• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
BAlexandrov - специалист
Имам неголяма тераса с плочки, които имат проблем - има 1-2 пукнати, а на едно място около 50х50 см събира вода като локва.
Изображение
Проблемът с това е, че се просмуква влага към паркета в спалнята и има вероятност да го развали /вече е започнало/.

Замислих се, че не ми се къртят плочки и после да ги сменям, защото ще трябва майстор за плочките и ще иде към 200 лв сигурно, а търся по-евтино и по-интересно решение - взех 25 кг циментова замазка на Боро /хидро и мразоустойчива/ и Бороконтакт грунд за слепване на стари и нови замазки.
Замазката я дават за външни стени и мокри помещения, шприц на стени, комини и т.н. ама дали и за под става :?

Мисля без да къртя плочките - първо да запълня "локвата", а после да направя една замазка следвайки наклона на плочките - той е правилен с изключение на локвата.
След като по този начин реша проблема с влагата, отгоре си мисля за някаква декоративна настилка - например изкуствена трева.

За първата ми цел - дали ще спре влагата, ще стане здраво и колко дебела замазка трябва да направя, дали ще ми стигне 25 кг - размерите са 2.60х1.20 м.

За втората цел - декоративното покритие - приемам идеи дали е практично изкуствена трева, каква точно и колко издържа?
VLADO66 - майстор
Замазката не спира водата,а изкуствената трева ще я задържи.Най добре си направи навес на терасата.
BAlexandrov - специалист
Замазката се води хидроустойчива, може и някаква допълнителна хидроизолация отгоре ама каква :?
Навес или остъкляване на тази тераса не планирам.
chapara - майстор
Зa 100% направяне аз как бих го направил. Полагане като начало на :
Изображение

http://www.mapei.com/BG-BG/product-deta ... &IDLinea=1

Не правя реклама на матеряли, а коментирам качество на ползван продукт. После избраната от вас циментова замазка и тревата. :wink:
BAlexandrov - специалист
Здрасти, ценя мнението ти, защото преди време ми беше услужил с една лепачка :prayer:

Звучи много добре това, но не знам как ще се съчетае със замазка отгоре и дали му трябва изобщо.
Другото е, че една доза е 32 кг и в порядъка на 200 лв. При дадената разходна норма 2 кг на квадрат за мм. - на мен ми трябват 6 кг - ако на някой му се намират останали :-D
VLADO66 - майстор
Ето още една алтернатива
BAlexandrov - специалист
Супер звучи и това на Изомакс. Има 10 кг разфасовка - 50 лв, което вероятно ще ми стигне.

С една дума - смятате, че трябва солидна хидроизолация въпреки плочките...хм може би е така.

Идеи за изкуствена трева или нещо подобно отгоре? Декинг мислех, но си е скъпо.
VLADO66 - майстор
Върху изомраза може да се ходи.
BAlexandrov - специалист
Имам обаче да оправя и нивото, може би не повече от 7-8 мм и само в частта където става локвата 50х50 см - дали с изомраз-а направо или първо замазка?
VLADO66 - майстор
С Изомраз го заравни и изчакай да изсъхне.
  • 1
  • 2

Тема "Циментиране на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: