелка.не искам да се заяждам но едва ли знаеш ,каква е италианската.

не бих искал да влизам в полемика ,но котела за когото говоря си има всичко и автоматика и контролера си е истински.Предполагам помниш по миналата зима.как се отоплява един декар оранжерия при минус 25.?Точно затова беше изхварлил пелетния, не може да стопли оранжерията при тези големи студове.
syncho - майстор
Radoslaw нещо си се объркал... никъде тук не става въпрос за италиански котел. Пък и защо да рекламирам чужда стока - защото този, който сме харесали не го внасяме ние и човек може навсякъде да си го вземе. Ако ми хареса някое кисело мляко и споделя и на него ли ще правя реклама?
Radoslaw - специалист
syncho написа:
Radoslaw нещо си се объркал... никъде тук не става въпрос за италиански котел. Пък и защо да рекламирам чужда стока - защото този, който сме харесали не го внасяме ние и човек може навсякъде да си го вземе. Ако ми хареса някое кисело мляко и споделя и на него ли ще правя реклама?
Да признавам ,объркал съм котела,но за този който сте си избрали ,работи само на пелети и дърва и цената ,пак е двойна.Такива котли се използват в европа от много време,от 7-8 години.Туй че наистина там предлагането и избора разбира се са много големи.Като страна ,членка на евро съюза не е никакъв проблем ,човек да си поръча и достави такъв котел за две седмитци.и почти на половин цена на която го предлага Multiterm.Не бих искал да ставам рекламен агент ,но наистина техните котли са по хубави.С последно поколение горелки с по големи бункери .Бункера на модела ,които сте си избрали е с вместимост 90 кг,за пекети става ,ами ако искаш да гориш ,биомаса?А и дълбоко се съмнявам ,че може да гори такава.Но да не влизаме в излишни спорове,всеки сам трябва да направи своя избор.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 65

Тема "Всегоривни котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: