Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
niavik - напреднал
Ще оцветявам чам

Какъв байц трябва за основа на полиуретанов двукомпонентен лак? Ще стане ли универсалния на водна основа?
Гледам има различни цени байцове, от 30-50лв/литър до 6-7лв на литър (лакпром).
Разликата в качеството ли е? Избледнява ли по-евтиния или?
Sagittarius63 - специалист
Байца придава само цвят,след това трябва да грундираш с грунд за дърво или безир, и чак тогава да нанасяш лака.
bimbaeco - майстор
Аз не използвам байц. Втривам лазурен лак с памучен парцал и лакирам, като изсъхне. Получават се добри резултати и с алкиден и с полиуретанов лак отгоре. За мен предимствата са следните: има голямо разнообразие от цветове, цветовете са стабилни, работи се лесно, не е скъпо и прескачаш нуждата от грундиране. Ако решиш да ползваш този метод, съм на твое разположение за всякакви въпроси.

Мишо
VLADO66 - майстор
Зависи за къде ще е чама-както каза колегата горе байца само оцветява.Ако е за вън трябва и защита,лака на които си се спрял е твърд и не е подходящ за външна употреба.Скоро си правих една пейка като я оцветих с този байц http://www.lackprom.com/produkti/details/49/2/ след което я минах с две ръце водоразтворим безцветен лак/не помня марката :? /
niavik - напреднал
За вътре е. Не може ли без грунд? Освен, че ще глътне повече лак има ли друга причина да се ползва грунд?
Не че имам против него, но вече съм купил всичко и днес заминавам за вилата да започвам.
VLADO66 - майстор
Грунда изравнява попивната способност на дървото което е много важно за мебелите.
Тани - модератор
Освен това,грунда спомага за по-добра гладкост на повърхността. При първа ръка, независимо дали с лак или грунд, дървото "настръхва" и е необходимо, след като изсъхне първата ръка да се прешлайфа със ситна шкурка. Грунда по-добре запълва неравностите, а и се шлайфа по-лесно, отколкото лака. Като се има предвид, че е и по-евтин от лака , а може да ти спести една или повече ръце лак, то е по-добре да се ползва. Грунда трябва да е на същата основа , като лака!

За най-добри резултати, е препоръчително да се шлайфа преди всяка ръка покритие!
niavik - напреднал
Последен въпрос :)
С четка или с мече е по-добре да се нанася?
Благодаря на всички за помощта!
VLADO66 - майстор
Не може навсякъде с велурено мече :)
toni_g79 - специалист
niavik написа:
Последен въпрос :)
С четка или с мече е по-добре да се нанася?
Благодаря на всички за помощта!
KOE,байца или лака?

Тема "Байц?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: