• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
plamen_milan - напреднал
О не говоря по принцип,а за посочените модели с линкове:
http://zora.bg/gorenje/k-57120/20286
http://zora.bg/indesit/kn3n65s%D0%90wbg/20240
Но Индезита беше на промоция,а явно от днеска си е на старата цена.
За 2та модела видимо индезита беше по-голям.В смисъл самата фурна.
Е май ще ходя с ролетката.На мене ми изглеждаше хем по-дълбока,хем по-широка,
но може да съм се заблудил.А височината на фурната поне за мене не е важна.
Chefo77 - майстор
KingLin написа:
Chefo77 написа:
Разбрах, и то много добре :) Обемът и размерите на фурната са еднакви, това исках да кажа, муфелите са еднакви за всички модели на Горенье от едно поколение. Но, ако не се лъжа, Раховеца е с мааалко по-широка фурна, имам спомен за една тава, която не успяхме да вкараме, а на старата си влизаше :)
Не разбрах дали говориш само за Горение или по принцип, но ако говориш за всички не си прав. Мога да ти покажа и със снимки ако желаеш :) Аз съм с Индезит (старичка е вече), но като я купувахме се наложи да си купуваме и нови тави заради недоглеждането. По-тясна е с около 4-5 см.
Извинявай, ако не съм се изказал правилно - говорех САМО за Горенье! Че на 50 и на 60 сантиметровите им фурни муфелите са еднакви. Другите не съм ги засягал (нали знаеш за Тъпанчев) :) :)

Тези хасковските не помня да съм ги виждал, но имам спомен от голяма българска печка, която трябваше да бъде изнесена от обект, защото трети път я сменяха гаранционно. Успях да я вдигна САМ, и докато я носех, ме беше страх да не се разпадне, толкова дрънчеше. И тежеше не повече от 20-ина кила.
А Индезит са от групата продукти, които адски много биват хвалени от продавачите, но адски мразени от сервизите :) Почне ли да ти хвали продавач нещо, бягай - съвет. Повечето нямат идея какво продават, говорят каквото им кажат ...
И дълбочината не ти е толкова важна - тавите по презумпция са правоъгълни или кръгли, много рядко квадратни, и почти никога не стигат до задния край на муфела. Аз лично бих "пренебрегнал" единия литър в повече заради 12 месеца гаранция в повече :wink:
plamen_milan - напреднал
В крайна сметка май ще избера Горенията.Утре или вдругиден ще я взема.
Благодаря на всички за помощта за избора,дай Боже и да е успешен :)
juvesan - специалист
Не знам , ама на мен ръцете ми да изсъхнат ако си взема повече Горене фурна ...печка... страшна излагация! И отчасти е до самата фурна, отчасти и за обслужващия сервиз... Накратко - печката, която жената избра и съответно ме одруса да си купи, е с електронен дисплей в средата - ако някой се задълбочи мога да посоча модела.... работи добре но... гадината е с някаква система "студено стъкло" и съответно продухва въздух между стъклата , та дано е студено... добре, обаче... парата , която излиза от печката се отразява на сензорният дисплей и като поработи започва самопроизволно да писка все едно някой си играе с "бутоните"... няколко пъти даже след завършване на програмата печката се пуска пак ...добре че само препекоха някакъв кекс.. Дотук е ясно - има проблем. проверявам да не "зее" нещо вратата на фурната... ами изглежда добре... Обаждам се на сервиза... идва човек , отваря печката и показва на супер комично затворения и абсолютно нехерметизирания"контролер"( сигурно е IP 0.0) няколко кафяви петънца и заявява: повредено е от хлебарки, вината е ваша, гаранция няма, дължите ми 20 лева за посещението !! и ако искате , за 232 лева ще ви поставим нов дисплей. Казвам на човека по телефона да не се излага и че едва ли е от това а и ако не друго печката е гаранционна и за посещение не следва да му плащам поне...оня се обажда на шефовете си ( пред жената) и казва че съм отказвал всякакво съдействие и да си плащам и съответно ни заличавал от гаранционен сервиз и други такива... Хора, години съм бил гаранционен сервиз, ама такова чудо не бях виждал... и ми го обясняват с някакъв назидателен тон... както и да е ... не е за хвалене ама ме чуха на съседната улица като ми падна пердето... поисках документ за всяка стотинка, която ще платя - за посещение, протокол на повредата със снимка и причина за отказа и т.н и заявих че ще вдигна въпроса до всички по пътя - търговеца, вносителя федерацията на потребителите и т.н. и изведнъж ха... взеха че ми го смениха без пари?! Но това не оправи проблема - от парата пак си работи с проблем и чисто новия дисплей , така че махнах ръка , преправих малко гаранционната инсталация вътре и сега крета някак си ... но повече Горение - хах хаааа...
п.с Писах дълго не за да наругая цялата продукцията или някоя фирма, лично аз с години препоръчвах хладилниците на фирмата...а за да се обоснова защо Горене - нека друг им се "радва", на мен ми дойде в повече.... :butthead:
Chefo77 - майстор
Значи нека обобщим - заради някакъв насран дисплей на някакъв модел печка и отвратителното отношение на тъпанарите в "България сервиз" ти заплюваш цялата продукция на фирмата??? Ако си купиш Хонда и и се спука радиатора на първата година, след което в Бултрако кажат, че си ударил врабче и откажат смяна, ще храниш ли цялата японска автоиндустрия???
Как накара парата да излиза отпред, тя си има място за излизане отзад? А обдухването на стъклото няма нищо общо с нея. Да не би да си сложил печката на място, където не трябва да е? Дали не може наистина да имаш хлебарки?
А че БС са боклуци спор няма. Рядко нагли и надменни говеда. На мен по телефона ми заявиха, че след като сам съм си вързал печката (на майка ми де), гаранция нямам. И не могат да ми доставят една смотана крушка, която стои вътре. И не мога да я сваля, да я видя каква е, мамицата И ...
Наложи се да сменя и аз печката. След като прочетох 5 поредни мнения в форума на мамите разбрах че марката за печки е горене.

В момента има доста фирми които внасят уреди 2-ра ръка от чужденеция. Ако не ти пречи че някой немец си е претоплял вурсчетата в фурната вземи такава.
Взех си тази:

http://www.ebay.de/itm/Gorenje-E-52103- ... ryId=71250

Цена 180 лв. Пробвана и всичко работи. За повечето уреди тази схема е много добра - хладилници, печки, перални.
  • 1
  • 2

Тема "Избор на фурна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: