От мобилни телефони до цифрови камери
Тани - модератор
Я тъкмо си ползвател, да ни кажеш какви са предимствата на това безконтактно зарядно, че аз само за недостатъци се сещам и за НИТО ЕДНО предимство :? Явно съм недосетлив. :wallbash: Единственото "предимство" за което се сещам, е по-малкото износване на куплунга за зареждане , но ми звучи прекалено несериозно.

Звука може да ти идва от бобинката, която се явява електромагнит и кара "железните" предмети наоколо да вибрират. Може и самата тя да вибрира.
vpeychev - помощник
Тани написа:
Я тъкмо си ползвател, да ни кажеш какви са предимствата на това безконтактно зарядно, че аз само за недостатъци се сещам и за НИТО ЕДНО предимство :? Явно съм недосетлив. :wallbash: Единственото "предимство" за което се сещам, е по-малкото износване на куплунга за зареждане , но ми звучи прекалено несериозно.

Звука може да ти идва от бобинката, която се явява електромагнит и кара "железните" предмети наоколо да вибрират. Може и самата тя да вибрира.
Защо трябва да има предимства, просто ми харесва че само слагам телефона отгоре и почва да се зарежда. Приеми го като прищявка. Определено звука идва от долната част около светлините.
Тани - модератор
Извинявам се, ако си приел въпроса лично! Не беше това целта. Аз също съм човек на прищявките и в случая, бих бил най-неподходящия човек, да те критикува! Просто ми беше любопитно дали не пропускам нещо. :wink: Надявам се да решиш проблема, за да изпитваш максимално удоволствие от "прищявката". Успех!
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Там е заека, няма какво друго да издава такъв звук. Поне малко по-слабо не стана ли?
Тиксото понякога не дава желания резултат. Пробвай да запушиш само отворчето с пръст (дъвка :-D , каквото падне с добра плътност), възможно най-плътно и пробвай. Да няма някоя пиезо пищялка под платката.
ruumen - помощник
Привет, въпросното J1 е бъзер, който стоеше в старите нокии(8210) и мотороли(Т190, С350) а и в други модели(в различни разновидности). Спокойно може да го махнеш без последици за работата на зарядното. :)
vpeychev - помощник
Първо ще пробвам с дъвка, все пак да усетя че намалява звука и после ще го махна. :)
Благодаря за помощта, след процедурата ще пиша дали се е получило.
hidrazin - майстор
Още по-добре е ако ти се намира малко пластелин. Ако ще е с дъвка гледай да не е много мокра за да не овлажниш платката и да си докараш ядове.
Ако се окаже от него (както и смятам) после варианта е заливане със силикон или направо премахване.
Успех!
:partyman:
horgasz - специалист
Доколкото се ориентирах от нета този звук е нормално да го има, но има начини да бъде изключен. Ако не си го гледал вече - виж тук: http://www.androidcentral.com/official- ... arging-kit. В коментарите под ревюто се споменава някакво проложение дето изключва жуженето.
Успех
vpeychev - помощник
След проба с пластелин се оказа че точно от J1 идва проблема. Махнах му капачето под което имаше една малка пластинка и това се оказа достатъчно да спре всякакъв звук.
Благодаря на всички за помощта. Този форум е супер готин.

Прикачен файл

20130726_185049.jpg
hidrazin - майстор
Ами това дето си махнал е металната мембрана. Тя издава звукът като трепти под действието на магнитното поле създавано от бобинката.
Успех и се радвам че сподели резултата.
:partyman:

Тема "Премахване на звук от зарядно за телефон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: