Работата е на кантар и затова се вълнувам а и ми е за първи път да правя ракия. То за всяко нещо си има първи път.
Според теоретиците за преварка трябва да е около 20 гр. ракията, а в моят случай 40л. /50 гр. средно, то трябва да добавя за да стане 20 гр.:
40л х 50гр = 2000
200 / 20гр = 100
100л - 40л = 60 литра вода.
Тези 60л вода + 40л ракия = 100 л. общо не ми ги побира казана - в него трябва да сложа около 70 л. или 75% от обема му.
Преварка в топъл казан няма да правя, но инак изваряването правих и в топъл казан без проблем.
Ще се доверя на тук пишещите и за всеки случай ще сложа 25 литра вода.... и каквото сабя покаже.
Според теоретиците за преварка трябва да е около 20 гр. ракията, а в моят случай 40л. /50 гр. средно, то трябва да добавя за да стане 20 гр.:
40л х 50гр = 2000
200 / 20гр = 100
100л - 40л = 60 литра вода.
Тези 60л вода + 40л ракия = 100 л. общо не ми ги побира казана - в него трябва да сложа около 70 л. или 75% от обема му.
Преварка в топъл казан няма да правя, но инак изваряването правих и в топъл казан без проблем.
Ще се доверя на тук пишещите и за всеки случай ще сложа 25 литра вода.... и каквото сабя покаже.