Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Тани - модератор
Всъщност заслугите не са мои, а на hi4kok . Аз просто намерих по-подробен клип и описание.

Ако не разбираш английски, ето автоматичен превод:
http://translate.google.com/translate?u ... 1&ie=UTF-8

Не знам дали преводача задобрява, но вече на 90% се разбира написаното и дори липсват фатални грешки. Тук там разбира се има гафове.

В резюме - производството още не е започнало, очакват това да се случи ноември, а цената - най-вероятно ще е дебела. Като им гледам само зарядното ще е около стотина евро! Това обаче не пречи да се експериментира в стил Направи сам :wink:
evparts.alle - специалист
Здравейте!

Вижте каква рамчица си спретна едно приятелче:

Боя къстъм с перли.

Рамката сам си я измисли и направи от някаква стара.

Батерия 15-ка Хедуейка.

Мотор "Спийд модел".

Спирачки хидравлични.

Изображение

Понеже от доста време все се каня да снимам разни видове батерии, които ми попадат, а и каквито има тук, днес успях да го направя.
Така ще може да се видят какво представляват една до друга като размери. И килограмите им ги знам долу- горе (от 3,5 до 6 килограма варират ).
От ляво първите две са 13-ка и 12-ка ЛИ-КО/48 волта, после 15-ка и 12-ка Хедуей 48 волта, после 10-ка Ли-Фе 48 волта и крайно дясно 10-ка ЛИ-КО 36 волта.

Изображение

Тези са Хедуейки от червените, а до тях изкормих една донесена за ремонт 36 волта (сребристата кутиика) , че старите и маркови клетки вътре бяха изтекли (батерията може би е била немска или поне от там е докарана ).

Изображение
val4o89 - специалист
Много яка идея за рамка. Смятам зимата и аз да спретна нещо такова.
pesho135 - помощник
От сайта на kickstarter - в момента е 850GPB с международна доставка.
geordgeo написа:
Mного е яко задвижването от клипчето на Тани, само не разбрах каква ще му е цената и от къде може да се купи?!
velsi - Почетен майстор
Яко е, но минеш ли през една локва или пък да прекапе малко дъжд... до там си!
Малко развитие по рамката на съседа.

Така реши за батериите - да са на показ:

Изображение

Общ изглед:

Изображение
MMIel - специалист
Много е яка рамката. =D>
Имам едно питане към разбиращите от контролери. Имам 2 контролера - със сигурност работещи, на една и съща фирма yiyun tech. Модела е yk85s -за трифазен безчетков мотор. Проблемът е че единият е по-стар модел и не иска да тръгне на мотора който имам. До колкото разбирам - а аз хич не разбирам :? проблема е с градусите на датчиците на хол вътре в мотора. И питането ми е мога ли да преправя и как контролера.
Малко пояснения. Контролерите са абсолютно еднакви - и на вид и като платки. И двата контролера работят на различни мотори, но на един и същ мотор тръгва само единият.
Проблемът най-вероятно ще се реши като отворя моторът, но знаете колко е трудоемко и търся лесното :-D

Edit: Реших проблема. :partyman:
Контролера има две тънки бели кабелчета с мъжка и женска букса. Навсякъде китайците са ги описали като самоубочение (self learning), но никъде не са описали точно как става. След доста опити и четене по интернет налучках начина. А той е : Включват се двете бели кабелчета и се пуска захранването от бутона на тротъла (гумата трябва да е във въздуха). Моторът започва да се върти, като с тротълът се сменя посоката на въртене - напред или назад. Ако върти назад (имал съм такъв проблем и друг път и въртях фазите :headbash: ) с тротълът се обръща посоката и се оставя да върти напред, след около 10-15 сек моторът спира. Без да се изключва захранването се изключват 2-те бели кабелчета и директно при подаване на газ колелото тръгва. Дано поста е полезен и на други хора. По чуждите форуми доста си блъскат главите защо не тръгват новите им контролери, а в интернет са едни от най евтините.

edit2: Ето няколко интересни линка, които ми помогнаха да реша проблема:
http://www.etotheipiplusone.net/?p=2373
http://endless-sphere.com/forums/
Здрасти!
"Моторът започва да се върти, като с тротълът се сменя посоката на въртене - напред или назад."
Как става това сменяне на посоката - подаваш газ ли? Я разбъцкай малко по-подробно. :)
MMIel - специалист
Точно така. Подаваш газ с тротълът и моторът обръща посоката си на въртене. Това е когато 'self learning' кабелчетата са включени.
A самото обучение ? На ръка ли го въртиш?
Защото всички си се самообучават принципно..

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: