• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всички въпроси за вилата.
alsted - майстор
Да ти се краде каквото и да е, естествено е гадно. ВОДА :shock: Жизнено важна! Имаш кладенец. Защо изобщо оставяш в шишета :? Някак си ми се губи проблема ти :? Кажи реално, моля те, защо му е, на било той и мангал, да ти я краде?! И с какво всъщност толкова те ощетява? Защо, ако човека си няма вода, ти сам не си му предложил вариант??? ВОДА! Не, че обожвам въпросното съсловие ... Но ми звучи греховно да се стискаш за кладенчовата си вода!
Иначе, ако има тема за оправяне с цигани - подскажете ми я - бих могъл да кажа доста ( мисля - полезни неща) за това как се оправям в ежедневието си ... да не се окаже, че изопачаваме и тази тема, както обикновено ...
hidrazin - майстор
Де да знам. Аз лично бих се вбесил. Примерно ако мястото ми е далече и аз знам че съм си оставил там туба с минерална вода и както отида и я няма какво правим? Не винаги водата от кладенеца е годна за пиене.
Не е въпроса с колко го е ощетил а в самия принцип. Няма работа в неговото място.
:partyman:
alsted - майстор
alsted написа:
Да ти се краде каквото и да е, естествено е гадно.
Аз не започнах ли така? Не мисля, че му крадат минерална вода?! ВОДА! Аз знам, че с комшиите трябва да се погаждаш (не говоря за себе си :wink: ) - не дай си боже ти пламне къщата ... От друга страна, представи си, след като му мине дриснята, без много шум вземе та капне цианкалии в шишетата ти ... без да ти ги краде :shock: Не намирам видимата конфронтация за разумен поход при подобни проблеми ... лично мнение :-$
mir4oto - специалист
Мда така е, пряката конфронтация трябва да е винаги след неуспешен опит за дипломация, а не обратното, макар аз да съм на принципа - бий, за да те уважават. Честно казано, не знам защо този подход винаги е бил най-ефективен в дългосрочен план. :axe: :stock1:-----------------> :anmachen:
alsted - майстор
Малко се забърках каква вода всъщност ти краде. "Чичо гошо" ме светна, че щерна е съд за събиране на дъждовна или друга вода. Ако от такъв съд съседа ти пие вода ... Ти самия за какво я използваш тази вода? Предполагам основно за миене? Не вярвам сам да пиеш застояла вода? Бих ти предложил да сложиш някакъв безвреден оцветител. Така ще можеш да си я ползваш, а съседа ти като я види, тутакси ще се откаже :? Предполагам, че като я види такава цветна няколко пъти, ще спре изобщо да я поглежда. Друг е въпроса дали няма да се огледа на нещо друго ...
hidrazin - майстор
alsted написа:
Друг е въпроса дали няма да се огледа на нещо друго ...
Ами той човека си е написал - не е само вода.
kolev_k написа:
shotik написа:
И това е вече да се чудиш какво ли ще ти дигнат !.
Не се чудя-дърва,печка и вода до сега.Железата не са пипани....
Просто си се обслужва тъмнозеления - вода, дърва... Що трябва да се поти да цепи и реди дърва за зимата и да си реши проблема с водата като има на лесно и безплатно? :cool:
:partyman:
Andri01 - майстор
Пример: човека по професия електричар,слага в мястото си система от жици,по които пуска 220в. Мястото е оградено със ограда,която за преодоляването изисква доста труд/няма начин хлапе под 15г. да влезе/! Ако влезе крадец/т.е. влязъл по2-я начин/ тока може да го "простре"! Има подобни случаи и...хората ги съдят ,отървават се с голям зор-май,че се води "непредумишлено убийство". Но......има изход от това положение: на входната врата се слага надпис" не влизай опасно за живота"/ както на трафопостовете/-такива табели се продават вече! Това ,че крадеца е влязал през оградата и не е прочел надписа/е,може и да знае азбуката/,си остава за негова сметка-ти си го предупредил! Това е пример и съвет от адвокат!
alsted - майстор
Друго се сетих. Намираш пластмасова/гумена мишка (играчка) и я пускаш да си плува във водата. Не вярвам, че ще тръгне да я вади ... А вместо английска сол би могъл да пуснеш истинска мишка. След престоя й там, съседа ти ще се просере за доста дълго ... , а умисъл в действието ти никой не би могъл да докаже. Ти междувременно ще си складираш водата на друго място.
kolev_k - специалист
alsted написа:
Да ти се краде каквото и да е, естествено е гадно. ВОДА :shock: Жизнено важна! Имаш кладенец. Защо изобщо оставяш в шишета :? Някак си ми се губи проблема ти :? Кажи реално, моля те, защо му е, на било той и мангал, да ти я краде?! И с какво всъщност толкова те ощетява? Защо, ако човека си няма вода, ти сам не си му предложил вариант??? ВОДА! Не, че обожвам въпросното съсловие ... Но ми звучи греховно да се стискаш за кладенчовата си вода!
Иначе, ако има тема за оправяне с цигани - подскажете ми я - бих могъл да кажа доста ( мисля - полезни неща) за това как се оправям в ежедневието си ... да не се окаже, че изопачаваме и тази тема, както обикновено ...
Имам щерна за дъждовна вода,не е кладенец и не става за пиене.Още като я купих вилата преди3-4 години,беше направил пътека до нея-тя е в имота ми.Впоследствие направих метален капак с катинар.И си нося питейна вода от града.Отначало бях добър с него,давах му дребни пари за нищо,намирах му работа в градината срещу заплащане,а той в същото ме краде.Есента събрахме пари да му платим тока.Цяло лято досега си искам парите и накрая ми нарина 2 шепи стотинки и ме нарече идиот.Мислеше че не съм го чул.Много трудно си сдържах нервите,жената ме озапти.Е кажи ми как да се отнасяш с такъв.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Крадат ми водата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: